Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт

"ДПС не е заложник и се ръководи от решенията на органите си"
90
Карадайъ към ДБ: Търгувате и рекетирате всяка власт
Снимка: БГНЕС

Вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е и се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Това каза в декларация от името на ПГ ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ в отговор на декларацията на Христо Иванов от "Демократична България", който настоя от парламентарната трибуна за ясно разграничение на управлението от ДПС и ГЕРБ.

Карадайъ се обърна към Иванов с думите: "Вие сте част, и сте продукт, и заложник на една организирана олигархично, медийна, НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС".

"Вие приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, впоследствие и големи части от българската икономика", заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания. Пример - разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти ДПС реторика, същата процедура приложихте и на НДСВ, активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг: ДСБ, Синята коалиция, Реформаторски блок, Да България, Демократична България и ред други, посочи Карадайъ. По думите му това е сериозен труд по "фрагментиране" на дясното политическо пространство. Като резултат вече две десетилетия България няма автентична дясна партия.

"Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства - Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на г-н Борисов пет-шест министри, вкарани от Иво Прокопиев и кръга Капитал", посочи председателят на ДПС.

"Твърдите, че споделяме общи либерални ценности, не, дори и на книга нищо не споделяме с вас, между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здраве, трети със свободата си и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици", каза Карадайъ.

Той се обърна към "Демократична България" с думите, че са потомци на комунистическата номенклатура, обвини ги, че са яхнали българската демокрация и слугуват на чужди интереси. Карадайъ призова чрез диалог между парламентарните групи да бъде възстановена държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: ДПСМустафа КарадайъДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
14
 
! Отговори
А преди 2 години
Карадайчо, Шиши къде е? Шиши?
2
6
 
11
 
! Отговори
АА преди 2 години
КОЙ го казва......Ужас
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуделчето на Доган му наредили от сарая да полае по ДБ, че нещи клати стабилността.