Янев в НС: Без актуализация няма пари за социален пакет през септември

Служебното правителство ще проведе извънредно заседание днес
Обновена: 29 юли 2021 11:16 | 29 юли 2021 10:44, Веселина Йорданова
74

Служебният кабинет ще обсъди днес на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет.

Кабинетът ще предложи дефицит под 3%, стана ясно от думите на премиера Стефан Янев, който докладва в парламента за финансовото състояние на държавата по искане на БСП.

В отговори на въпроси на депутатите Янев каза, че е съгласен, че актуализация на бюджета трябва да бъде направена от редовен кабинет, но посочи, че такава не е била направена от предишното правителство и в последните три месеца се е наложило да бъдат направени преструктурирания.

По думите му отделните министерства могат да работят до края на годината с тези си бюджети, но проблем са извънредните плащания.

Плащанията, свързани със социалната система, пенсионерите, помощите, мерките за бизнеса, при необходимост да бъдат удължени, за подпомагане на здравната система за преодоляване на потенциална нова вълна, обясни той

Часовникът цъка, ако тази актуализация не бъде внесена, това означава че през септември този пакет от социални плащания няма откъде да се вземе, посочи служебният премиер.

Янев припомни, че новият вариант на ключовите финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, вече е одобреи от социалните партньори.

По думите му актуализацията е просто едно предложение, а работа в парламента е да решат как точно ще се случи след съответния дебат.
 

 

 


74
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
9
 
! Отговори
ДС преди 2 месеца
Стандарта на живот е вдигнат, но на НАШИТЕ хора.Не сте от нашите?!В следващия живот може и да имате късмет!
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кажете ми една Държава където вонни лица са били на власт и да е процъфтяла. Колкото и да искат военните не могат да ръководят , защото нямат собствено мнение и са свикнали да изпълняват заповеди. А ние се натресохме точно на такива и резултатът е виден.
39
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
янеееев, става ясно колко некадърни сте отвсякъде ! Вие сте плявата на националната ясла ! За нищо не ставате, плямпала жалки харвардски !!!
38
4
 
25
 
! Отговори
Превратаджии преди 2 месеца
Ало, превратаджиите на Радев, стига ЛЪЖИ. Стана ясно и от изказването на Тошко Йорданов, че финансовият ви министър е КРАДЕЦ. Скоро ще излезе и друга информация как Киро продаде на фалирала Германска фирма терен и сключи обвързващ договор с тях. Ще излязат още кирливи ризи. Вие закопахте Радев и така му се пада.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
айдеее тия фалираха??? къде е радеф зеления чорап? къде е министъра дето краде и го съдят??? къде е великия слави трифонов??? за това ли ви избрахме???????
36
5
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Ами да, разбира се. Актуализация трябва да има, защото за 2 месеца откраднахте парите от бюджета, дето Борисов ги беше спестил и сега ще трябва да преизчислявате липсите. Предполагам слабоумния ДС фашист Рошков ще си купи поне още 3 имота, да му станат 22, че 19 е нечетно число и не е на щастие
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За харч и кражба са готови на всичко. Социалният пакет е важен, но това не е генериране на финансови средства, а разход който ако не се "покрие" ще влоши икономическото състояние на икономиката. Или просто казано - готови пари лесно се харчат....
34
1
 
27
 
! Отговори
Даа преди 2 месеца
Три месеца имаше пари, въпреки че ни продъниха ушите за кражбите на ГЕРБ. Сега, като се зададе нов "редовен" кабинет, изведнъж започна да няма пари. Тия се канят да ни опоскат яко.
33
2
 
19
 
! Отговори
Бели кахъри преди 2 месеца
А, *** са на власт само от три месеца и вече нямало пари за социални. Каква изненада, а? Моля ви, не сваляйте нивото на този горд народ. Важното е да има пари за конзолата на чалгарите. Която да излети с техният кабинет плюс едно маке за цвят. Нещо като кучето Лайка.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДНЕС ПАК ЧАКАХ ДА СЕ ИЗНЕСАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ ЗА "ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ" НА ГЕРБ, НАЛИ ПОМНИТЕ ЗА КАКВИ МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ ГОВОРЕХА КОМПАНИЯТА НА ЧЕРЕП ГАДЕВ- Е НЯМА- ВЪРТЯТ СУЧАТ И СЕ МЪЧАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ ДА ДОКАРАТ ФАКТИ, НЯМА, НЯМА- ОЧАКВАХ ДА ИМА ДАДЕНИ НА ПРОКУРОР, ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ДО ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА- Е НЯМА- МАЛИЙ А КАК СЕ ЗАКАНВАШЕ ДАМАДЖАНКОВ, ТИЯ ХОРА КОЛЕКТИВНО СА НЕАДЕКВАТНИ- СПРЕТЕ ИМ АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ.
31
10
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 месеца
Да се вдигнат данъците на богатите!! Всеки които взима над 1500 лв. на месец да плаща двоен данък. Така ще се напълни хазната и ще има и за по- големи пенсии.
30
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 месеца
Той "Часовникът си цъка" от момента в който Румбата изкара с вдигнатия си юмрук русофилите на Копейкин на площада, а после Черепа реши да подкрепи метежа за да не е съвсем рехав и изпълзяха и старите труженички от магистралата на Прехода с новите си изпрани лица ... така че бомбата си цъка от тогава и когато гръмне ще се сбъдне прокобата на Месията от учиндол, който пророкуваше че "Няма такава държава", а май ще се окаже че "Няма да има и такъв народ" ... !!!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Финансовия министър на др. Радев съден и осъден за кражба на милиони. Сега обаче бърза да си навакса и изведнъж изчезнаха милиардите, които вчера каза, че идват от добрата им работа. Боже господи толкова ли сме прости или да.
28
5
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 2 месеца
Тези лъжи ги слушаме отдавна за заемите. Боли го някои, че не грабят. Я виж колко стана БВП за 12, години,, на кого не увеличиха и заплати и пенсии, колко неща се построиха и продължаваха да се строят. Тя властта не е материална, а трябва да се ползва за развитие, а не за банкети и кьор софри.
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Набиването на канчетата и изчегъртването на престъпниците от ГЕРБ продължава.Отново беше даден пример с Румъния през 2007 искахме да се отделим за приемането ни в ЕС защото бяхме преди тях.След три кабинета на бандата ГЕРБ ние сме изоставащи по всичко от нашата северна съседка за останалите страни от ЕС не ми се говори.А защитниците на ОПГ ГЕРБ намаляват драстично и това се вижда останали са тук няколко платени да драскат глупостите си.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вдигнете стандарта на живот на хората, то парите за пенсии и социални ще дойдат от данъците. Всичко останало е шменти капели.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БИВШИЯТ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ АНАНИЕВ- РАЗСИПА ЛЪЖИТЕ, А ГУЦАН В МОМЕНТА ЛЪЖИ ОТ ТРИБУНАТА-
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се въведе задължителна ваксинация за всички на социални помощи.
23
5
 
18
 
! Отговори
Кака Бина преди 2 месеца
Ще дойде зимата, ще искате, ама няма и пак до Бойко ще притичкате.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора дошли на власт с измама, и ще си тръгнат с измама.