Янев в НС: Без актуализация няма пари за социален пакет през септември

Служебното правителство ще проведе извънредно заседание днес
Обновена: 29 юли 2021 11:16 | 29 юли 2021 10:44, Веселина Йорданова
74

Служебният кабинет ще обсъди днес на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет.

Кабинетът ще предложи дефицит под 3%, стана ясно от думите на премиера Стефан Янев, който докладва в парламента за финансовото състояние на държавата по искане на БСП.

В отговори на въпроси на депутатите Янев каза, че е съгласен, че актуализация на бюджета трябва да бъде направена от редовен кабинет, но посочи, че такава не е била направена от предишното правителство и в последните три месеца се е наложило да бъдат направени преструктурирания.

По думите му отделните министерства могат да работят до края на годината с тези си бюджети, но проблем са извънредните плащания.

Плащанията, свързани със социалната система, пенсионерите, помощите, мерките за бизнеса, при необходимост да бъдат удължени, за подпомагане на здравната система за преодоляване на потенциална нова вълна, обясни той

Часовникът цъка, ако тази актуализация не бъде внесена, това означава че през септември този пакет от социални плащания няма откъде да се вземе, посочи служебният премиер.

Янев припомни, че новият вариант на ключовите финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, вече е одобреи от социалните партньори.

По думите му актуализацията е просто едно предложение, а работа в парламента е да решат как точно ще се случи след съответния дебат.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
25
 
! Отговори
Превратаджии преди 2 години
Ало, превратаджиите на Радев, стига ЛЪЖИ. Стана ясно и от изказването на Тошко Йорданов, че финансовият ви министър е КРАДЕЦ. Скоро ще излезе и друга информация как Киро продаде на фалирала Германска фирма терен и сключи обвързващ договор с тях. Ще излязат още кирливи ризи. Вие закопахте Радев и така му се пада.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айдеее тия фалираха??? къде е радеф зеления чорап? къде е министъра дето краде и го съдят??? къде е великия слави трифонов??? за това ли ви избрахме???????
33
5
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ами да, разбира се. Актуализация трябва да има, защото за 2 месеца откраднахте парите от бюджета, дето Борисов ги беше спестил и сега ще трябва да преизчислявате липсите. Предполагам слабоумния ДС фашист Рошков ще си купи поне още 3 имота, да му станат 22, че 19 е нечетно число и не е на щастие
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДНЕС ПАК ЧАКАХ ДА СЕ ИЗНЕСАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ ЗА "ОГРОМНИТЕ КРАЖБИ" НА ГЕРБ, НАЛИ ПОМНИТЕ ЗА КАКВИ МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ ГОВОРЕХА КОМПАНИЯТА НА ЧЕРЕП ГАДЕВ- Е НЯМА- ВЪРТЯТ СУЧАТ И СЕ МЪЧАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ ДА ДОКАРАТ ФАКТИ, НЯМА, НЯМА- ОЧАКВАХ ДА ИМА ДАДЕНИ НА ПРОКУРОР, ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ДО ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА- Е НЯМА- МАЛИЙ А КАК СЕ ЗАКАНВАШЕ ДАМАДЖАНКОВ, ТИЯ ХОРА КОЛЕКТИВНО СА НЕАДЕКВАТНИ- СПРЕТЕ ИМ АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ.
31
10
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Да се вдигнат данъците на богатите!! Всеки които взима над 1500 лв. на месец да плаща двоен данък. Така ще се напълни хазната и ще има и за по- големи пенсии.
30
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Той "Часовникът си цъка" от момента в който Румбата изкара с вдигнатия си юмрук русофилите на Копейкин на площада, а после Черепа реши да подкрепи метежа за да не е съвсем рехав и изпълзяха и старите труженички от магистралата на Прехода с новите си изпрани лица ... така че бомбата си цъка от тогава и когато гръмне ще се сбъдне прокобата на Месията от учиндол, който пророкуваше че "Няма такава държава", а май ще се окаже че "Няма да има и такъв народ" ... !!!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансовия министър на др. Радев съден и осъден за кражба на милиони. Сега обаче бърза да си навакса и изведнъж изчезнаха милиардите, които вчера каза, че идват от добрата им работа. Боже господи толкова ли сме прости или да.
28
5
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Тези лъжи ги слушаме отдавна за заемите. Боли го някои, че не грабят. Я виж колко стана БВП за 12, години,, на кого не увеличиха и заплати и пенсии, колко неща се построиха и продължаваха да се строят. Тя властта не е материална, а трябва да се ползва за развитие, а не за банкети и кьор софри.
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набиването на канчетата и изчегъртването на престъпниците от ГЕРБ продължава.Отново беше даден пример с Румъния през 2007 искахме да се отделим за приемането ни в ЕС защото бяхме преди тях.След три кабинета на бандата ГЕРБ ние сме изоставащи по всичко от нашата северна съседка за останалите страни от ЕС не ми се говори.А защитниците на ОПГ ГЕРБ намаляват драстично и това се вижда останали са тук няколко платени да драскат глупостите си.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигнете стандарта на живот на хората, то парите за пенсии и социални ще дойдат от данъците. Всичко останало е шменти капели.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БИВШИЯТ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ АНАНИЕВ- РАЗСИПА ЛЪЖИТЕ, А ГУЦАН В МОМЕНТА ЛЪЖИ ОТ ТРИБУНАТА-
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се въведе задължителна ваксинация за всички на социални помощи.
23
5
 
18
 
! Отговори
Кака Бина преди 2 години
Ще дойде зимата, ще искате, ама няма и пак до Бойко ще притичкате.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора дошли на власт с измама, и ще си тръгнат с измама.
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така при Бойко пари имаше и стриежите вървяха, а при службашите изведнъж всичко спря и парите изчезнаха. Като комунистичаска суша.
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за служебните за фалшифициране на изборите!
19
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окрадохте държавата и сега ще оставите на Бойко да ви оправя кашите. Ако съм на мястото на Бойко като се върна ви пращам всичките в затвора при Бай Ставри, особено онзи гнусен комунист Рашкоф за държавна измята и бунт срещу държата. Съд и затвор за съветския агент Радеф. Бий за да те уважават мaймyнките бате Бойко!
18
6
 
25
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 2 години
е нали Кокорчо миналата седмица се тупаше в гърдите, че има излишък 3 млрд лева по бюджета и ще се дадат увеличения на пенсиите от 1 октомври, НЕ ПРЕДИЗБОРНО, НЕ КАК МОЖЕ ЧОВЕК ДА СИ ПОМИСЛИ ТАКОВА НЕЩО... оказва се, че няма парииии... каквото и да каже кокорчо ИЗЛИЗА, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансовия министър казва Има пари, Министър прецедателя казва Няма пари.Абе я се седнете да се раберете какво да говорите пред хората, че ставате подозрителни.
16
11
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Е как? Както се дадоха 2000000000 за един чертеж на изтребител!