Явор Нотев: Сигналът на Рашков няма да доведе до дело срещу Гешев

Вътрешният министър търси обществено внимание, смята юристът
29 юли 2021 22:02, Красимир Ангелов
31

"Сигналът на служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев, който стигна до Специализираната прокуратура, е с предизвестен край. Мисля, че този сигнал няма да стигне до дело срещу главния прокурор", прогнозира адвокат Явор Нотев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него не е случайно това, че Рашков изпрати сигнала не до Спецпрокуратурата, а до Националната следствена служба.

Още по темата
"Целта вероятно е била сигналът да премине през една спирка, на която да се коментира, след това да се пренасочи и да предизвика реакцията на обществото. Във всичко това личи стремежът да се намери обществен отзвук от предприетите действия на служебния министър и печелене на обществена симпатия към тази кауза - "Главният прокурор трябва да бъде незабавно отстранен от неговия пост", коментира юристът.

Той предупреди, че с подобни действия има риск от подронване на държавността и авторитета не на самия човек Иван Гешев, а на институцията, която представлява.

"Всеки от предишните главни прокурори, и Никола Филчев, и Борис Велчев имаше своя почерк и критици. Прокуратурата просъществува през тези години. Нямаме право да кажем, че сегашната физиономия на прокуратурата не ни харесва и ще я сменим", категоричен беше Нотев пред Bulgaria ON AIR.

Юристът е убеден, че проблемът с политическата зависимост няма да бъде решен само със смяната на една фигура като главния прокурор.

"Много внимателно трябва да се подходи към една цялостна реформа, ако тя е необходима. Веднъж вече се мина през темата за прокурор, който да контролира главния прокурор и се зададе въпроса "Кой ще контролира контролиращия", отбеляза гостът в студиото.

Той е убеден, че съдебната система може да функционира добре и след закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
9
 
! Отговори
Доносник на ДС преди 2 години
Сигналите на Бай Рашко Неизтрезняващий, са пръдня боя. Знайм му сигналната милюцьонерска сигнализация. Таш'аци на рояци.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб, герб и дпс са проблема, не ИТН. Правилата на играта вече са други.
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов, 2 милиона дълг и идващ от Дубай. Асен Василев осъден в Лондон за интелектуална кражба. Киро Язовиро с фалшива диплома. Рашков мутрата с 19 луксозни имота след като е работил само държавна работа. Майко мила какво ни дойде на главата!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще поживеем, ще видим, Нотев.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво искате да кажете гербавите мишки? След 12 години безогледно крадене, не можахте да докарате имоти и колкото Рашков ли? Некадърници!
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В грешка сте, Рашков има 39 ултрамегалуксозни имота, а не 19! Дори е сложил тоалетни чинии от чисто злато във всеки от тях, като султана на Бруней. И в тези чинии ще ви издави като мpьсни котета, вас, гербавите разбойници, защото сте класни и заслужавате класна cмъpт!
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадно ли е да ви гази държавната машина герберастчета? А да видите сега какво е!
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая в тая държава да се намери достоен човек, когото мафията не може да уплаши, а не може и да купи! Затова пяна им излиза на алчните усти на герберастите! Ще се задавят от злоба и страх!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изнасянето на данни от текущо разследване в медиите е престъпление! Естествено подкупоратурата не го вижда.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкото скимтене няма да ви помогне, гербави престъпници! Освен да го поръчате Рашков, както винаги сте решавали проблемите. Защото иначе няма да остави марионетките ви на мира.
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Бойко Рашков! Разграждането на гербавата мафия може да успее само с много и то последователни усилия! За щастие платените постове на троловете им няма да им помогнат ни Най-малко.
9
4
 
13
 
! Отговори
Аман от преди 2 години
Комунистически блъфове ! На тия маята им е лъжата !
8
11
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Дъртият червен комунист Бойко Рашков - тип Георги Димитров (Тарабата), с думите и действията си показва, че комунистите вече не могат (дори и да искат) да се впишат в новото време и свят. Те могат само да осъждат, да злобеят, да заплашват, да стопират. Нищо градивно или прогресивно от тях. Дори не могат да разграничат законно забогатяване от престъпление. За тях самият Капитализъм е престъпление. Исторически дотук бяха. Жалки. Изпитват сатанинска гордост с "морала" си да съдят всички различни...
7
8
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гротескната фигура на Рашков трябва повече никога да не се появява на бг политически хоризонт.Все сме имали пристрастни политици и управници,но този няма стигане.Чак се запенва в злобата си към своя адаш,ама при все това изглежда като куче(булдог),което лае,но не хапе.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурор, който не обвинява, а защитава? ......Този прокурор не си върши работата и трябва да бъде уволнен и да стане адвокат на своя дявол.........................Прокурорът трябва да обвинява дори невинните, за да не пропусне случайно виновните........... Прокурорът трябва да бъде като огън и да гори зеленото покрай сухото......... Много се разменкнаха прокурорите...............Станаха мекушави и силни защитници хората........... А хората вършат престъпления. Хората са лоши.
5
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков само разлайва ky'четата... Никакъв друг ефект няма от пpocтотията му..
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега съдът и прокуратирата си смениха местата............................... Съдът казва: "Дайте ни ги тези престъпници да ги осъдим! Виновни са!"..........................Прокуратурата казва: "Не. Няма да ги дадем. Вие нямате доказателства!"........................Промениха се ролите след смяната на властта...............Трябва Каренин да се уволни и да се прати в съда, а Лозанчо да стане прокурор.
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата трябва да обвинява. Не да спира обвиненията. Прокуратурата трябва да обвини Лойко и Каренин във всички герберски и пеевски грехове, а съдът е този, който ще даде справедливост. Съдът е чистилището. Ако са невинни - ще ги оправдаят.
2
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще кажеш, Рашков да бъде даден на главния прокурор? Сигнали има много, след незаконните му арести, репресии, сплашване.
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигнала го разбрахме. Срещу ГЕРБ и Борисов!Сега остава да се разберем със сигналиста. Ще ти дойде реда, приятелче!