Гечев: Ще поканим Пламен Николов на среща за програмата

"Не приемаме предлагане на министрите в последната минута"
Обновена: 30 юли 2021 21:54 | 30 юли 2021 21:52, Веселина Йорданова
61

Има ли надежда за правителство на промяната, след като стана известно името на новия премиер?

Ще поканим Пламен Николов на среща и да видим дали подкрепя нашата програма, дали е готов да работи по общите цели, по които сме постигнали съгласие. Когато имаме пълна информация, ще я представим на Националния съвет и ще вземем решение. Това каза за "Денят ON AIR" Румен Гечев от БСП и допълни, че има и други случаи, в които заемащи се с политика нямат политически опит.

"Знаенето на чужди езици е добре, но от друга страна не е достатъчно. Още по-лошо е, когато някой не знае какво говори и го говори на чужд език и бързо. Би трябвало да има диалог между ИТН и останалите потенциални партньори. Става дума за това, че политическия диалог предполага тези кандидатури да са съгласувани. В политиката понякога се пускат едни имена, но след това излизат други", допълни Гечев за Bulgaria ON AIR.
Той е на мнение, че е важно да е адекватен премиерът.

"Ние няма да приемем да бъдат предлагани министрите в последните минути. Тези, които предлагат министрите, са длъжни да ги проверят. Това е нова партия, която излезе на политическия терен наскоро, добре е да се вслушва в опита на имащите такъв. Дали тежи сянката на ДПС, ще се ориентираме скоро", допълни той.

Според него в момента БСП е партия на промяната.

"Единствената партия, доказала се с факти, а не с думи, че върви към промяна, е БСП. Кабинетът може да бъде бламиран, ако не си върши работата. Частните интереси нас не ни интересуват, избирателите искат конкретни резултати. Съгласихме се, че трябва да се увеличат бюджетните разходи, имаме съгласие, че бюджетната политика трябва да е обвързана с най-страшния проблем - демографския", подчерта събеседникът.

По думите му може да има противоречие по отношение на изборната система.

"Планът за възстановяване претърпя критики, защото нито предишното правителство, нито служебното може да сложи на масата план за развитие на България за следващите 5 г. Не е сериозно страна членка да няма план, да не знаем къде отиваме. По-важно е дадем смислен план, а не дали ще е две-три седмици по-късно или по-рано. В този план се дават средства за зелена енергия, длъжни сме да вземем мерки и предлагаме да се осъществи промяна в структурата на българската енергетика. Няма как да мислим, че можем да ползваме въглища още сто години", подчерта още Гечев.

"Правим всичко възможно да се състои кабинет с ИТН, но ако не се справят те, ще направим възможното да съставим такъв, ако президентът ни връчи мандат. Следвайки Конституцията, ще поканим останалите партии и ще водим диалог", допълни още събеседникът.
 


61
Още по темата: БСПРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
ЩЕ ПОЛУЧИ ПЕНСИЯ КАТО ПЛЯМПАМЕНТАРИСТ---ТОЙ ТРУДОВ СТАЖ НЯМА - И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАД ТАВАНА ДНЕШЕН !!!!!!!!!!!!!!! ПЕНСИЯ ДА ,НО ПОНЕ ДА Е ОПОЗИЦИОННА -НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ЗА ДА ЗАСЛУЖИ ПЕНСИЯ !?!? ГОДИНИТЕ В ПЛЯМПАММЕНТЯ НЕ ТРЯБВА ДА СА ТРУДОВ СТАЖ !!!!!!!!!!!!СЪЩОТО И ЗА ЙОРДАН ЦОНЕВ
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ще забогатявате.... А защо премълчавате колко пари струва това,, висше,, образование.
54
1
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Ще го поканят, за да му кажат какво да прави и кои министри да избере. Трябва към Славе да се обърнат, той е шефа.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен 53.Пропуснах да отбележа,че това дзъркане,наляво и надясно,е задкулисното политическо ежедневие.А това което се реди пред очите ни е самата действителност.Така че нямам съмнения в естествения ход на историята.Има хора родени с мисия и такива,които само парадират че са Месии.Първите са възпитани да се отдават на идеала си за благоденствие а вторите са само консуматори на благата им.Разликата помежду им е от Небето до Земята.Дойде ред на първите да управляват.
52
4
 
5
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 1 месец
ТОЗИ Е ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА КОТИЛОТО НА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ
51
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До ЦК на Герб Аз съм с две ръце "за" той да отиде в Сибир! Навремето бяха направили "Банка за земеделски кредит". Внесох там 30 000 лв., когато ги внесох, бяха 150 долара. Обявиха, че банката ще фалира, ей Богу, чакал съм 4 часа на опашка да вляза да си ги изтегля... Банката беше в началото на "Оборище", срещу Народната библиотека. И когато ги изтеглих, бяха... 20 долара.
50
1
 
9
 
! Отговори
БСП-ар преди 1 месец
Тия руменовци съсипаха хубавата ни партийка,ГЕЧЕВ,ПЕТКОВ,РАДЕВ.
49
1
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
Гечефф, не се прави ,че нещо зависи от БСП ! Иначе мандата идва при нас и отлиташ за Сибир !!;
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политическо ежедневие.Ало,ало,ИТН чуваме ли се?Обаждаме се от БСП.Отговаряме ви от ИТН.Нито се чуваме нито се виждаме.Връзката непрекъснато прекъсва.Обърнете се към ДПС.Там може някой да ви чуе.Ало,ало,ГЕРБ,обаждаме се от БСП.Абе кв'о става с тия телефони бе,никой не ни вдига.Чува се глас от неизвестно място.Стига сте си играли на развален телефон ве.Кой ще ви плаща сметката?На нас ни трябват компромати а не лакардии.Пиу,пиу,пиу,пиу.Разговорът ви не може да бъде осъществен.
47
2
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Господин 3000 лева за долар трябва да е в затвора, а не на депутатския стол, ако сме нормална държава. А той ще ми дава акъл по телевизията. Изключително противна личност. Той е толкова професор, колкото аз съм зелен жираф. Навремето неговото министерстване докара заплатата ми до 3 долара месечно.
46
3
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Тоя е господин 3000 лв. за долар. Какво въобще се обажда? Толкова е по.с.ран, че въобще не трябва да му се дава да говори по телевизиите. На колко хора спестяванията тогава изгоряха, когато той беше министър.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тая дърта лисица от коя трънка изскочи?
44
1
 
14
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 месец
Този динозавър при Виденов беше финансов министър и фалира 18 банки. Как сме да говори назидателно ще видим каква му е програмата и ще решим. Та вие досега какви преговори водихте,не разбрахте ли каква програма имат ИТН. Или пак ще поставяте условия. То е ясно,че без БСП няма да има правителство. Пазарлъците започват. Но Слави си е виновен. Щяло да преговарят,но без ГЕРБ, ДПС ги отрязаха, ни а сега се пържете с червената патерица.
43
2
 
8
 
! Отговори
Доган Ага Ефенди преди 1 месец
WСлавчо бе много убави това момче Николов бре..с очила ..значи много книги е изчело( не само Винету), но дано ги е разбрало,то не е достатъчно сал да ги прелистиш,ми да вникнеш в съдържанието,да разбереш идеите...Добро попадение Славуне,каня Ви заедно с премиерчето и целия кабинет в парк Росенец- на баклава,тулумбички,турско кафе...Ще си говорим на философски теми:)) ХАИРЛИЯ ДА Е ,ИМАТЕ БЛАГОСЛОВИЯ ОТ МЕН И ДПС ! С ония Хаймани - Мравояда,Гнома,Бабукян..да не съм Ви видял на една маса повече...
42
2
 
12
 
! Отговори
Ууууу преди 1 месец
По това съдете каква държава сме:мошеник, който от 20 години трябваше да е в затвора, заради фалита на цяла една държава, заедно с банковата и система, той е в Парламента и продължава с години да "ръси" мозък. Тогава не се чуете защо сме там, където сме.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гечев забрави как го изритаха с Жан Лъжан през 97-***. Половината коментиращи даже не са били родени тогава. Нещо пак си е навирил острия нос. Май е време да го ритнат в зъбите да си знае мястото.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И този се имунизирал в забвение за миналото си.Били" промяна"!,Ай сиктир!Гечев Фалита се загрижил за демографията.Когато Луканчо създаде мутрите,раздаде порции на службите да плечкосват ,а Виденов и Гечев съсипаха икономика и докараха хиперинфлация ,обезценка на лева и спестяванията,създаде банки да изнасят парите,ти къдебеше,нали там г- н др.професор.Та по какво си " професор" некадърник?
39
4
 
17
 
! Отговори
Петър Славов преди 1 месец
Mръсния чeрвен кpадец Гумeн Pечев навири гребена, знае чepвеното пpaсе че има бaнки за фaлиране, пък и лева нещо е много скъп има мегдан да стане 3000 лв за долар
38
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
БСП се държат като най отговорната партия...останалите гонят пари и интереси...власт...глуповато забравили,че едни 7 милиона ограбени и безправни ги гледаме...и ги финансираме,ограбват ни безнаказано от десетилетия,разделят ни,продават Суверенитета и Държавността ни рушат...нсе национални предателства...и Съд...Строг и Справедлив Съд за мафията прогонила децата ни и продаваща животите ти...и тези на предците ни...или ще го въздадем...объркали сте Народа...Строг и Справедлив Съд !!!или чудовище
37
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Какво ще го каните тои е от вашта партия. Адвокатче специализирано да криие парите на олигарсите в Барбадос.