На 9 август започва изплащането на пенсиите

За пореден месец към тях ще бъде изплатена добавката от 50 лв.
Обновена: 30 юли 2021 11:12 | 30 юли 2021 11:08, Анисия Иванова
18
На 9 август започва изплащането на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Изплащането на пенсиите и добавките за следващия месец ще бъде в периода между 9 август (понеделник) и 20 август (петък).

За пореден месец към тях ще бъде изплатена и еднократната допълнителна сума от 50 лева, която ще получат близо 2,08 милиона пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, съобщиха от НОИ.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на августовските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 август 2021 г.

За изплащането на добавката от 50 лв. са предвидени допълнителни 104 милиона лева, които са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: НОИпенсииизплащане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо само клиентите на ДСК ги получават и в събота и неделя? Не е ли дискриминация това?
16
1
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
До америка1332002Теб няма да те вземат за чистач на университета в Харвард!
15
2
 
7
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
То пък едни пенсиии - олелеее
14
3
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
При толкова много открито злато на територията на България - пенсиите са гавра с мизерията на бедните хора....
13
2
 
3
 
! Отговори
америка1332002 преди 2 години
До SHEFAкато нямаш нито професия нито образование е така. това си заслужил
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсия на Дебитна Карта и хоп два - три хляба от песионера скачат във кошницата на банкера
11
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
НИЩОЖНИТЕ ПЕНСИИ ЗА КОИТО ПЛАЩАМЕ ПО 40-50 Г.НЕ ГИ Е СРАМ.-А И ТИЕ 50 ЛВ ГИ ИЗЕДЕ ИНФЛАЦИЯТА-БУТИЛКА ОЛИО Е БЛИЗО 4 ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
5
 
! Отговори
Питанчев преди 2 години
До 10: Пич, ти трябва да си страшно щастлив човек, всичко за теб е лесно и просто! Както казва един приятел - Лесно ви е на вас, защото сте прости. Бас държа, че нямаш навършени дори 25 години и още си мислиш, че хидросферата е до менискуса.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанчев...в повечето случаи просто се повтаря процедурата, която си е заложена по принцип! изчисленията се правят само на новите пенсионери, или при преизчисляване на пенсията!
8
8
 
4
 
! Отговори
америка1332002 преди 2 години
тази сутрин оня от харвард каза, че разполагал с перфектни професионалисти. някои хора действително не си знаят мястото. на жабата мястото е в гйола. в УНСС(ум нямаш , студент ставаш) влизаше утайката на гимназиите, най-посредствените ученици, които нямаха никакъв шанс да запишат нещо значимо. та ти ли перфектен бе, жалко счетоводителче?
7
2
 
7
 
! Отговори
Питанчев преди 2 години
Колега House M.D., в грешка си ти, дори сам се опровергаваш. Колкото и много да им се доработило, ужасно много дори, на държавните служители (в което пък аз ужасно се съмнявам), самият закон им забранява да работят в събота и неделя.
6
2
 
4
 
! Отговори
Питанчев преди 2 години
До 5:Съгласен съм с теб колко е просто с компютъра, ама нали трябва преди това да са изчислени, подготвени и заредени в системата, това не е просто превод от една сметка в друга. До колкото съм чул, тези операции изискват време ... някакво. Така се говори ...
5
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колеги, #1 и #2, грешите. Съгласно закона пенсиите започват да се изплащат от 7-мо число, а когато то се пада в почивен ден, изплащането започва на първия работен ден след 7-ми. Т.е. ако Разпети петък е на 7-ми, пенсиите ще започнат да ги плащат на 11-ти. Не съм измислил аз този закон.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питанчев---- за тая работа си има програми за платежно нареждане! още до петто число има разпореждане за изплащане и просто компютъра чака само да дойде датата...
3
1
 
8
 
! Отговори
Питанчев преди 2 години
До 1:Може да ти се стори *** въпроса, ама ... Ти къде си видял държавен служител да работи в събота или неделя, още повече да дава пари на някого?!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато 7 се пада през почивните дни, ми са превеждали по сметка в събота или неделя на 5, или 6 число!
1
5
 
7
 
! Отговори
дърт пръч преди 2 години
Пенсиите винаги са се изплащали на 7-мо число!