Съботна ваксина: Десетки на опашки, за да се ваксинират

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране
31 юли 2021 23:15, Красимир Ангелов
140

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Още по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
14
 
! Отговори
Боже Мили преди 2 години
Помогни на Ваксърите! Или както се казва, ако сам нямаш акъл да си помогнеш и Господ не може да ти помогне!!
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява" - Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. За бързото бих поспорил доста, обаче широко! Загубих ума и дума. Още доста словоблудни еквилибристики предстои да слушаме от продажни *** на висок пост!
51
4
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Ба лъ ми, винаги ще има!
50
0
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 63 Какво ме интересува на колко си, това да не ти е адрес 4000? Ще се обосновеш ли, или ще продължиш да истерясваш? Какво имат германците? Автомобилостроене, изцяло крадено от италианците? Какво друго могат да правят, освен да сглобяват? Аз много се радвах на детето си когато започна да сглобява конструктора си, на една годинка.
49
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 години
Боцкайте се със 1-2-3-4 та ваксина,, подписвайте си декларацията, и нямате право да се обаждате, защо сте болни, ама и къде е станало.... Щом сте опитни мишки, на ваксини, и други държави ще си търпите наказанието.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
180 случая неделя ,тази седмица явно ще гоним,над 500 на ден.
47
3
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ваксина няма, има интереси. Ваксината заразява и другите хора. И наистина е мислено от много умни, зли хора.
46
4
 
2
 
! Отговори
До кал-ел преди 2 години
Хахахахахахаха ..Много си спрял бе !ХахахахахаПо-кух човек не бях срещал в живота си.На 41 съм !
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи ваксинка, боцни се! Be cool! Catch the Wave!("Хвани вълната!"- реклама на Кока Кола от 1986г)
44
7
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Хора, не се поддавайте на внушения, че трябва да се ваксинирате. Това са неграмотни високо планински индивиди. Които искат да ви плашат и разчитат на някакви стимули. Никой не пие бензин, ако има хрема, нали. Толкова хубаво-не е на хубаво.
43
14
 
8
 
! Отговори
До антиваксър преди 2 години
Те зашото германците са т,ъпи ,затова са в топ 3 икономика в света,всеки иска стандарта им,там са най-мощните технически концерни и най-престижните университети.Колко трябва да е пр()ст човек да нарече германеца т ъ п при положение,че това определение идва от " антиваксър" - български живеещ в държава на последните места по смъртност и болно население ....Нямам думи ...
42
5
 
15
 
! Отговори
Лудия преди 2 години
До 36 Хора, ваксинирайте се! Ако се вакснете, ще разговаряте по цял ден с Бил Гейтс, без да е в стаята и без да използвате телефон! Харе кришна мадафакърс, прегръщам ви и Кали да е с вас в сънищата ви!
41
15
 
4
 
! Отговори
До тоя под мен преди 2 години
Вирусите не се водят живи организми само заради това,че не могат да се размножават сами.Тоест им трябва приемник.Иначе са микроорганизми !!Недейте заблуждава хората !К19 е опасен вирус !Ваксинирайте се !
40
1
 
17
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Ваксинирай се ако искаш с 10 дози,не давай съвети на хората,защото ефикасността на васчксините срещу Делта щама е под въпрос.В САЩ вече ваксинираните пак трябва да носят маски,в червената зона са държави с много ваксинирани.
39
5
 
18
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Най-задръстените и заблудени относно Кромида и фъксините са Германците. Чак се чудя толкова ли са т.ъ.п.и. или просто не искат да погледнат реалността в очите.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 Какъв сън, този е платен
37
1
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Мда, точно така. Светът е перфектен и всички само доброто ти мислят начело с политиците, а който се съмнява в това е луд. Така ли? Ти по-добре се събуди от този дълбок сън, че изобщо не си в час.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***
35
2
 
13
 
! Отговори
Еврейска Дрипа преди 2 години
Ей, защо инжектирате гоите на шабат? След това да ги пратите на ядрено-магнитен резонанс, да им паднат наночастиците, графена и татуировките.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусите не мислят и не могат да се фокусират. Що за безсмислена статия? Няма такова нещо, че делта се фокусирал върху младите хора, а това пък за старите, че не ги хващал защото били ваксинирани е върха на абсурда. И разберете мутациите не са цел на вируса, а случаен процес. Не може да ми дрънкат разни имунолози, че еволюирал като първо на първо вирусите не са живи организми и нямат никаква цел, както го представят. Политиците имат цели, а не вирусите!