Съботна ваксина: Десетки на опашки, за да се ваксинират

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране
31 юли 2021 23:15, Красимир Ангелов
140

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Още по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съботна ваксина. Боже, прибери си версиите! Не, предпочитам неделната, а може и петъчната. Абе тия ваксини като сладоледени мелби ги предлагат. И винаги има блеещи овце да се наредят да ги стрижат и доят!
32
0
 
6
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
:((( вече не
31
2
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Лиляна, а за твойто цвете редяха ли се на опашка тогава момците?:) че сега не вярвам...
30
22
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Десетки пирони в ковчега на антиваксърската секта. Топите се като лански сняг :)
29
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора,ваксинирайте се!Не се поддавайте на неграмотни профани избиващи комплекси на тема "свобода" и " интелект".Никой не ви лъже,убива,чипира,следи и т.н.Не слушайте опорките за изпитания на ваксината и всичко около медицинския аспект на казуса.Много по-умни и начетени хора са работили върху това.Защо вярвате на заварчика,когато ви говори за вирусология?!Какъвто и да е К19,факт е,че той е сред нас и убива хора.Ваксините ще ви предпазят от тежко боледуване и ще убият к19 за 36часа.Няма друг начин!
28
1
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Надявай се да чакам, мишко такава.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 - ти още не си разбрал какво става, а
26
1
 
17
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Ох носталгия, тия опашки ми нспомнят за соца, прекрасните ми млади години. Колко съм чакала забанани, и пак чакам :(
25
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
последни дни на безплатна ваксина и тестове. после файзера става 490лв модерна е по скъпа, ще тичате като обезумели и ще плачете за ваксина като новия щам почне да коси наред
24
2
 
25
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 27. Да ве шаблон, едно и също повтаряте от 2 години - пещери, бедни сме, прости сме ... Няма да се инжектираме и това си е. Никога не бих се обидил от такъв като теб, защото си елементарен биоробот. Все още не мога да си обясня феномена, че ви ообръщам внимание. Може би ще изкарам полза от това - ще усвоя изкуството да контактувам с нисковибрационни, без да се налага да се калибрирам след това. Вместо да бягам от вас като от чумави, ще ви изучавам.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 - за 19 месеца - не познавам, нито съм чувал за познат на мой приятел, колега или съсед, който да е умрял от ковигрип. Знам за двама умрели 7-10 дена след псевдоваксина обаче.
22
18
 
6
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 години
Четейки коментара ти, човек може да достигне до извода, че не си излизал от пещерата си в продължение на години. Ти не само болен от Ковид не познаваш, а изобщо други същества от рода хомо-сапиенс. Нека, стой си у вас, че точно такива като тебе разнасят простотии и вируси.
21
7
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
На вашето внимание предлагам новата ваксина срещу делта варианта наречена "Тен инчис тенис шийлд", която показва 101% ефективност срещу него. Подходяща за млади момичета и жени, ученички в 12 клас взели матурата както и студентки. 100% безвредна, без тромби и без миокардити. Запишете се за ваксина сега.
20
10
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 16. Дреме ми за мнението ти и за лъжливите статистики. Не познавам болен или умрял от ковид, не познавам умрял българин от каквото и да било друго. Засега съм бил само на едно погребение, на пра-дядо ми, а комшията ми на 89 прибягва за рейса. Това, че имаме висока смъртност е мазна еврейска лъжа.
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не помагат, напротив много вредят.
18
18
 
18
 
! Отговори
Venom преди 2 години
Ако се стигне до насилствено инжектиране и нямате избор, ще ви кажа какво да направите, елементарно е. Трябва ви възможно най мощния магнит който може да си намерите (скоро няма да ги има на пазара) ампула лидокаин, спринцовка, скалпел или осър нож. След инжектирането лепите магнита на убоденото място докато ваш близък пригови нещата. Отдръпвате магнита на разстояние, инжектирате лидокаина, правите разрез 1см и толкова дълбок, изстисквате и държите магнита на милиметри до раната, дезинфекцирате.
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези "експерти" говорят колкото да не заспят май. Те им дават статистика, че в щатите 75% от новорегистрираните случаи са на хора с поставени две дози ваксина, обаче нашите "експерти" казват, че възрастните хора не са уязвими, защото били ваксинирани.
16
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още няма такива ,които са минали през болеста и да са заразени повторно. Има едни около 1 % от човечеството ,които никога не изграждат имунитет. Само те евентоално биха се заразили втори път. Тези неща се знаят от много години. Пише ги във всеки учебник по медицина.
15
11
 
20
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 години
Ха, най-корави били българите, а с най-високата смъртност в света. Освен Ковид има много други болести и ако някои от нас са устойчиви на вируси, не означава, че не сме много здрави. Бедна и корумпирана държава, с близък до нула контрол върху хранителните стоки. Тъпчат ни с всякакви ***.
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При доказано ,че ваксинираните си се заразяват и заразяват останалите също толкова ,колкото и неваксинираните....... се продължава да се лъже и притиска населението да се ваксинира. Едни и същи са тези ,които разпространяват вируса ,правят ваксините и подкупват правителства и доктори .