Природният газ поскъпва с 12% от днес

Цената на парното и топлата вода няма да се промени
Обновена: 1 авг 2021 10:18 | 1 авг 2021 09:58, Анисия Иванова
62
Природният газ поскъпва с 12% от днес
Снимка: БГНЕС

Природният газ поскъпва с близо 12% от 1 август. От Комисията за енергийно и водно регулиране са изчислили, че природният газ трябва да струва 55,84 лева за мегаватчас при досегашна цена от 49,94 лева. Основната причина за поскъпването е увеличение на цените на международните пазари.

Не се очаква новата цена да доведе до оскъпяване на парното и топлата вода. Само преди месец цената на синьото гориво се увеличи с още над 10 на сто.

С това поскъпване, според анализатори, цената на природния газ в България ще подобри 75-месечен рекорд. Последният месец с по-високи стойности на газа са били в края на 2014 г., когато са били 64.86 лв./мВтч.

Така само в рамките на последната година цената на природния газ ще се е увеличила с над 150% - за сравнение, природният газ през септември 2020 г. струваше 22.46 лв./мВтч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: газпоскъпванекевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информацията ви е грешна! Цената е 57,60 лв/Мвч.
50
0
 
2
 
! Отговори
Книжар преди 2 години
Брейййй, много начетен тоя нов мин.-председател,бе ! То докторати, то научни степени, то трудове, то ........ накрая само шнорхели и плавници ! Прочел съм бая камара книги , ама още нямам шнорхел и плавници,нямам толкова пари.
49
1
 
2
 
! Отговори
Газар преди 2 години
Честито, ! Днес поскъпва със 150 % , утре - с 300 % ! Начело с Фигуранта , всички с шнорхели и плавници ! Дружно да газим в родното блато !
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Международни пазари ли? Нали диверсификацията се бореше с международните пазари и винаги щеше да дава евтин газ от САЩ, Азербайджан? ......................... Международни пазари, борсови цени............Теменушката и Боко не признаваха международните пазари и борсовите цени. Те казваха, че ще ги борим с евтин газ от САЩ и Азербайджан, газовата връзка с Гърция. Защо САЩ или Азербайджан да продават на по-ниски цени от международните? Питайте Боко и Теменушка.
47
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До един месец ако не се изравни минималната заплата Евро съйуза вдигане се на бунт цала Бългатия
46
2
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Дон буци ни такова маиката но поне си напьлни чекмеджетата
45
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Нищо ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СКАЧА ОСВЕН ЗАПЛАТИТЕ.РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ НЕ ГО РИ РАЗБРАХТЕ ИЛИ ДА ТРЪГНЕМ ДА ПАЛИМ СКЪПИ КОЛИ И ДА РАЗБИВАМЕ МАГАЗИНИ.НЯМА МЯСТО ВЕЧЕ ОТ КАДЕ НИ ВЗИМАТ.
44
8
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 2 години
Съгласен съм цената да скочи 150%. Комунизмът свърши отдавна.
43
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве тия върнаха ли мангизите дет руснаците ги намалиха миналата година?
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се, че човек прочел повече от една книга ще стане премиер.България на българите не заслужава едникнижници. Евроме'керетата да си вземат тиквата и да се изнасят в брюксел да си го носят там на ръце и си го пробутват. ПП. сигурен съм, че на фона на психопатите в ек ще направи кариера.
41
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Новият премиер приготвил "подаръчна торбичка" за Фигуранта - в торбичката има 2 шнорхела и 2 чифта плавници , за да може Фигуранта и жена му да плуват спокойно в блатото България.
40
6
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Дори идея си нямате, мЪдурковци, какво поскъпване ви чака ! Ще си спомните 1997 г. !!! гарантирано от Фигуранта !
39
2
 
10
 
! Отговори
от топлофикация преди 2 години
Чудесно , тъкмо за зимния сезон ще вдигнем отново цените
38
9
 
11
 
! Отговори
Как иначе преди 2 години
Цената на газта дори е ниска, дано поскъпне със 120%.
37
4
 
20
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
До Анонимен... И да продължа - апропо време е българинът да разбере, че неща като членство в ЕС са много, много скъпи удоволствия, и ще поскъпват още повече.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идат страхотни повишения на цените, не се лъжете. На борсите цените на газта и въглеродните емисии са на най-високите си нива някога. Причините са много, от безумните политики на централните банки, през геополитическото самоубийство "зелена сделка". В България всичко е задържано изкуствено, за да няма бунтове, но скоро няма да има накъде, и зимата ще бъде "интересна". Руснаците намалиха кранчето през Украйна и на Velke Kapusani и в резултат цените са нагоре 2.5 пъти за около 3 месеца.
35
11
 
7
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
вън за мутрата радев
34
5
 
14
 
! Отговори
фигурант преди 2 години
всичко скача защото не се вземат мерки и не се управлява ,а се чегърка!краде се и се пълнят пликове.нямате си на представа как се краде в момента!!! докато свършат бойковите пари и тогава който взел взел
33
19
 
0
 
! Отговори
Това е добре! преди 2 години
Щом се вдигат цените, значи има търсене и индустрия. Да не мислите, че с една сметка за отопление сте много големи платци и крепите газовата икономика? Газта е суровина за много продукти и даже може да се дестилира до гориво, а и освен това всеки може да намали много лесно сметката си за отопление, като просто изолира малко стените и тавана.., ама мързела и ракията са по-лесни.
32
2
 
16
 
! Отговори
Stiling преди 2 години
Споко зимата очаквам двойна цена на парното. Всички суровини се вдигат цените. Най-неприятно ще ви изненадат обаче с цената на тока поне 30 процента нагоре заради въглеродните квоти. НЕК е в фактически фалит заради натисканите цени на тока за битови потребители. Бойко ви държа цените ниски за да не пискате ама вече няма накъде или фалит на енергетиката или вдигане на цените. Тежко ще е на следващото правителство.