Доц. Спас Ташев: В тежка ситуация сме, трябва ни добър кабинет

"Хората, които дават заявка, че ще управляват, да са много подготвени"
Обновена: 2 авг 2021 22:25 | 2 авг 2021 22:25, Веселина Йорданова
24

Kандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, по който България дори не е страна.

"Тревожен е фактът, че български политици, претенденти да бъдат държавници, се явяват неподготвени по отношение на най-сериозния външнополитически проблем на България в следосвобожденския ни период. Ако върнем лентата назад, ще видим, че това не е единственият случай, при който кандидат за висок държавен пост реално няма работеща позиция, с която да отстоява българския национален интерес". Това заяви историкът от БАН доц. Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента държавата ни се намира в тежка ситуация, затова е необходимо да имаме добре мотивирано действащо правителство.

"Функцията на служебното правителство далеч не е такава, че да отстоява българския национален интерес. Тези хора, които дават заявка, че ще управляват България през следващия период, трябва да бъдат много по-подготвени, за да успеят. Това не го виждаме в момента", коментира още доц. Ташев.

По думите му в момента не е ясно кой взима решенията в България.

"Към момента у нас най-стабилна е президентската институция. Но там също стои въпросът, че президентът трябва да има един добър екип, с който да разработят политики, които да доведат до траен резултат", категоричен е историкът.

Събеседникът подчерта, че не сме постигнали успехи на територията на Северна Македония, както и че не сме спечелили сърцата на нейните граждани.

"Опозицията официално иска да ревизира този договор в Скопие. Подобна ревизия се осъществява и в сътрудничество с властта в Скопие. Това не е първият пример, в който виждаме обединение на опозиция и власт по отношение на подобни цели", уточни доц. Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че опозицията и властта се договарят с цел да прокарат една тенденциозна антибългарска политика.

"За две седмици смениха няколко пъти визията на екипа, който ще бъде предложен от ИТН. Логично е в някои детайли политиката да не е изпипана докрай", подчерта историкът.

Специалистът е категоричен, че по отношение на Северна Македония българските политици е трябвало да изградят съвсем други политики.

"Нуждаем се от управници, които се съобразяват с българските национални интереси и ги отстояват, а не от някакви кариеристи или случайно попаднали хора в политиката", каза доц. Ташев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Спас Ташев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ,не беше ли масон?То кой ли не е!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде нови избори без право на гласуване в чужбина! Нека си изберем кой да ни управлява!
15
1
 
0
 
! Отговори
Mr. Computer преди 2 години
Няма ясна политика по отношение на Република Северна Македония. Всичко е свързано с множества обстоятелства, които е нужно да бъдат правилно преценени, но няма необходимата основа. Няма дори дадени условия, според които да се търсят възможности.
14
2
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Радев придаде смисъл на поста Президент. Ще има втори мандат. Парламентът е много зле. Трябва ни нов.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев много хареса поста президент и с всички сили реши да спечели битката. Човекът така разбира- дели народа на две и започва играта.
12
6
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Добър кабинет си имаме. Трябва ни нов парламент.
11
2
 
6
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Не ни ли стигат тъпите статии за манипулиране, че и *** коментари все със същата цел.Това е прекалено. А за коментаторите тук- хора нестандартни, лишени от всяка бъзможност да го правят- нямат възпитание и знание те са всеки път тук, на браздата и си плещят тъпотиите
10
11
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Президента е безспорен...не го закачайте!!!Народа ни...е подценен,а сме основният играч,купуване,грабежи,несправедливости...мнозинството не сме слепи..."народняшки" по бойко...а децата ни бягат изоставяйки домовете ни,ако сте българи,ако сте хора,ако сте майки и бащи...децата ви бягат бре...от "доброто" на бойко...даващият ви...трохи от ограбеното от Вас...за Бога...САЩ бяха категорични с ...Магнитски...ценности...вие искате да сте си робЕ...а децата ви дали го искат бре...а Левски...а Ботев???
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинет има. Въпросът за баницата остава открит.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kupuvaite si usa i kitaiski plavnici, poiasi i pluvaite.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е цирк и вече си има клоун! Честито! Сами си го избрахте!
6
3
 
12
 
! Отговори
Нищо не разбираш преди 2 години
Трябва да се ревизира името Северна Македония. Нас не са ни питали. Ние също имаме Северна Македония спрямо гръцката Македоия. Мислете мащабно, иначе ще си патим от наглите скопци.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласове: "Първият кмет на ИТН Илко Стоянов е представил управленския екип пред общинарите в Благоевград. Именно там станало ясно, че съпругата на общинския съветник от ДПС Исмет Узунов Галена Манова-Узунова е новият началник на Правния отдел в община Благоевград." Честито на всички, които гласуваха за ИТН, но се оказа, че са гласували за ДПС! Така и ще ни управляват.
4
5
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Иде глад - то е ясно...
3
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къв е тоя Ташко... само той не са беше появявал на телевизора :)))
2
0
 
17
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Браво,тоя доцент е много мъдър,как го е измислил това,само общи приказки,браво доценте!!!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зя бога човека продава плажни принадлежности. Каквато и вълна да идва ще сме подготвени с шнорхели, маски и плавници.