Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават да "берат" "политиците от крайпътни отбивки, фризьорски салони и хоремагове за джапанки.
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е една изостанала държава без модерна инфраструктура. Тук няма бъдеще. Нищо вече не се строи. Явно това е африканска държава в Европа. Благодарение на ИТН и другите протестъри, вече няма смисъл да съществува толкова злобно население като българите.
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен цирк е това, жал ми е за бедни души като вас! България пропада!
139
4
 
2
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Няма как да предложат Исус Христос- може да предложат политологът проф. Анна , например, но и тогава няма да бъден одобрен. Тези "фактори" не сттоят по студиата да одобряват, а за да разколебават, да унищоюават новото, да пазят статуквото. С тези "капацитети- герберски" добро не ни чака
138
2
 
2
 
! Отговори
Hi преди 2 години
Как мисли новия кандидат премиер.- "Нищо няма да декларирам какво продавам, нищо няма да плащам, баща ми е платил достатъчно, цял живот е работил за държавата" След намек, че търговията в държавата България на дребно се регулира със закони и се плаща.
137
1
 
3
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Човекът продавал плувни *** на сергия. После се явил на кастинг. И го направили премиер. Да е жив и здрав, сигурно ще оправи България.
136
0
 
10
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Това е човек, който се е явил на "риалити кастинг за политици". Само това е достатъчно показателно за много неща.
135
1
 
6
 
! Отговори
Ще е много преди 2 години
интересно, как ще гласува ДПС.Чак тогава ще ни се изясни (окончателно), чии формат е "шоуто" И Т. Н.Залози?
134
5
 
15
 
! Отговори
Рефрен преди 2 години
Стига сте припявали Баце това, Баце - онова. Гледайте сеира на новите гладници докъде ще ви докарат.
133
1
 
8
 
! Отговори
Опасни муцуни преди 2 години
Имаше такъв филм навремето. ДНЕС се играе в България в ъпдейтван вариант.
132
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименвие...аз съм ...ограбен и унизен българин...като баща ми и дядо ми...и пра дядо ми,не им вярвам,загрижен съм за бъдещето на Родината ни,за бъдещето на децата ни...те си играят игри...не е ли време да излезем милиони и да им потърсим сметка...за игрите и животите на децата ни?на всички!...минаха се всякакви граници!некъв идва и ви казва как да живеете...щото путин му наредил и платил...да ама не!наесен ще се тепем ако продължат...ама щом трябва...ок!айдуци...ще почнем от тях
131
9
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
никога повече гроб-дпс...и обслужващите ги!!!
130
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Избори!!!не ви вярваме!!!его,сметки...а децата ни роби...Избори...Анатема!!!
129
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да да не Справедлив и Свободен...а ...Отмъщение....да злобеем...да се убиваме след грабежите...животите ни пълнят офшорните ви,яхти,жени...леки,его,ще родим и финансираме с животите си...Чудовище...по-жестоко от вас...по несправедливо...опасни игри играете...самозабравили се...прочетете Историята ни...Справедлив...или ще го погребем...едната Чест имаме...милиардите ограбени
128
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До погр.ебален агентпо шапките ви посрещаме...по стойките,позите,лъжите,манипулациите...по акълите ви...изпращае!!!чекмеджетата,офшорните,банките ви,любовниците ви...дреме ни,нямат стойност за милиардитегладни...милиарди гладни идват за вас...за децата ви...за отмъщение...превърнахте ги в неч.в.ци...това си пожелахте бре...и чудовище можем да родим.. и финансираме...милиардите ограбени...внимавайте какво си пожелавате...самозабравили се!преяждащи...търси се новият ..месия!... вече не Справедлив
127
2
 
8
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 2 години
Шуменският чичка притежава дискретния чар на погребален агент!
126
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арест за Тиквата!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво,голямото нищо и много балони от ИТН.По програмката която подхвърлиха- корпоративни интереси,без да им е неудобно.А да удовлетворят кукловодите я да се гътне прокуратурата,специализираната в девета глуха,че много "пречи".На кого пречи,ами то мафия "няма",рублажии - хич,кога е имало мутри,дс ченгета окопани,професорстват,това Баневи,Божков,Арабаджиеви,Карнобатски,Бобоковите милионери е как ще закачат,я делата отначало да се влачат,че и Фигуранта въстана,че около него много " чисто" де
124
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ИТН..са победителите..да им дадем шанс...Глас Народен,Глас Божии...ако ни предадат,ще излезем и ще ги избесим...минаха се всякакви граници!...камикадзе...не е ценност бре,лудост е...Чиста и Свята...или и правнуците ви ще се разкайват и ще ви презират!!?!!
123
2
 
7
 
! Отговори
и те така преди 2 години
може да има правителство но то ше бъде еднодневка . много бързо ше се разбере славчу на кого се е навел .