Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
5
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Ало, един шнорхел и един плажен чадър моля.
81
0
 
0
 
! Отговори
на преди 2 години
какво се далйи твоито превасходствона бедно и гладно детство лиехо не сам йивяла вав фургон
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Псцо, монистре, кач пара шнорхела?? Ако взема джапанки и пояс ще пуснеш ли фандък?? Поне едни джапанки?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знаете каква е чалгата на Слави, нали се сещате каква декадентска ще е философията му? Трябва ви философия на подема, а не на потъването. Изберете премиер продавач на хвърчила или парапланери от плажа, най-добре.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се отървем от пагубното руско влияние никога няма да станем европейци.
77
0
 
2
 
! Отговори
Ани, преди 2 години
Пламен не е алтер его на Слави, а отчуждуното му алтер суперего.
76
0
 
0
 
! Отговори
терористи преди 2 години
пъговорни и за атентати по света
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все очаквах ИТН да потънат, ама чак толкова бързо - не...
74
2
 
2
 
! Отговори
В актуално преди 2 години
Инфо от Министерството на Здравеопазването за БТА: ИМУННИТЕ КЛЕТКИ СЕ СПРАВЯТ ЛЕСНО И БЪРЗО ПРИ ПОВТОРНО ЗАРАЗЯВАНЕ С ВИРУСА. А накрая са направили НАПЪЛНО ПОГРЕШНОТО заключение, че ваксинацията ще доведе до същото такова предпазване. Да, ама НЕ. ЗАЩОТО ВАКСИНАТА Е САМО СРЕЩУ ШИПЧЕСТИЯ ПРОТЕИН, А НЕ СРЕЩУ ЦЕЛИЯ БЕЛТЪЧЕН КОМПЛЕКС НА ВИРУСА, А ТОЧНО ТОЗИ ШИПЧЕСТ ПРОТЕИН МУТИРА И ПРАВИ ВАКСИНИТЕ НЕЕФЕКТИВНИ!!!
73
1
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 83: "Европейският съд за правата на човека задължи Русия да признае еднополовите бракове"? .................................................................................................... Защо постваш г'лупости тук? Европейският съд не може да задължи Русия с нищо, защото според конституцията на РФ националните закони имат по-голяма тежест от законите на международни институции. А и няма връзка с темата.
72
5
 
2
 
! Отговори
Мястото на мутрите преди 2 години
Е в чакъла. Отгоре са еднокнижковците и занаятчиите. Следва кастата на благородните летци. И най-отгоре са тези с дисертация по философия. Това е структурата на идеалната държава.
71
8
 
3
 
! Отговори
Право на избор преди 2 години
Да си дадем ясна сметка какво искаме пожарникар , мутра , охранител , неграмотен и нахален или звършил философия с познания на няколко езика , работил в частни фирми на ръководни позиции . Разбира се всеки има право на избор .
70
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Може пък Пламен да ни оправи, симпатичен изглежда, знае езици. Поне няма да ни излага когато ходи в ЕС при европейците ще може да си поръчва кафе на английски.
69
0
 
8
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Има нещо сбъркано в народа... Да търсят алтернатива на ГЕРБ е повече от нормално и наложително, но да са ОК с този фарс не го разбирам!
68
0
 
6
 
! Отговори
7/8 преди 2 години
В новия албум на Слави ще има и песен, с работно заглавие " Шнорхел кючек".
67
0
 
8
 
! Отговори
Байо преди 2 години
МЛАДИТЕ СЕ ЛЪЖАТ НАЙ- ЛЕСНО! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ. ЛЬОЛЬО ПЛЮС ТИЙНЕЙДЖЪРИ = МЕЧТАТА НА СЛАВЧО ЗА ПРАВИТЕЛСТВО. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ! ТОЯ НАИСТИНА ЩЕ ДОВЕДЕ АДА СЛЕД СЕБЕ СИ.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След пускането на Северен поток 2 Русия, Германия и Австрия стават основните играчи на пазара на енергия в Европа.
65
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Прогресът се извоюва! Никой няма да НИ го даде!
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евросъюзът винаги ще бъде разположен благоприятно към всеки български политик който краде жалките трохи наречени европари (помощи!!!) и в замяна изпълнява нарежданията на Брюксел (и не забравя за комисионните на добрите чичковци от Брюксел), без значение дали е ГЕРБ, ИТН, БСП... или който и да е друг.
63
4
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Трябват ни хора без опит в политиката, с чисти cърца и с оригинални европейски идеи за да ни оправят и да станем пълноправни членове на голямото европейско семейство което изповядва европейсктие ценности.