Политолози: Ясно е, че Трифонов ще взема решенията

"ИТН ги сменят, затова има усещане, че не се казва истината"
Обновена: 2 авг 2021 22:30 | 2 авг 2021 22:04, Веселина Йорданова
41

Всички срещу всички ли е политическата действителност? Взаимни обвинения между ИТН и ДБ - кой крие истината?

"Има такъв народ" се колебаят - взимат едни решения, сменят ги и оттам и идва усещането, че не се казва истината. Това каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова и допълни: "Ще видим правителство, макар и за кратко, но ще бъдем много разочаровани, защото не виждам кой как ще се справи. Партиите, които го подкрепят, ще видят, че губят заради недоволните избиратели".

Според нея Слави Трифонов ще трябва да отстъпи от егото си.

"Това не е неговият терен, не знам какво са си представяли хората, които са гласували за ИТН. Хората решиха, че в този театър тези хора ще стоят добре. Не виждам как без никакъв професионализъм и недопускайки експерти - да се върви с рогата напред, това няма да стане", подчерта проф. Пиргова.

По думите ѝ преговорите за правителство ще са трудни.

"Може някои да се провалят, но в следващите дни ще си намерят общ език. Ползването на израза "Аз" ми напомня на сериозно комплексиран човек. Правителство може да се състави, но ще е крайно нетрайно. Дърпат се конците от различни посолства, от различни политически сили. Слави Трифонов трябва да капитализира всичко това. Той се интересува от собствения си капитал, а не от управлението на страната. В най-скоро време ще му се изплъзне управлението", допълни политологът.

"ИТН са дошли отникъде и по начина, по който се представят, ще отидат в политическото небитие. Техните технократи ще попаднат в небрано лозе, никаква самостоятелност не можем да очакваме, предвид това, че министрите ще попаднат в зависимости, ще подпишат неща, които не са чели. Влизаме в един изключително безпринципен период в политиката", обясни събеседничката.

Никой не може да каже кой лъже. Трудно е да влезем в дебрите на това, че единият лъже или другият лъже. Нормално е за начина, по който се появи Слави Трифонов - младите хора в екипа му са сигурно кадърни и умни, но както казват старите хора - "още шляпат". Това посочи политическият и PR експерт Нидал Алгафари за Bulgaria ON AIR.  

Той подчерта, че твърде много Слави Трифонов е ползвал израза "Аз".

"Ясно е, че решенията ще ги взема еднолично именно Трифонов. По начина, по който седеше във видеото, ми приличаше на паша. Представете си, че това трябва да го гледат дипломатите. Дали това негово поведение не е само за тези, които са гласували за него", подчерта Алгафари.

Според него нищо няма да попречи на Слави Трифонов да сменя лица и да сменя министри занапред.

"Това, че си завършил в Харвард не значи, че си добър във властта. Бойко Борисов, за да стане този "супермен", тръгна от шоуто на Слави. И единият, и другият се обличаха в дълги кожени манта. После започна да им харесва да показват голямата си охрана", каза още Алгафари и добави: "Корнелия Нинова най-вероятно ще даде подкрепа, за да оцелее политически. БСП имат полза от това нещо".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: БСПСлави ТрифоновИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Решенията ще ги вземат в едно посолство,близо до болница Лозенец,както ставаше последните 12 години.Трябва да има приемственост,нали сме евро-не знам какви..
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън.Поредната гадателка. И поради каква причина е ясно, нещо което е неясно.ВСЕКИ, който има приказка с ниво над своето и ниво под, влияе на тези с които има контакт.Тезата за това, че няма такъв обмен е манипулативна.Така че не и Вервам на тази.
10
5
 
13
 
! Отговори
Здравко преди 2 години
Знаеш ли кокво ще ти кажа другарко Пиргова всички вие публичните сте толкова виновни колкото всички мошеници-политици.Говорите абсолютно безотговорно, без да си давате сметка какво ще последва от пропагандата ви.Чешете си езиците и най- малко ви интересува народа.Не ви е срам,*** без съвест и морал.Ясно и било,че Трифонов ще управлява-що за въпрос е това щом и това не ти е било ясно,каквъпреки анализатор си?!Некадърници с претенции.Жалки!
9
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Слави е огледален образ на Борисов.Само че образът е уродлив защото огледалото е криво.Слави просто е завиждал на Бойко и си е мечтаел и той да бъде едноличен властелин на държавата.Отдава му се възможност.Само че не трябва да забравяме,че при всичките кусури на Борисов,той е добряк,докато чалгарят е супер злобно,злопамятно и отмъстително същество,човек с много тежък характер,казват го дори хората близки до него.Визията му е отвратителна,има лоша енергетика и не е добре той да управлява.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гошеее, както винаги, право в целта. Кеф е човек да те чете.:))))
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ги свършиха "партиите на промяната"? Егати трагикомедията.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави се скъса да си прави скечове с Борисов и да го упреква директно в логореята си как си сменял решенията. Какво прави в момента? Правителство след правителство, 3 кандидата (Василев, Илиев, Николов)... Смешна работа
5
5
 
24
 
! Отговори
От трън та на глог преди 2 години
Заменихме член на мафията със слуга на мафията ...... Единия - Тиквун е бил автоджамбазин на Карамански и двамата са се топлили един друг в затвора Панкрац. Измъкнат от там лично от червения генерал Л.Гоцев ..... А другия - Славейко, цял живот имитирал гангстерски начин на живот и слугувал с блеснали очички на всякакви мафиоти от близкото ни минало, изпълнител на медийни поръчки и играл "фурнаджийска лопата" срещу заплащане за различни партии .... Абе ... важното е че сме живи и здрави .
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак нелепо ми звучи, Слави да бъден анализиран насериозно. До къде се докарахме само. Много глупости предстои да изслушаме в опит да се обясняват адекватно неадекватни неща.
3
3
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Точно защото Слави би вземал решенията, трябва да му се попречи. Иначе в такива гойна ще ни вкара, че ще ни трябва шнорхел за да дишаме. Шнорхел с маска.
2
4
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Безплатен...цирк Буш през...лятото за народа,ама май на него взе да му...писва.Виж ако вместо Тошко Африкански в клоунадата бяха Тодор Козарев и Тодор Колев,всички биха гледали с кефф и....наслада.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е един по-лош вариант на същото ,което беше досега.Мафията никога няма да остави властта и създаде ИТН.Целта е ясна,властта чрез мажоритарвн вот изцяло в нея до 4г..Затова бе създаден Итн,затова и глуповатия Плевнелиев им прокара референдума.Битката е тези няколко дни,ако не посочите вратата на този самовлюбен тъ....ар,България е обречена.