Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"

Сградата се финансира с лични средства на Царя
2 авг 2021 14:29, Нели Христова
150
Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС

Българският народ няма никакви вина за това, че дворецът „Врана“ и други имоти на българското царско семейство са били отнети след 1946 г. Бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски няма да завежда дела срещу България за обезщетения.

Ето пълния текст на позицията, разпространена от неговия прессекретариат:

„След решението на САС по делото за Дворец „Врана“, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи.

Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“, се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
8
 
! Отговори
дядо Лико преди 2 години
До Бай Иван, Фердинанд е виновен за националната катастрофа след ПСВ, стотици хиляди жертви, загубени територии и имоти, милиони бежанци. На референдум (малко известен) проведен през 1922 година, народа гласува за търсене на отговорност на виновните, включително и Фердинанд, за участието на България в ПСВ и последствията от нея. За да избягат от правосъдието, военните с тайното участие на "цар" Борис организират държавен преврат на 9 юни 1923 година. Убит е незаконно Стамболийски.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди около две години в месеца на доброволчество в фирмата в която работя имаше оферта почистване на парк Врана, колегите почти се съгласиха, аз категорично отказах.
82
18
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Безобразен народ сме.Руснаците ни оставиха през 90-те години бедни и огрухани,с огромна инфлация и без златно покритие на лева. Дойде Симеон и ни изправи ,а сега го плюете. Осигури чрез синовете си над 100 000 работни места в Англия - и пак благодарност никаква. Доведе хиляди туристи и купувачи на имоти а ние ги пропъдихме защото сме много умни. За Българина угода няма.
81
13
 
2
 
! Отговори
ЖИВ ДА Е СИМЕОНЧО! преди 2 години
Било, каквото било, Европейска България скоро ще посрещне с радост Новия световен ред, при който противоконституционните партии-етнически и путинистки ще бъдат поставени извън закона и българската нация ще стане достоен член на Европейската общност. Бог с нами.
80
3
 
16
 
! Отговори
дядо Лико преди 2 години
Референдума проведен през 1946 година обявява България за република. При избирателна активност над 90% и гласували за република над 95%, референдума бил незаконен!?!?!? Симеон Борисов обявява реферндума за незаконен, следователно още сме монархия. Няма нищо благородно (царско) в този измислен, натрапен на България "монарх". Дядо му въпреки че е виновен за националната катастрофа след ПСВ, напуска България с влакова композиция натоварена със злато и скъпоценности. Фердинанд идва в България бедняк
79
1
 
12
 
! Отговори
dido преди 2 години
ДО Бай Иван - вземи прочети малко история , пък тогава пиши глупости . Какви заслуги има Фердинанд за Съединениети , като нене бил цар тогава бе . Симеон съшо няма никакви заслуги за добруджа бе , добре че ни я даде АДОЛФ ХИТЛЕР . Чети и се ограмотявай не пиши измислици и глупости .
78
9
 
10
 
! Отговори
Тоягов преди 2 години
Някой *** по долу пише,че са убивани партизани.Що е това партизанин,ако гопопитате,няма да отговори.Партизаните са платени шпиони,терористи,взривили църквата " Света Неделя" в София с над 200 жертви.Партизаните убиха децата от Ястребино,за да не кажат на настъпващата жандармерия в каква посока са тръгнали! Повечето партидани са криминални престъпници,хванали гората,бягайки от закона.Същите криминални *** управляваха 45 години,като избиха хиляди българи,несъгласни с тяхната идеология и убийс
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Монархията в Гърция защо не съществува? Гръцката президентка каза пред БНТ, че демократичните промени в Гърция станали след 1973 година. Гражданска война и диктатура до 1973 година.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не съществува монархията в Италия след 1944 година? Защо Франко забрани монархията до смъртта си в Испания. А той уж беше монархист. Симеончо живееше във Фашистка Испания.
75
17
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Много промити мозъци от комунистите.Подобно е положението и с промитите мозъци на македонците,от сръбските комунисти.Никой не цитира заслугите на Фердинанд,за съединението на България.Никой не цитира връщането на Добруджа в пределите на България от цар Борис.Никой не оценява заслугите на цар Симеон,за експресното ни влизане в ЕС и НАТО. Това са полуграмотните наследници на комунистите!
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В името на Симеончо са убивани антифашисти и са *** партизански глави, опожарявани са домове на антифашисти. Трябва да се осъди от народен съд.
73
8
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
От дивотията по голяма ни е само зависттаТази сграда ако е държава до 5 г ще е руинаТази сграда доходи не носи а иска скъпа поддръжка. Човека има някакви сантименти към нея ние от жива глупост ще му я вземем.Идеята е да падне - негова да не е
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли наричат този грабеж,, търговия,, Жестоко време и плячкосване. За всичко това накратко никой не може да разкаже, може само да се види каква е днес България.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-----------------ама защо не съществува монархията. Защото някакъв си нагласен съветски референдум на времето си така е решил ли. Също като Кримския.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сградата се финансира с лични средства на Царя, а личните средства на "царя" са в народните джобове, айде честито! :))))))))))))))). БКП Форевър!!!!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като го изгонихте, вкарахте държава в още по-голямо беля. спок източна РОМелия се завръща скоруу
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хазартния кобург се из...ра върху последния вагон останали монархисти в българия
67
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тази смешна държава, която няма да осигури държавни имоти на своя цар и да го унижава да плаща и строи лични дворци и резиденции? Много смешна държава и под достойнството на държава като България. Така че, имотите са били и са държавни. Симеон жестоко обиди България и българите, че не са му осигурили държавни имоти.
66
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Благодаря, че няма да съдиш за нещо което не си дал и стотинка. Жив и здрав си живей в чужбина, че пишман патриоти зад граница станахте прекалено много.
65
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са най-противоречивия народ.Плюят по тяхния владетел цар,а иначе се гордеят с царете си и недай си боже някой царете да ги нарече не Българи скачат.А иначе сега плюят яко.Ела и ги разбери.Смешна история.