Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"

Сградата се финансира с лични средства на Царя
2 авг 2021 14:29, Нели Христова
150
Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС

Българският народ няма никакви вина за това, че дворецът „Врана“ и други имоти на българското царско семейство са били отнети след 1946 г. Бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски няма да завежда дела срещу България за обезщетения.

Ето пълния текст на позицията, разпространена от неговия прессекретариат:

„След решението на САС по делото за Дворец „Врана“, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи.

Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“, се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска да печели от музей, за да плаща разходите. Незаконен референдум? Имотите са държавна собственост на държавната институция цар................ Борис трети умира 1943 година. Къде са прехвърлянията от Фердинанд към Борис, брат му? Ако имотите са били лични на Фердинанд, кога са прехвърлени на Борис и брат му? Значи имотите през 1946 година са били все още на Фердинанд. Фердинанд е виновен за две национални катастрофи и имотите му е трябвало да бъдат конфискувани, ако са били лични.
63
4
 
14
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
А кой ще плаща дедо, филанкишията ли? Земи че си оди - само ти ни липсваше.
62
2
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мда, нЕма да плащаме, вЕрваме ти, мда ...
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като казах случайни хора имах предвид също така престъпници. Списъка с мерзавци били в политиката е безкраен, но ще ви напомня само няколко имена още. Яне Янев, Белата Златка, Каракачанов, Валери Симеонов, Бареков, Марешки, калинките-министри на Бойко дори вече не спомням как се казват. За вас това нормално ли е? Фигуранта, да не забравя, Гоце, Плевнелиев, за вас това нормално ли е? Къде е проблема, се пита в задачата? Ако имаме силна царска институция смятате ли, че тези ще играят роля?
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** натрапени на България от някакви си велики сили. За какво ни е цар, нали и сега си имаме султан, отговорил Левски на въпроса дала той ще бъде цар.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти немаш лични средства Сакс, всичко го плаща "твоя" народ :)) Квот си имал преди 2001г. си го проиграл в казината, след това се облажи с имотите, блазе ти :)))
58
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския кумунуид обича страстно руското царче Путин, но плюе по Негово Величество Симеон Втори с омраза и използва най-долни епитети. Как се гради нормална държава с такива хора?
57
6
 
12
 
! Отговори
Кобургски е лъжец преди 2 години
На времето каза, че независимо че влизаме в НАТО ще запазим връзките с Русия. Хвърлиха прах в очите на хората с Южен Поток и Белене и после всички ги хвана амнезията. България сега щеше да доставя на Турция, Гърция, Италия. Но управляват пуетки.
56
3
 
15
 
! Отговори
Фаручи преди 2 години
Никъв цар не ми е тоя дърт вампир, ти ако искаш ходи и му удари една ***** никой не ти ще сектантските разбирания.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кобурга и той *** кат бойко
54
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засрамете се. Нямате никакво уважение към собствения си цар. България няма да се оправи докато в страната е широкоразпространен корупционния неокуманизъм, а безмозъччни твари смеят да плюят по Негово Величество. Парламента и правителството ще продължават да се пълнят с всякакви случайни хора като Бойко, Слави, , Тошко, Бойкикев, Пламката, Фигуранта, тоя и оня докато не осъзнаете колко е важна царската институция за България.
53
2
 
18
 
! Отговори
!!! преди 2 години
"Царя!" Аз живея в Република - къф цар, кви пет лева? И в тая жега що ни занимават с това?
52
2
 
10
 
! Отговори
Хасанчо преди 2 години
Дедо аз в палатка ли ще живея?
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната седесарска исздънка оглозгала републиката. Седесарска, защото точно седесарите му подготвиха завръщането, като прокараха мравешка пътечка до Мадридското седалище на гражданина Симеон Борисов.
50
3
 
17
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Собствеността върху дворецът и парка Врана е на държавната служба "Интенданство" а не на монарха в лично качество. Връщането на Врана е противоконституционно, каквото и да говори негово величество хазартния бос. Естествена последица от бездържавността в БГ.
49
4
 
17
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Много лъже дедо Мони!
48
24
 
9
 
! Отговори
Роялист преди 2 години
Цярят трябва да се върне в държавата и да управлява еднолично като цар. Само така решения ще се вземат в полза на държавата и народа а не на чужди интереси. Да живее негово величество царят на българският народ Симеон!
47
5
 
24
 
! Отговори
Мадридският КРАДЕЦ преди 2 години
и ЛЪЖЕЦ!Помните ли го в първото му интервю пред Кеворкян?Заяви, че нямал никакви материални претенции в България!И от къде на къде да ги има - дворцово интендантство, държавно.Презрян алчен изкуфелясал мо шеник.Врана, Царска бистрица, че и горите в Рила - ВЕЛИКАТА РИЛСКА ПУСТИНЯ, както ги е нарекъл дядо Вазов, десетилетия преди да се пръкне на бял свят, тоя пре зрян комарджия!Гнус ме е от него, от "царедворците" му, от безродната му презряна фамилия.Нямал претеции - коронован Хайномет, отврат
46
0
 
0
 
! Отговори
* преди 2 години
Цар без имот не бива, така че стъпка по стъпка, църква туй онуй...
45
3
 
14
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
"Сградата се финансира с лични средства на Царя" - сиреч, пак с наши пари, окраднати през годините, ок, благодаря за информацията, сега мога да си го преместя в другия крачол, да пия една студена вода и да спя спокойно!