Избраха Милен Митев за шеф на БНР

Решението беше взето единодушно от членовете на СЕМ
4 авг 2021 16:20, Ерол Емилов
16
Избраха Милен Митев за шеф на БНР
Снимка: БГНЕС

Милен Митев е новият директор на БНР. Той беше избран с 4 гласа „за“ на извънредно заседание на Съвета за електронни медии днес.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази мнение, че новият ръководител на обществената медия трябва да е трупал своя професионален опит именно в нея.

"Това е голямо вълнение за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за запазване на спокойната атмосфера в радиото", каза Милен Митев.

А преди избора му членовете на Съвета приеха и оставката на досегашния директор на БНР Андон Балтаков. „За“ гласуваха  Бетина Жотева, София Владимилова, Галина Георгиева.  Заседанието беше проведено при непълен състав- само четирима души, тъй като номинираната за член на СЕМ Соня Момчилова, все още е в противоречие със Закона за радио и телевизията, тъй като е собственик на капитал на фирма "План Ц", предаде БГНЕС.

Още по темата
Розита Еленова гласува "Въздържал се", като определи оставката на Андон Балтаков като безотговорна постъпка, а поведението му като "нестабилно психическо". "Той имаше своето лабилно психическо отклонение с подаване и неподаване на оставки назад във времето", каза още Еленова.

Тя повдигна въпроса за определените от Балтаков "дълбоко" лични мотиви да напусне. Според нея това напомня за извинителните бележки в училище и изрази възмущение, че той не е споделил какви са тези причини.

Председателят на СЕМ заяви, че работата на досегашния изпълнителен на БНР е била ползотворна, но причините му за оставка ще бъдат уважени. Бетина Жотева призна, че е опитала да разубеди Балтаков, но решението му е категорично.

"Надявам се оставката му да не бъде използвана в политическата обстановка. Лични причини на Балтаков са основателни и не бива да спорим”, коментираа Жотева.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млад човек-вътрешен кадър,очевдино с управленски опит натрупан в самото радио.Дано не го смачкат ожесточените и настървени за власт политици.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кошлука кога ,нещо се спотайва )
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като крепостни селяни сме ако господаря не благоволи да ни освободи ще работим до гроб ,това и при комунизма ни е било но днес е демокрация
8
1
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 1 месец
Поне се четат повече имена на жени. И това е добро начало.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Битка номер 1 е отстраняване на Иван Гешев! Само след това може да започне и разговора за справедливост, законност, правосъдие и съдебна отговорност на мафиотите, ограбили и попиляли българския народ
6
5
 
2
 
! Отговори
Българско Лято преди 1 месец
Чегъркай Гербавите до кръв!!
5
10
 
3
 
! Отговори
пилета и секирка преди 1 месец
избирателите на Герб плюс техните семейства са около 1.5 милиона. Докато тая тиня не бъде изчегъртатана и тия вкарани по затвори и лагери няма да се оправим. Само твърд сталински подход би помогнал да се намали напрежението !
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фигуранта овладява медиите и запушва устите за всяко различно от неговото мнение
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се заблуждавайте че ГЕРБ са изчегъртани. Те продължават да държат Медиите, през които облъчват българите и Съдебната власт, през която се разправят с враговете си
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мутрите слагат техните, а народа кучетата го яли
1
0
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
дано оправи и реорганизира БНР