Какви са културните ценности, изнесени незаконно, които Великобритания ни върна?

Министерството на културата и МВР ще си сътрудтичат трайно
Обновена: 4 авг 2021 18:36 | 4 авг 2021 18:35, Нели Христова
97

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

На съвместната пресконференция днес Министерството на вътрешните работи и Министерството на културата представиха пред медиите върнатите ни от Обединеното кралство незаконно изнесени културни ценности.

Сред тях са златни и сребърни монети, фибули, пръстени, бижута, медицински инструменти и малки пластики от Античността и Ранното Средновековие.

На церемонията присъстваха министър Владислав Минеков, като домакин от страна на МК, и министър Бойко Рашков.

"Благодаря на всички служители, които помогнаха да се върне това съкровище в България", каза министър Минеков - "Това няма да бъде нито първото, нито последното върнато съкровище. Очакваме още находки" - допълни още министърът на културата. И припомни, че още от ден първи, в който е застанал на поста, е заговорил за трайно сътрудничество с МВР.

Разгледайте ценностите в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 кал ел,незнам дали си ял кал,или си Супермен( малкия сатанчо),но ми намирисваш на масончо.Зрънце истина,опаковано в дебел слой лъжа,или топка от лъжи- лакирана с тънък лак истина,да блеЩи и хваща окото.Това е твоето знание.Разконспириран си.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 86 "Глупости пишеш, аз ходих в Картаген , не видях да има тутки и полови" - Абе не се обяснявай :) , кой каквото търси и му липсва това вижда. Едни търсят различната култура, архитектура и природа, други тутки и органи, че явно са им малко.
54
1
 
0
 
! Отговори
az преди 2 години
До АнонименТези "ценности" от 17 и 18 снимка - да си ги бяха задържали!
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от уж намерените монети са ФАЛШИВИ , да знете, не само в България ,а изобщо, предмети се изработват,фалшифцират и подхвърлят! Това се прави отдавна ,даже и Хитлер е произвеждал такива фалшиви предмети,представяни за древни, внимавайте , не вярвайте на всичко!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А откъде да знаем дали не пробутват и фалшификати между находките? А къде са българските сребърни средновековни чинии с изображения? Не ги виждам там.
51
3
 
2
 
! Отговори
Ду бай бай преди 2 години
Благодаря на всички служители които помогнаха на Божков доа стане милиардер и да изнесе съкровището на България и да организира протести да спаси кожата си.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А Ритона на Божков ,конфискуван от Прокуратурата ,шъли се намери ?
49
2
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
До Анониментова е заслуга на предишното правителство а не на служебното. толкова бързо връщане не става. Това са процедури.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали не вярвате че тези ценности са върнати от служебното правителство??? Една такава процедура отнема няколко месеца а то и години. Как може тези на-глеци от служебното да се кичат с това което не са направили????
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал-Ел - "Българите сме първите Християни." И първите правописци, очевидно!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше Божков тука щеше да ги лапне
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63Аз също не ги харесвам, но повечето молове са техни, имат и кооперации :) Какво очакваш, да не би като гледаш парламента да си казваш - много велики "бизнесмени" сме...хахахаха :)) Нема безплатно сиренце :)
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61Не са 9 милиона, ние бехме 9 преди години, сега са колкото нас - 6-7 милиона, с разликата че територията им е много малка :))
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58Сигурно не знаеш, че повечето молове са собственост на евреи....хахаха :)) Аз не съм еврейн, българин съм, ама съм работил във всекакви ситуации и знам, явно си некакъв заспал мисирко....хахахаха :) Сигурно не знаеш че имат паметник на Пешев в Тел Авив :)
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, ходи да видиш Израел каква армия и държава са изградили, какво задружно общество са и как 6 милиона евреи са поставили на место 300 милиона арaбели, а после кажи пак какви са.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
56 Евреите НЕ са бял народ приятел, самите те не се считат за бели и понеже от античността са с тежки психични отклонения наистина вкупом смятат че са " богоизбрани"! Толкова са си повярвали че час на могъщата Римска империя са скочили на бой през 67 г сл. Хр. и император Тит така ги е " богоизбрал" че от около 2 МИЛИОНА евреи обитаващи Източното средиземноморие, 1, 4 дали фира или гушнали китката, без да броиме тия които се " били" срещу римските легиони
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е най-старата държава в Европа (никога не си е променяла името), англетата за нас са слабички, били сме ги, знаем че са *** с променливо мнение, тоест гледаме с насмешка :)))
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51 никога, понеже то е препродавано няколко пъти преди да стигне в Лондон
38
0
 
5
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Културни ценности от античността и ранното средновековие !!! Е, няма как да са от късното средновековие защото порезаните култура нямат, нежели ценности, освен пееедееерастия, зоофилия и педофилия, които са наследени директно от западна Европа, предадени изключително по полов път.!.
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38 Приятел Тервел разбива арабите пред Константинопол в началото на 8 век, Симеон е два века по късно в началото на 9 век е не се е бил с араби никога през живота си, тъкмо обратното опитва съюз с арабите- искал е тяхна флота да блокира от към морето Втория Рим, а той да го щурмува от суша и евентуално да го превземе... Бош лаф история, като повечето на Симеон, естествено пропада този му план, ромеите хванали " тайните" емисари и ги утрепали от бой в подземията на Хиподрума