Свидетел на гибелта на горските служители: Огънят ги прегърна

Той е бил на 15 метра от жертвите
4 авг 2021 22:02, Нели Христова
106

Двамата горски служители, които загинаха докато гасят пожар край Сандански, са попаднали в огнен капан. Те не са успели да избягат навреме и вероятно са се задушили, тъй като са открити от свои колеги на път, извън периметъра на пожара.

"Огънят се движеше след тях, те бягаха, стигнаха до едно място, но огънят се сви и буквално ги прегърна, бях на 15 метра от тях", сподели очевидец на ужаса пред Bulgaria ON AIR

Огънят е овладян, но гасенето е затруднено от терена и силния вятър. Утре в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на загиналите в пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Рада преди 2 години
До бай ИванПовръща ми се от злобари, като Вас. Като сте толкова всезнаещ и всеможещ, кандидатирайте се, ще Ви подкрепим! Много е лесно от дивана!
78
0
 
0
 
! Отговори
практичен мислител преди 2 години
До Анонименза едни има пари (заплати на депутати), а за други ......
77
6
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
Оставка на Янев и Радев.В държавата всичко е на автопилот,а уж имаме " главнокомандващ"....коцкар и военен генетал Янев,занимаващ се с децата си ,сладките им служби и големи заплати.Къде е Мая кречеталото да спретне един репортаж за жертвите и организацията на гасенето? Всички комунисти се покриха!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 55(до52) ; Много си сербез ,кухоглавецо ,ама се моли да не ти засвират куршуми и снаряди , че пръв ще напълниш гащите ! Тогава ще разбереш кой е пишман и кой не е ,калинке !
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 Пак не е толкова жалко колкото целия ти животец
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 Държавата и природата/земята са две различни неща, ама kpeтенсия ти изфирясал мозък може ли да го разбере това
73
0
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Най-искрени съболезнования на близките на загиналите в пожара,но ние живеем в такава държава-отговорниците за потушаването на огъня не бяха на висота.Тези момчета бяха допуснати до огъня без необходимата екипировка и в крайна сметка-пожертвани.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой и защо ги остави тези горски да дежурят без да имат противогази. Това е основния въпрос. Ако нямаш екипировка срещу огъня и дима нямаш работа по средата на пожра.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 94Виждаш че в Гърция и Турция има големи пожари, жега си е :) Иначе писах, че в БГ требва най-малкото да си супермен, иначе заплати и отношение е като на клошар, това е :)) Иначе моите съболезнования за момчетата, родителите им ако имат други деца да ги научат, че с добро не става в БГ :) На мен ми се е налагало само с една палка да се изправя пред 10 хулиганчета, справих се....хахахаха :)) Ако питате дали на шефа му пука....не му пука :))))
70
0
 
11
 
! Отговори
До преди 2 години
колкото знам, в България наказанието за подпалвачество извън населено място е парична глоба. Когато и ако се докаже и евентуално издържи в съда. Във връзка с пожарите в Турция, където се води щателно разследване, мой приятел турчин ми каза следното - хванат ли ги, ще ги осъдят по бързата процедура и от затвора няма да излязат!!!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви стърнища и фасове като горят гори? В събота наистина видях пожар от фас край пътя,и сухите треви си горяха към пътя,но в горите се палят умишлено.
68
2
 
17
 
! Отговори
Не зная, преди 2 години
Защо всяко нещо, което стане в България се политизира? Пожари е имало, има и ще има и както виждате не са само в България! Въпроса е да има организирани и адекватни действия! Гасенето на един голям пожар, не е като да загасиш огнище на което си пекъл кюфтета с едно канче вода! При голям пожар има много фактори с които трябва да се съобразяваш и най- вече да не подценяваш!
67
0
 
13
 
! Отговори
Йоцо преди 2 години
До АнонименЩом има недобросъвестни които палят без да мислят,и други които палят нарочно и остават АНОНИМНИ,гасенето на пожарите става всенародно дело...не може няколко десетки човека да гасят фронт с километри .И е просто срамота да наречеаш Премиера ,,глупендър" за призива му за помощ...все едно враг да нападне страната и той да не ви призове за защита...фактическия глупендър и ***.нар си ти
66
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, кой идйод ще изпрати на пожар хора без оборудване, без да са обучени, без най-вероятно да имат елементарни познания. Ако някой ги е изпратил служебно, той направо е за убиване. Да му конфискуват имотите и с тях да платят кръвнината и да влиза в затвора. Глупендера Янев пък снощи призовава хората да помагали! В деня, в който има двама изгорели. Мало умна история.
65
1
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Мир над душите им.
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми българите требва да са супермени, такива работи като предпазни облекла и т.н...нема :))) Жалко за момчетата че са загинали, но това е положението, проблеми колкото си искаш в БГ :)
63
56
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо се подигравате на Бойко Борисов, че бил пожарникар, но докато той ръководеше държавата, нямаше такива опустошителни пожари, нито пък загинали хора, при гасенето им. Сегашното управление е потресаващо некомпетентно.
62
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберът не е голяма загуба, но жалко за другия човек.
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В древността като пламне пожар в Чукотка е изгасвал в Португалия, защото нито е имало изкуствени просеки ( магистрали, далекопроводи, газопроводи и т.н.) да ги спират, нито е имало пожарна команда. Това е нищо в сравнение с тогава.
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея пожари ако ставаха от фасове, край пътищата щеше да е всичко в пламъци, защото всеки втори *** си ги хвърля през прозореца, а банкетите са обрасли като джунгла. Друга е причината, ама не е удобна.