Локализиран е пожарът край Сандански

130 души се борят с него
5 авг 2021 14:32,
2

Снимка: БГНЕС

Локализиран е пожарът между селата Петрово и Голешово.

„В момента пожарът е локализиран, в гасенето участват 37 военни със специализирана техника, високопроходим и санитарен автомобил, хората са инструктирани”, каза полковник Митко Балтов от военно поделение 26400 - Благоевград.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов уточни, че огнената стихия бушува в землището на Голешово.

„Продължава пожарът в землището на село Голешово - не на Петрово, а на село Голешово. Направена е сериозна организация между Противопожарна охрана, Гражданска защита, военните, Югозападно държавно предприятие - горското предприятие, и не на последно място, разбира се, и община Сандански“, обясни Стоянов и допълни, че има тлеещи огнища, които трябва да се погасят.

Още по темата
“Надявам се до края на днешния ден наистина пожарът не само да бъде локализиран, а да бъде и потушен”, каза още кметът на Сандански.

„Към момента пожарът е ограничен на всички фронтове, на терен работят 80 служители на ЮЗДП, военни и доброволци, или 130 души”, поясни директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Според огнеборците един хеликоптер би потушил и това огнище изключително бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 2 години
не знам за сандански ама небето над Благоевград е черно от дим
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме само един хеликоптер за гасене на пожари и нито един за спасителни операции. Да благодарим на вожда и учителя, другарят Бойко Борисов!