Проф. Васил Каракостов: Ковид-19 е по особено заболяване

Ваксинирайте се, носете маски вътре, съветва специалистът
Обновена: 5 авг 2021 22:53 | 5 авг 2021 22:53, Красимир Ангелов
47

Ставащото не е казус, системата позволява и това е масово явление - болниците да бъдат управлявани така сякаш директорът е едновластен. Промяната в здравеопазването за мен е много дълбока оран. Човекът, който прави тази реформа, трябва да бъде подкрепен не от 50+1 от депутатите, а от 100% от тях. Това каза за "Денят ON AIR" началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” проф. д-р Васил Каракостов.

Според него назначенията на директори в болници доскоро са били на политически принцип.

"Управлението на едно предприятие трябва да е от човек с визия за бъдещето и той да милее за това. Моделът на клиничните пътеки се изпълни със съдържание докрай, няма повече накъде", посочи лекарят.

"Трудно е да се гарантира дали една личност ще направи нещо, ако зад него има политическа структура. През последните 3 години, след като в НЗОК настъпиха промени, това да се правят регулярни проверки за пътеките в болниците е нещо абсолютно нормално. Когато един пациент не лежи в болницата, не присъства в болницата - тази пътека на Здравната каса отпада. Може да се е подписал 55 пъти, да са направени всички изследвания, ако той не е открит там, това нарушава лечебния процес", коментира той.

По думите му навсякъде има проверки в болниците, дори в Германия, особено когато става дума за частни здравни каси.

"Избягвам да плаша хората, Ковид-19 е по-особено заболяване и вирусът се стреми да оцелява. Чрез адаптиране, в комбинация с други варианти. Хората обаче са подготвени и вече имат представа за какво става дума. Ще има четвърта вълна, заведенията бъкат и никъде не съм видял маски. Вероятността на плажа човек да се зарази е много по-малка. Мисля, че ще се справим, бих се обърнал към хората - нека се ваксинират. Няма мутация до този момент, има варианти", допълни още началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** как не го е срам да с появява по медиите. Толкова народ осакати с некадърните си операции.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, толкова е особено, че трудно може да се нарече медицинско.
12
1
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Не разбирам защо се палите.Който иска да се ваксинира.Който не иска-не иска.Даже и в Израел където жените служат 2 години,а мъжете 3 до 15 юли са ваксинирани само 57%.Никъде в света не е задължително.Така,че кой както иска.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще се ваксна след 360 години, спокойно не се притеснявайте, не съм анти ваксът, ще изчакам 360 години, а ваксърите дано са ви погребали, че ми писна от вас ***
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11: Това от къде го преписа? Някои думички щото не са ти ясни.
9
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ ИМАМЕ ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ИСРАЕЛ ДАЛИ НОВИТЕ ЩАМОВЕ СЕ КАРАТ ПО ТЕЖКО ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ ИЛИ ПО-ЛЕКО! ТЪЙ, ЧЕ КОЛКО СА ЕФИКАСНИ ВАКСИНИТЕ ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ДА СЕ ВИДИ ЗА МОМЕНТА Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ ВАКСИНИРАНИТЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ С НОВИТЕ ЩАМОВЕ , РАЗПРОСТРАНЯВАТ ГИ , ЧЕ И ДО БОЛНИЦА СТИГАТ! ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ СТАНЕ НАПЪЛНО ЯСНО ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ ВАКСИНИТЕ ИЛИ ВАКСИНИРАНИТЕ СА ПРЕЦАКАНИ!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 наркоманите нямат право на глас, дори с подпис го имат правителстовото, че трябва да мълчат
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 друсай се там кебаче, имаш нужда да те инжектират, все паск си подписал, че си нов наркоман
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
компанията сме малко по луди от нормалните, да не те срещнеме, да ти наложим маска ти да носиш профане, дано си взел парите за кюфтаците, че скоро гоявореха за теб, че си профан закъсал от към п-ари, явно ти намериха място за агитация
5
5
 
25
 
! Отговори
ВЕЧЕН БОЦ преди 2 години
Само надниквам да проверя дали препоръчва набождане с доказано неработещите зловредни експериментални препарати. Да, както очаквах, това е последното изречение. Всички "мнения" водят към БОЦ
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Васил Каракостов теб хваща ли те?
3
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕНОРМАЛНИК! ТОЙ СЕ ПРЕЦАКАЛ ДА СЕ ВАКСИНИРА СЕГА ИСКА И НА ДРУГИТЕ ДА ИМ Е ЗЛЕ!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки ден по един математик и доктор пеят песенза ваксиниранеутре идва ред на Кунчо даже киро брейка вече не им обръща внимание
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този РНК вирус не мутира, той се рекомбинира, за да оцелее и така създава варианти.