Ваденето на кърлеж по морето може да ни струва 120 лв.

Цените са по-високи от миналата година
5 авг 2021 10:07, Нели Христова
51
Ваденето на кърлеж по морето може да ни струва 120 лв.
Снимка: Pixabay

120 лв. са поискани за вадене на кърлеж по време на лятна почивка, предава NOVA. Това показа проверка в частните медицински центрове по морските ни курорти. Цените на здравните услуги по Черноморието са по-високи от миналото лято, а на много места специалисти въобще няма.

Това лято медицинското обслужване по морето е по-скъпо от миналото в много от центровете. Цените на основни манипулации достигат рекордни нива. Първичният преглед при настинка или стомашно неразположение по време на лятната почивка ще ви струва средно 90-100 лв., показват ценоразписите на частните медицински центрове по морето.

Три пъти по-евтино ще трябва да платите, ако потърсите медицинска помощ в поликлиниките във Варна или Бургас - около 30 лв. Още по-големи са разликите при поставяне на инжекции, вадене на кърлеж или обработка на рана например. А тарифите за чужди туристи са двойни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
търговец на здраве преди 2 години
лови момента докато е прекрасен!
25
4
 
3
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 2 години
Идвай с памперс на морето, или стой в бетонното си гето.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кърлеж година храни. Нов вариант на пословицата.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бонго--------------- къде по света в болница вадят кърлежи.
22
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Е, който има да пръска хилядарки на вечер по баровете ще се бръкне без проблем за стотачка да му махнат кърлежа.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама кой се занимава да плаща?Нали има осигуровки и застраховки?Или не си правят туристите застраховки?Ако не си правят да плащат бе!Има покритие застраховката и европейската здравна карта.Пари никъде не искат в Европа ако ги имаш и ако покриват събитието де.Ако надвишава тогава плащаш.Нали и България е в ЕС?
20
4
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
КЪРЛЕЖИТЕ ненасмукали се вадят кърлежи!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега въпросът е ЗАЩО НЕ СЕ ПРЪСКА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ? По морето при това! Браво бе! Управниците, кметовете, защо не се ...?
18
2
 
13
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 2 години
Сега 120лв. догодина 120 Евро.Здравейте горди европейци!
17
1
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
До До 11---- Защо да е глупаво сравнението!? Безценното им здраве не значи, че е безплатно! Никой не ги кара да ползват ЧАСТНИ мед. услуги - да си идат на личния лекар, да ги изпрати на специалист, ако се налага, както и всичко друго по здравна каса. Всъщност всеки личен лекар може да ги прегледа, ако са осигурени, но явно не им се е чакало.
16
5
 
7
 
! Отговори
БХК на кърлежите преди 2 години
Цената е висока щото се вадят кърлежите ЖИВИ и после се пускат по родните им места в градинки и паркове по разпореждане на природозащитните организации . Аз лично имам няколко кърлежа дето толкова често са идвали при мен да ги вадя от различни хора че сме си станали лични приятели .... и вече трето шкафче от лЮкарства пълня с пачки от благодрните туристи.
15
1
 
17
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Принципно заради таквиа тарикатлъци избягвам мутроморието.
14
4
 
12
 
! Отговори
1-н преди 2 години
ХахаПравя си туристическа застраховка за такива случаи и отивам в Гърция да си почина от простотииВ България съм осигурен ама ме дерът...амиии духаст се, духаст
13
1
 
6
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Преди години в Шотландия синът и фамилия /здр. осигурени, постоянно живеещи там/ се бяха напълнили с кърлежи след планинска разходка и отишли в държавна болница да им ги вадят - изсмели им се в лицето, това не било медицинска дейност! Даже и срещу заплащане не пожелали.
12
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
господ бави но не забравя просто не може да смогне в българия
11
7
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Сравнението на медицински проблем с бира и картофки е повече от глупаво...
10
8
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Това са частни практики и те си определят цените - не виждам новина в това. По същия начин е редно да пишат и за кръчмите - например порция картофки в Пловдив е 3лв., на морето е 8лв., кафето е около левче, на морето - 3-4лв.!!!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са ненормални! Ветеринарите взимат до 10лв на вадене. Не мисля, че ваденето от куче с гъста козина е по-сложно отколкото на човек...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рецепта за вадене без пари: Капнете капка олио върху кърлежа (така той няма въздух), и с пинсета бавно въртете в посока обратна на часовниковата стрелка. На третото или четвърто завъртане е излязъл!
7
2
 
20
 
! Отговори
Плановик преди 2 години
Таксата сигурно включва и разходите по погребението на кърлежа