Заради пожара: Село Голешово се готви за евакуация

Огънят е стигнал на около 500 м от къщите
5 авг 2021 18:15,
26
Заради пожара: Село Голешово се готви за евакуация
Снимка: БГНЕС

Жителите на село Голешово, община Сандански се готвят за евакуация заради пожара, който бушува трети ден в района.

Пламъците вече са на метри от къщите в селото, съобщи БНР.

По-рано днес пожарът отново се е разгорял и е стигнал много близо до имотите на хората.

Още по темата
Привечер, с падане на температурите и утре сутринта, ще продължи борбата и останалите огнищ, които тази сутрин бяха овладяни.

Припомняме, че пожарът избухна в нощта на понеделник срещу вторник. Вчера той беше овладян, но след силен порив на вятъра от низов стана върхов и хвана в клопката си двама горски служители. По-късно те са открити мъртви. Днес прокуратурата започна разследване на смъртта им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
медали не медами
17
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
МОМИЧЕТА печелят медамив България гасят пожари
16
0
 
2
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 2 години
Това на снимката е пожарна? Все едно с Калашник да се биеш срещу танкове!Този бръмбър носи 1000 литра вода и 100 литра пенообразувател! Предназначението му НЕ Е за горски и полски пожари! Едно такова в Лом бе пратено да угаси едни храсти ,но се запали и изгоря та и пожарникарите за малко зян отиваха!Българио земя на герой!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време по Дискавъри даваха за пожарните самолети спуска се ниско на язовир и загребва вода. За 2 минути пълнеше няколко тона вода. Не помня точно колко струваха но в сравнение с 3 те милиарда бяха нищо пари
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние сме тотално със свалени г а щ и с един-единствен пожарен хеликоптер. Да питат партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП, ДПС защо това е така?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не са взети мерки по- рано, къде е била пожарната, МВР?
12
0
 
1
 
! Отговори
защо преди 2 години
Румен Владимиров, забрави Северна Македония, Сицилия, половин Гърция и половин Турция.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са държавните мъже, дето миналото лято вдигаха юмруци, къде са ония мъжаги дето хвърляха камъни по полицията тогава сега да помогнат?
10
2
 
4
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Поредното заличено село на сметката на Фигурант Радев! Кръстевич, Старосел, Долно село, Стожер, сега Голешево... Той доведе на власт некомпетентните и цинични циркаджии и сценаристи на скечове! При него тока, парното, газа и стоките и от първа необходимост скочиха в пъти! При него милиционерските похвати за нагласяне на компромати бяха реабилитирани! Алооо льотчик, време е за излитане!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистенето на земеделски площи след жътви с прибрани реколти и засъхнали от горещините площи,като пасища или други в близост до горите нощно време ли се извършват по европейски програми,че от низови пожар от искри в стържища и засъхнали треви във върхови пожар по върховете на гората се разпространил,че горските пазачи без предупреждение намиращи се на височина изгорил без да успеят да се спасят понеж не забелязали,че всичко наоколо гори и пушек се разнася с мирис на пожар в гора,а не в поле преди
8
13
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
ГЕРБ предизвикват пожарите
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо пращате в Македония пожарни?
6
2
 
7
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До въпросЧистенето на пасища за евросубсидии от измислени животновъди се прави с тежки машини! Желязо удря камък - прехвърча искрата в жегата и готов огън! Затова го и забраниха днес това "чистене" на пасища! Ама като се обърне каруцата - пътища много! А някои от тия животновъди нямат и една овца, крава.... в обора! Някои и обори нямат! А какво работят канцелакрите в министерВствата е друга бира!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахтели че нямаме и пожарни достатъчно. Но пък иначе пратиха пожарни в Македония които гледат на нас като на Фашистички Татари. Фашистичките Татари им пратиха пожарни а нашите пожари ги оставиха да погълнат къщи на бедните и мизерните хора.. Ето за такива сеяндури гласувате. На следващите избори пак гласувайте за същите сеяндури.
4
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Къде ще евакуират селото ? А при Ураган от рода на Катрина или Андрю къде ще бъде евакуирана София или Пловдив например ? Смеете се . Но с глобалното затопляне и изменение на климата това ще се случи и тук.
3
1
 
6
 
! Отговори
на снимката преди 2 години
Това нещо на снимката е едно от недоразуменията за борба с горски пожари.
2
4
 
3
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До Радеф е виновенЗа пръв път виждам тролски коментар за предизвикване на кликане и коментари с 4 служебни плюса! Бравос ДНЕС! БРАВОС! А неправоверните коментари модито ги трие! Да видим кой коментар ще затрие : моя или тролския?!
1
5
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
да обясни моля някой, който разбира.. не могат ли да минат с трактор и да изорат около селото, като диаметъра на изораната площ да е 10, 20 метра, така че да няма начин огънят да се прехвърли от другата страна?