Завършената ваксинация – ключова срещу тежко протичане на COVID-19

Европейски здравни органи съветват: Ваксинирайте се!
77
Завършената ваксинация – ключова срещу тежко протичане на COVID-19
Снимка: БГНЕС

С увеличаващото се разпространение на Делта варианта на SARS-CoV-2 в страните от ЕС/ЕИП, Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) излезе с позиция, в която силно препоръчват хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс.

Завършеният ваксинационен курс, с която и да е от одобрените в ЕС/ЕИП ваксини, осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително варианти като Делта, съобщават от МЗ.

Най-високото нивото на защита, което осигурява ваксината, се достига след изминаването на достатъчно време (седем до четиринадесет дни) от деня, в който е поставена последната доза ваксина, припомнят специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
За делта варианта,трябва повече от 2 боцкания, няма как,някой трябва мангизи да прави.
6
3
 
4
 
! Отговори
До 5 Рафаел преди 2 години
Циони се среща само в твоите коментари, дословно преписани в различни сайтове. Не че съмнявам, но все пак напоследък много писачи започнаха да вадят статистики, които присъстват само в коментарите им....
5
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък аз съветвам ако искате да живеете дълъг и щастлив живот не се ваксинирайте .Аз никога не съм се ваксинирал спещу грип и никога срещу ковид.Млад ,интелигентен с проспериращ бизнес и доволен от живота .Не ме е...бе дали съм го прекарал или не дали съм заразен или не.Знам ,че това е мошенгия ,измама и фашизъм ,не ме е страх от вируса ,по скоро с оръжие в ръка бих се борил срещу неофашизма на белите престилки!Смърт за СЗО!
4
2
 
32
 
! Отговори
Sci-fi преди 2 години
Никога, ама никога през целият ми житейски опит (40+) не съм бил свидетел някой да е тъй мил и загрижен за моето здраве. Въх нидЕЙ даже мама и тате не си спомням така да са се притеснявали за моят живот. Ще се ваксна, няма начин тези мили хора, дето не знаят че съществувам даже, да ми мислят лошото или да става дума за пари. Не! Твърдо съм убеден, като истински европеец, че става дума за човещинка и това не е някакъв холивудски трилър. Тази статийка коя беше за днес? 200 или 201та?
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросната "ваксина" е създадена да печели пари и евентуално време, за да се изобрети истинската.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като мине година - нанай. Пак трябва боцкане.
1
1
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ТАЗИ СТАТИЯ СИ ЗАПАЗВАМ.ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА.