Най-честите оплаквания на летовниците са за лоша хигиена в хотелите

Има недоволство и от качеството на храната
23
Най-честите оплаквания на летовниците са за лоша хигиена в хотелите
Снимка: Pixabay

През този сезон най-честите сигнали от потребителите на туристически услуги са за лоша хигиена в местата за настаняване. Това коментира за БНР Бургас, членът на Комисията за защита на потребителите Константин Райков. Той посочи и параметрите на проверките в кампанията Лято 2021.

"Проверяват се хотелите и заведенията за спазване закона за туризма и съответно спазване на закона за защита на потребителите. Най-честите оплаквания на туристите това лято са за качеството на храната и на самия туристически продукт. Явно това лято, като доста добро от туристическа гледна точка е влошило малко качеството на услугата, но да се надяваме все пак, че бизнесът ще бъде отговорен и ще отговори на очакванията на всички почиващи", посочи той.

Проверките от комисията продължават, допълни Константин Райков. Тази година по време на лятната кампания, открити приемни в курортите по морето няма да има. Причината е, че има достатъчно много екипи, които да проверяват на място всички постъпили сигнали и жалби в институцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: хигиенахраналетовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Мечта преди 2 години
Ми е - един сапьорен батальон, само стари кучета. И всички мутро хотели долу. Аз с една камера седя и снимама.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително мръсно и гадна храна в хотел Глобус уж 4*
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година бг хотелиера и ресторантьора надмина себе си по Алчност ! , ама като отворят Гърция ,Турция ,Италия и тн Нормални държави ще духа супата ! Всичките мръсотии , имитации на месо,сирене и тн *** продават на двойни цени ,всяка турска марула е айсбегр "цезар" за 15лв ! скорпиди /отровен дракон/ 100 гр 15 лв ! И Не , не е до парите - Качество и Удоволствие Няма ,ако ще и 10 000 лв да похарчиш !
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се надяваме казва Константин Райков! Този е директно за затвора за лъжи! Иначе хигиената никога бе е била сила на българските хотели! От 12г. не ходя на бетономорието, а тези които се оплакват са си сами виновни!
12
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Цяла Варна е в *** благодарение на герб кмета портних
11
0
 
15
 
! Отговори
Ди преди 2 години
В Слънчев бряг таксито ни поиска 25лв за 3 км. За вечеря чакахме 2 часа, за да ни сервират 1 Хамбургер на 6 човека, защото сервитьорът не разбрал, че искаме 6. До края не се извини. На летището плащаш паркинг след 10та минута. Трябва да си Шумахер, за да натовариш хората толкова бързо. В супермаркета еко торбичка за 19 лв. Изобщо пълна карикатура! Никога повече няма да стъпя!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразяват със стомашни червеи, а лекарства в аптеките умишлено НЯМА !
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Храната не е на ниво непочистени маси, един нашенец се изправя и казва: кажи на готвача да води месото, че като вляза в кухнята, ще го...на витрината зеленчуци на папа картофи....Няма етикети,питам какъв е соса, не разбират български дори, от кухнята се чува скандал,крещях си, ниски им били заплатите.....И това е четири звезден хотел! Тоалетните в ресторанта мръсотия, ужас.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че като им кажеш, не виждат проблем и не може да им затвориш устата, но плащаш солено иначе. Петна, мръсни пердета с какви ли не видими телесни течности, плота лепнеше, хладилника мръсен. Извиках управителката, която едва се влачеше в 4-ри звезден хотел на черноморието ни и тя вместо да се извини и да реши проблема, като отвори една уста, как пердета се пиперът веднъж годишно и не може да ги перат потянна. Гнусни са,има кръв и тя пак си пее, туристите виновни.
7
1
 
18
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Това е и моето основно изискване, когато сме на хотел със семейството. Как пък бг хотелиерите не се научиха на това елементарно нещо: да е изчистено, да е изхвърлен коша в тоалетната, да има чисти хавлии и т.н. В Гърция и Европа може, в България, даже и в претенциозни хотели не може!!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Torin преди 2 години
То вече и в 4* хотели почистващият персонал е от местното гето. Нали се сещате, че не се почиства, а се замазва с един *** всичко и навсякъде.
5
0
 
9
 
! Отговори
Bus Driver преди 2 години
А аз какво да кажа. Ако знаете като се качат наконтени дами, понякога как смъди на очите, все едно някой прави биологични опити, ама явно е от автобуса, защото е стар, чак ми става неудобно. Иначе с големи претенции.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Летовници се оплакват ..а РЗИ и полиция си затварят очите ,на сл.браг мръсните хотели са на герба,тоест аверите от СИК
3
10
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Има и Шератон 5 звезди ама нямате пари :)))
2
2
 
22
 
! Отговори
морски преди 2 години
Повечето места за настаняване са на (подставените лица) мутрите, а персонала е подложен на жестока експлоатация!Очаквате качествена услуга ли?!Може би в хотел 5*.
1
3
 
15
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
Ух бе, ух.... голям.... ух.... ухи голям.... затова не стъпваме в тази клоака черноморие през лятото :D