Протест на работници от "Черно море" блокира важни пътища

Част от недоволните ще се събират и пред МС
75
Протест на работници от "Черно море" блокира важни пътища
Снимка: АПИ

Работници на „Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести. Днес ще блокират движението в четири важни пътни отсечки в страната от 10,30 часа, заради неизплатени заплати,  съобщи БНР.

Протестите ще са пред Министерския съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, при 165-ти км в района на Чирпан по магистрала „Тракия“,

От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавното дружество „Автомагистрали“.

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.

Пътният възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ край Шумен ще е четвъртият пункт в протеста, на който днес ще има блокада от работещите в „Автомагистрали - Черно море“ от 10,30 часа.

Протестът е заради близо 37 милиона лева, които държавното дружество е изработило за ремонта на участък от АМ „Тракия“, каза Петя Стоянова - зам. икономически директор на „Автомагистрали - Черно море“. Работата по проблемната отсечка е приключила в края на юни, но до момента плащане няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: магистралапротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
24
 
16
 
! Отговори
Глас народен преди 2 години
Тези работници е време да проумеят, че не държавата им е виновна, а това че са се хванали да работят за Баце и Пеевски, гласували са за ГЕРБ с обещание , че ще илядят и въобще са живели в един розов балон, че ще се строи до 2030г. Да, ама не. Балонът се спука, бруталните кражби лъснаха и служебното правителство трябва да го напомня всеки ден, сутрин, обед и вечер до следващите избори, за да им е гадно на хората как са се подлъгали да подкрепят едни маскирани крадци и комунисти.
28
6
 
24
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
А миналата година "протеста" законен ли беше бе джeндЪp???
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Явно имаш голям опит? Особенно в строителството с подписването на договора получаваш веднага минимум 5%. Минимум казвам. Това в частния сектор. А за договори с чуждестранни компании да не говорим.
26
11
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
И защо не протестират пред шефовете си? Кажете, другари!
25
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде се докарахме.Една ге(па)-рба-джийска фирма да блокира Държавата,чрез незаконен(протест) стачка!!!!??
24
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Парите бяха заделени. Тези ги опляскаха. Искат разрешение за още 2 милиада и половина. До октомври да направят кампанията на Радев за втори мандат. Хърсев, Дацов, Георги Ганев и много други твърдят, че пари в бюджета има. И за здр.каса, и за хилядата лв., и за 50-те лв., и за 60/40,и за заплатите в администрацията. А има и за увеличение на пенсиите. Нали са отличници в увеличение на събираемостта? Нали спряха кражбите? Нали ГЕРБ прие бюджет със занижени приходи и раздути разходи?
23
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите не са въвъ фирмите,а при ГЕРБ и Б.Б.Това си е механизъм за крадене
22
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова нещо няма никаде по света само в тая мафиотска държава да плаща държавата предварително пари на фирма за извършване на работа в бъдеще време навсякъде се плаща за извършена работа прави се отчет комисия гаранция и чак тогава парите
21
13
 
5
 
! Отговори
Няма преди 2 години
ли полиция и жандармерия? За какво плащаме данъци? От къде на къде ще пречат на нормалните хора в сезона на отпуските? Даже в истински демократични държави, такива ги респектират с палки, водни струи и гумени куршуми.
20
14
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
фигурантската мафия открадна парите!!!
19
10
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Влади.... Прекрасно го е измислила Тиквата, но да не беше бил такъв *** да си губи властта. Сега да си налега парцалите и стига е ял лаи на по телевизията. Когато се самозабравиш, така се получава.
18
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дават пари на гербаджийската фирма и тя не плаща на работниците запорирайте и сметките
17
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов като им раздаваше милиарди авансово не протестираха, сега като трябва да се работи ще протестират.
16
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да намерят оня с джипката,дето им даваше голи обещания и да му одерат кожата,и да я закачат да съхне за тъпън а не да пречат на хората да пътуват през отпускарския сезон.Напълно политическа"акция".А синдикатите кривят"капата"и се чешат по врътът.
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми преди няма и месец служебния кабинет взе парите заделени за тези хора, 1 милярд лева беше оставил лошия Бойко. Да кажат къде са, най вероятно са ги профукали вече
14
9
 
18
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Каквото и да дрънка тролът по-долу, факт е, че магистрала Хемус се строеше с бързи темпове. На *** обяснявам: Строителството беше възложено на държавна фирма Автомагистрали, за да се избегнат многогодишните обжалвания при възлагане на съответния лот. Обжалванията се правеха от фирми на два дена, без служители, с цел изнудване. Да, имаше възможности за корупция и облагодетелстване на свои, но се строеше. Сега и това няма.
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще го видим фигуранта като хора започнат да се събират пред президенството
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой да ги е карал да работят без сключени договори? само на честната дума на главатаря на шайката... Да ходят сега при него да видим дали ще им плати. Другия вариант е шефовете им да си съберат авансите дето са ги дали на "наши" фирмички
11
11
 
6
 
! Отговори
Въпросът е спорен преди 2 години
Напълно политически протести- по цял свят важи правилото 30-60-90 дни , никъде администрацията не плаща 5 дена след представяне на платежно искане.
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бунтовете срещу радев който съсипа България почнаха. И чалгаря няма да те спаси, бягай в беларус или при путин