Протест на работници от "Черно море" блокира важни пътища

Част от недоволните ще се събират и пред МС
75
Протест на работници от "Черно море" блокира важни пътища
Снимка: АПИ

Работници на „Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести. Днес ще блокират движението в четири важни пътни отсечки в страната от 10,30 часа, заради неизплатени заплати,  съобщи БНР.

Протестите ще са пред Министерския съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, при 165-ти км в района на Чирпан по магистрала „Тракия“,

От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавното дружество „Автомагистрали“.

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.

Пътният възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ край Шумен ще е четвъртият пункт в протеста, на който днес ще има блокада от работещите в „Автомагистрали - Черно море“ от 10,30 часа.

Протестът е заради близо 37 милиона лева, които държавното дружество е изработило за ремонта на участък от АМ „Тракия“, каза Петя Стоянова - зам. икономически директор на „Автомагистрали - Черно море“. Работата по проблемната отсечка е приключила в края на юни, но до момента плащане няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: магистралапротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bravo, hem i da slojat chadari i shezlongi na asfalta ...i tabelki s tarifata ;)))
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
### От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавното дружество Автомагистрали. ### Мутрите управляваха до 11 май 2021 година и оставиха следващите без предвидени пари за тези заплати.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До миткоМиткооо, същата"Афера"с "чекмеджетата"извади сега едни записи от камера с пълни торбички.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Първо винетката не е 100лв. И какво очакваш за 97лв. на година. Хората в белите държави плащат отделно да ползват магистралите. Второ. Колко масло ръсиш и колко съсипваш "некачествените"пътища.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви пътища нямат право да блокират. Аз плащам 100 винетка, за да се движа по некачествения път който са построили точно тия дето протестират. Точно заради тези пътища, аз всяка година плащам пътен данък и винетка, за да се движа по тях. Тъй че видя ли тълпа събрана на пътя с цел да го блокира - поглеждам настрани газ до дупка. Да видиш как ще им се разпръсне блокадата. Не моат сварят кой накъде да бяга. Хаха
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде в света няма такъв случай да се спира строежа на магистрали и важни за съраната пътища заради кефа на някакъв си фатма.к с къща във Виена, който ходи на опера там, докато народът тук мизерства, гладува и гори в пожари!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На феновете на новите т н протестни партии ще кажа, че ще има много голяма разлика от миналогодишните протести пред президенсъвото, когато там бяха основно 25 30 годишни момченца и момиченца тръгнали на разходка и помежду другото отишли на протест. Сега ще протестират оставени напълно гладни почернели от слънцето строители яки мъжаги, които не смятам и че жандармерията на Рашков ще уплаши. Тези хора ще се бият за залъка си
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство заграби парите за пътищата и сее хаос и разруха. Незабавна оставка на марионетката Радев и всички к0мунитси на въжето.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До миткоАми, там ще дойдем, ама да не ти се види на теб центъра тесен, пичлигар?
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е давал право на Асен Василев Очите, братовчедът на Митьо Очите да взима парите приготвени за Хемус и да ги раздава за борбата с Ковид, при положение, че неговият патрон Румен Радев все още твърди, че вирус няма и мерки не са необходими.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ КЪДЕ Е ИМАЛО РЕМОНТ НА ХЕМУС??? ОНЯ ДЕН СЕ ВЪРНАХ, КАРАЙКИ МЕЖДУ БАТУТИТЕ.
58
3
 
3
 
! Отговори
ДО 42 преди 2 години
ПРАВ СИ - ВСИЧКИ НА ХРАНИЛКАТА НА ББ ИЗРЕВАХТЕ- БЯЛА , КРЪЧМАРСКА И СТРОИТЕЛНА МАФИЯ.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен протестът трябва да е пред президенството, където е главният крадец и мафиот на България в момента. Той ви открадна парите и ви разплака децата!
56
5
 
4
 
! Отговори
МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ: преди 2 години
ОЛИГАРХЪТ НА БОКО Е ИЗПРАТИЛ РОБИТЕ СИ ,ЗА ДА ПРИБЕРЕ ПАРИТЕ... АЗ ПЪТУВАХ ПО "МАГИСТРАЛА" ХЕМУС, НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е ИМАЛО РЕМОНТ ИЗОБЩО - НЕ ВИДЯХ ТАКЪВ!
55
5
 
4
 
! Отговори
митко преди 2 години
Боко Тиквата вади от чекмеджетата и плаща за протести.Ами чакаме ви гербаджийски крадци.Елате в София и центъра ще ви се види тесен.Ходете в Банкя.Там са ви парите.
54
2
 
6
 
! Отговори
строител преди 2 години
Имайте предвид, че в строителството в момента са заети над 10 000 души. Според служебното правителство няма никакъв проблем тези хора да останат без заплати, според мен тези хора ще ги почнат направо с багерите и фадромите.
53
2
 
2
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Автомагистрали - Черно море, хаха. Построиха ли я?НТМ - нема такава магистрала!Че и пари искали за да строят Тракия!?
52
4
 
4
 
! Отговори
Барикади! преди 2 години
Нека строителите направят барикади от строителна техника и да не мърдат оттам, протестът да е безсрочен до оставката на служебното правителство и Румен а Радев. Да се извикат чужди информационни агенции, които да документират претъпленията на режима на Радев и пионките му от т н нови партии!
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебните министри създадоха пълна анархия, те не вземат решения за решаване на проблемите, а точно обратното прехвърлят топката на обикновените хора, сами да се оправят.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно подкрепям протестите, ние също ще блокираме две кръстовища в нашия град в знак на протест стещу високите цени на стоките!