Карадайъ на тръгване от КСНС: Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек

Съветът обсъждал актуализацията на бюджета и извънредни разходи
Обновена: 16 авг 2021 17:57 | 16 авг 2021 16:15, Веселина Йорданова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че на заседанието на КСНС при президента във връзка с коронавируса е обсъждана актуализацията на бюджета.

Той обвини служебния кабинет, че иска "празен чек" за 1.2 млрд. лв.

Още по темата
Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Covid-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет от служебен кабинет в НС. Мисля, че малко нещата придобиват друг вид, каза Карадайъ, който напомни, че Съветът трябва да заседава на всеки три месеца.

По думите му в проекта за актуализация на бюджета има 1.2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи.

"Тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката, явно в момента има нова джипка за тези 1.2 млрд., които са заложени в проектобюджета", каза лидерът на ДПС.

"Въпросът е, досега ако Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че в новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно НПО група начело с Иво Прокопиев", заяви Мустафа Карадайъ.

Какво още каза лидерът на ДПС вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ! преди 2 години
.
87
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
*** в турция да даваш акъли,и да се правиш на голям.Твоя шеф е най-големия айдук,който зарази българския политически живот.Не е далеч времето,коато активисти от двете разбойнически организации-герб и дпс,ще бъдат разследвани,арестувани и осъдени на затвор.
86
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Мустафа Карадайъ: - М-м-м-мо мо мо делът на ДПС-то не е джипка и празен чек, а: - Летяща чиния на плажа в Росенец, в ръцете на - В мене е ножа, в мене е хляба! Ритаха Октай Анимехмедов като жестоки талибани...
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.
84
4
 
17
 
! Отговори
до аре бегай бе преди 2 години
Абе те и за жегите герб са виновни и за пожарите и за това че правителството на зелените чорапи се е оплело като патки в кълчища, вероятно за Афганистан и НЛО също.Дано не стане така, че през зимата тока почне да спира, магазините се изпразнят, а бюджета е на минус,защото пак герб ще са виновни.
83
1
 
1
 
! Отговори
Много е готино преди 2 години
Корумпиран банкер от световната банка дето държи на мафията парите ...
82
0
 
0
 
! Отговори
Николайчооооо преди 2 години
Всичко прибирано под масата се одържавява и влиза в БНБ - това са пари директно в бюджета - престъпна ощетяваща данъкоплатеца и държавата дейност Николайчоооо ....
81
0
 
0
 
! Отговори
Не ме разбираш преди 2 години
Ти патенце Сакскобурготско ще послужиш за назидание докато си жив, тежкото издевателство което ще се струпа върху теб ще бъде един прекрасен пример какво се случва на тия дето въртят такива *** номера и забрави за идеята пет години да живея като човек па после я ме гръмнали я ме опандизили - то и там е за хора ....
80
3
 
6
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Мустафа обслужва османско-анадолски интереси.
79
1
 
4
 
! Отговори
Студена лимонада преди 2 години
В българия е пълно с бежанци вече сигорно 100'200 хиляди минимум.тва правителство и дуржавата въобще не знае какво се случва.защото в момента няма такава държава.часовника одчита минутите българи до воината.така че които има пари да дърпа че може после да е късно.
78
0
 
11
 
! Отговори
До 65 Анонимен преди 2 години
Излишъка затова е излишък защото не е разчетен в годишния Бюджет на държавата и затова се харчи не по Параграфи на Бюджета приет от НС а с Решения на МС.Нека си изкарат Излишък и да го харчат с Решения на МС.А относно атаката на ДПС срещу Прокопиев и ДъБ това е само началото.Няма да простят на Прокопиев че поиска с Акта "Магнитски" и последвалите Решения на МС да елиминира конкурентни фирми предимно на Пеевски и Божков да приватизира ББР и да си разпредели 80 милиарда от ЕС за следващите 5години
77
5
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Даскал Кольо И в какво е прав Карадаир? Придържа се към гербаджийската опорна точка. Откога актуализацията на бюджета означава празен чек? От правителствата на ГЕРБ не веднъж са правили актуализации и са вземали заеми. Колко пъти ДПС (уж опозиция) са гласували против? А ако не се приеме актуализацията как Карадаир ще обясни на електората си защо няма пари за увеличаване на пенсиите например.
76
0
 
0
 
! Отговори
Пишеш ли пишеш.... преди 2 години
И другите сметки Николайчо .... Концесионните .... Тия момчета не бързат аз също ...
75
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се, че хората на Радев крадат повече и хич не им дреме.
74
1
 
16
 
! Отговори
Черен преди 2 години
В студентски град е пълно с бежанци.на вниманието на хората
73
5
 
11
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Винаги съм бил против ДПС. Но в случая Карадайъ е безмилостно прав.
72
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Гешев знае ли че от негово име изтезават убиват хора!
71
0
 
2
 
! Отговори
Бий се като мъж вика преди 2 години
То пък кой го казва ... Ти не знаеш какво е мушин бе лигьо .... Само долности правиш от как си се пръкнал ... Ама като са по тебе много боли нали с твойте камъни ...
70
15
 
1
 
! Отговори
Факт факт факт преди 2 години
В България изтезават хора по поръчка до смърт с помощта на МВР И ДАНС!Пернишки мутри на Борисов и Гешев убиват по поръчка!
69
1
 
0
 
! Отговори
Ще ме извинявате: преди 2 години
Ама аз срутвам небето върху подбрана групичка индивиди обединени от престъпление, а не върху цял народ и/или цяла държава.