Карадайъ на тръгване от КСНС: Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек

Съветът обсъждал актуализацията на бюджета и извънредни разходи
Обновена: 16 авг 2021 17:57 | 16 авг 2021 16:15, Веселина Йорданова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че на заседанието на КСНС при президента във връзка с коронавируса е обсъждана актуализацията на бюджета.

Той обвини служебния кабинет, че иска "празен чек" за 1.2 млрд. лв.

Още по темата
Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Covid-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет от служебен кабинет в НС. Мисля, че малко нещата придобиват друг вид, каза Карадайъ, който напомни, че Съветът трябва да заседава на всеки три месеца.

По думите му в проекта за актуализация на бюджета има 1.2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи.

"Тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката, явно в момента има нова джипка за тези 1.2 млрд., които са заложени в проектобюджета", каза лидерът на ДПС.

"Въпросът е, досега ако Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че в новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно НПО група начело с Иво Прокопиев", заяви Мустафа Карадайъ.

Какво още каза лидерът на ДПС вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко изчегъртване на бюджета от кабинета на Чорапчето... Пълнят гушките, като за последно...
47
3
 
7
 
! Отговори
Граждани за Евро преди 2 години
Ромска България.Това скоро е постигнато.Точка!
46
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно 10 неизменни герберясали трола. Хайде, обявете тарифата, може и други да се включат
45
0
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Това може да се случи само със закон за Лустрация.
44
9
 
39
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами тя джипкта свърши работа защото всеки ден откриваше я детска градина, я читалище, я църква, я спортна площадка, я някой участък от магистрала ... я някой газов хъб, що се отнася до чека той се осребряваше от дайстващото правителство в парламента и нещата вървяха в правилната посока ... след метежа на Румбата, няма нито действащо правителство, нито чек, нито инфраструктурни проекти, но за сметка на това си имаме Шоуто на КуКуБенда и Каналето и "Народния съд" на Сестрите галеви ... !!!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимка номер 11 с лявата ръка в десния джоб хахаха Лява ръка, десен джоб.
42
2
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен50 Бог си знае работата - каквото сме си надробили, това и ще сърбаме, но поне да променим съдбата на децата. Трябва да се активираме и да махнем причината за всичките ни нещастия - БСП! Толкова сте слепи, БСП, че и кол да ви влезе в окото няма да го видите! Доста отдавна Джагаров каза, че сляп води зрящия, но ние, от далче, не го разбирахме добре - е, сега всичко става много ясно...Трябва да изчистим Земята от тези нещастни "политици" от БСП - стига са се гърчили и мъчели! БСП ВЪН
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте снимка номер 7 ! Езика на тялото не лъже. :D
40
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троляк, колкото и да се пънете, Радев пак ще е президент. Няма друг подходящ. Вашият безмозъчник се оттече и никога няма да се върне. Единствените, с които може да се съюзи са тези токсичните от Сараите. За чалгаря не говорим, той също се оттече
39
4
 
21
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Жалко, че Карадайъ се е хванал на въдицата на БСП-джипката не е модел, а терапия на Бойко, който 11г. геройски изтърпя БСП в Парламента. БСП са много горди с това свое "постижение" и не пропускат да се похвалят, натоварвайки горката думичка "модел" с несвойнствени й съдържания..Как е работел Бойко най-добре се вижда по резултатите му и само кариеристи като БСП могат да поведат тази борба тип "стани ти да седна аз", когато Бойко достигна поредния си успех, но "моделът" му е неразгадаем за БСП!
38
1
 
0
 
! Отговори
К'во ме гледате преди 2 години
Звер отгледан 80 години да ни види сметката на всите ... Да не я бъде България - Сакскобургите и Християнска да е тая земя не българска. Проклет да е за цялата му омраза дето стовари тука. Един жив нема да остане от добре отгледаното котило. Все едно Българите са най-мразеният род на света. Род дето пак въпреки всичко по Горната земя върви ...
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вторият мандат ще бъде върнат. Третият няма да мине. Няма да успее и опита за актуализация на бюджета. Всеки следващ ден на това правителство сваля рейтинга и шанса на Р.Радев за втори мандат като президент.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искат милиард и двеста хиляди за непредвидени разходи -разбирай да крадат .Какви са тия непредвидени разходи?----///----- Тези пари се отпускат с решение на Министерския съвет при бедствия и аварии, какво неясно има.
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не каза ли на Ердоган, че неговата родина е Турция? Защо изобщо е депутат и защо го допускат до висшите коридори на властта??? Бъдете сигурни, че всичко веднага се докладва в турското посолство.
34
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган и Чекмеджан така бяха разпределили баницата, че милиарди течаха в двете каси. Да се чуди човек, за какво са им толкова пари. на оня свят нищо няма да занесат. Носи се гадна мълва, че в една ливанска и една дубайска банка задокеански партньори са стопирали около 6 милиарда. Ако това е вярно, затова явно е този неистов вой и фронталната атака срещу Кирил Петков.
33
2
 
18
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
"Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек": Това заглавие е УМИШЛЕНО ПОДВЕЖДАЩО с цел да постави фокуса в/у ББ, а не в/у ПРОКОПИЕВ/ДБ, какъвто е смисъла на казаното от Карадайъ. Редакцията на ДНЕС да си вземе бележка.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски каза не на актуализацията! Искат да задушат и следващия кабинет - служебен! Сметката и този път ще плати народа! Но ще видим! Когато видим празните хладилници и броят на жертвите от пандемията народът може и да поумнее кого ще прати в парламента!
31
4
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Хареса ми 1 .....Като затвориха кранчета къде са парите? Нищо не са затворили, а спряха проекти, бавят плащания, а парите изчезнаха - комунисти сър :)))))))))))))))))))
30
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карагъзъ и господарят му досега крадяха заедно с ГЕРБ, направиха схема с чалгаря, обаче нещо не стана. Явно ще трябва да връщат тиквата на бял катър, щото иначе кофти.
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво дпс единствената мислеща за народа партия.Лидеро им милиардер,а турците берат тутун за стотинки по Родопите.Браво/