Карадайъ на тръгване от КСНС: Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек

Съветът обсъждал актуализацията на бюджета и извънредни разходи
Обновена: 16 авг 2021 17:57 | 16 авг 2021 16:15, Веселина Йорданова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че на заседанието на КСНС при президента във връзка с коронавируса е обсъждана актуализацията на бюджета.

Той обвини служебния кабинет, че иска "празен чек" за 1.2 млрд. лв.

Още по темата
Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Covid-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет от служебен кабинет в НС. Мисля, че малко нещата придобиват друг вид, каза Карадайъ, който напомни, че Съветът трябва да заседава на всеки три месеца.

По думите му в проекта за актуализация на бюджета има 1.2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи.

"Тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката, явно в момента има нова джипка за тези 1.2 млрд., които са заложени в проектобюджета", каза лидерът на ДПС.

"Въпросът е, досега ако Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че в новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно НПО група начело с Иво Прокопиев", заяви Мустафа Карадайъ.

Какво още каза лидерът на ДПС вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
При Борисов имаше точен разчет, а като тези . Борисов работеше с интелигентност, а не като настоящите - според личните пристрастия и негативизъм !
127
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Въпросче ИМА ПАРИ СЕГА ТО БЕЗ АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗХОДВАТ. АНАДЪН МО. ИЛИ НЕ ТИ Е ИЗВЕСТНО ЗАЩО СЕ ПРАВИ АКТУАЛИЗАЦИЯ И КАКВО Е АКТУАЛИЗАЦИЯ. АКО НЕ СЕ АКТУАЛИЗИРА ПОЛИЦАЙЧЕТАТА ДЕКЕМВРИ ЩЕ СА БЕЗ ЗАПЛАТИ.
126
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
АМА ТОЗИ ЗАЩО СЕ ИЗКАЗВА НАЛИ РОДИНАТА МУ Е ТУРЦИЯ ЯВНО И ТОЙ Е С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. КАКВО ОБЩО ИМА С БЪЛГАРИЯ ДА ВЪРВИ В ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДА ПРАВИ ТАМ АНАЛИЗИ.
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По въпроса за бюджета лъсна симбиозата между сараите и чекмеджето. За пред хората се плюят, но като стане въпрос за мангизи са като челичен юмрук. Учиндолското пале и то джавка отстрани и прави, каквото му кажат от сарая - все пак и то ***. Мила родна картинка.
124
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 712136860 преди 2 години
Мястото на дпс е в Анкара,а не в Царство България. Ердоган,прибери си версиите.
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е страна на парадоксите - Кирил Петков не е българин, а Караонуйнещо е българин. Че той даже български не знае, да не говорим, че не се счита за българин. Егати държавата...
122
0
 
10
 
! Отговори
69 преди 2 години
Скачаха срещу Бойко Борисов сега правят същите неща, Даниел Митов беше много прав в едно интервю в което каза, че схемите са същите само хората са т.нар. нови моралисти;)
121
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Моделът на дпс-хора,насила превърнати в турци,наричащи Турция своя родина.Този модел е опасен и вреден за България.
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от ДПС никога не съм тачил,но тоя път са прави ,къв нов бюджет ,който има бизнес да запрята ръкави и да работи ,държавата не им длъжна да им прави подаръци ,от нашите данъци ,Бойко за една година милиарди им подари
119
0
 
8
 
! Отговори
До Сата Нато преди 2 години
Като дойде поредната ковод вълна и медиците излизат неплатени отпуски и болнични ще разбереш защо са тия 1000лв, левак
118
0
 
7
 
! Отговори
До 122 преди 2 години
Да де, то точно такива като теб гласуваха за Славчо - кво ми пука другите кво им е, важното е че я съм добре. Бат Славчо Магафанса идва и ше прави правителство както той каже без значение другите кво мислят. Бай ти Бойко ще го търсиш след време както Тошо едно време го мразеха, а после плакаха за него. *** лошото е че и нормалните хора ще страдаме покрай телетата
117
3
 
2
 
! Отговори
Карадагойвъ преди 2 години
- стар афганистански бежанец.....
116
1
 
7
 
! Отговори
ТОЗИ ЧОВЕК! преди 2 години
Същият, който при Ердоган говореше за Родината?
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необходима актуализация на бюджета. Специалисти казаха по БТВ, че чрез капиталови разходи могат да се прехвърлят пари от едно перо към друго без да е необходима актуализация. Парите ги има, само трябва да ги насочат там където са нужни, когато му дойде времето. Защо сега? Защо когато служебният кабинет, който не е одобрен от НС да разполага с тези средства. Както плащат със закъснение на строителите на пътища, така ще платят със закъснение на лекарите, когато има редовен кабинет. КРАДЦИ!
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всчики са в НС за да крадат. Това е. Да ни е честито нов модел на управление!
113
8
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Изясни се. Калиция герб ДПС БСП. Срещу всички останали. Пази боже , свършени сме . Ще ни ликвидират най накрая.
112
0
 
10
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
К А У Н Я беше казал, че ако не се краде ще има пари за всички. Куде са парите сега? Кой ги краде?
111
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Сата НАТО------------------------и аз не виждам проблем да висиш на стълбите на Пирогов с празна бутилка. И без това си ненужен никому.
110
12
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Аз проблеми не виждам. Медиците нямало да получават допхлнително по 1000 лв ... Нали си получават заплатите. Пенсионерите нямало да получаг допълнителни 50 лв. И с тях, като и без тях. Да отидат при Бойко да им даде - нсли бил много дашен и все намирал пари. Намирал е, щото Парламента му гласуваше каквото им поръча.
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На *** пак му се изтропкаха в yшанкaта :)