Близки на Кристин: Убийците не променят отношението си към извършеното!

Хората на убитото дете реагират остро на намалената присъда
Обновена: 18 авг 2021 15:47 | 18 авг 2021 10:21, Петя Славова
0
Близки на Кристин: Убийците не променят отношението си към извършеното!
Снимка: БГНЕС

Близките на убитото дете Кристин от Сотиря реагираха остро на смекчената от Върховния касационен съд присъда, според която Мартин Трифонов е с доживотен затвор с право на замяна.

"Реакцията ми беше такава, че с всичката си мъка и болка през тези две години съм се борила единствено за да постигнем промяна в НПК и Конституцията и поискахме доживотна присъда без право на замяна. Ето че тя е отменена въз основа на това, че той е 21-годишен и в течение на присъдата, която ще лежи, може да се подобри." Това каза пред БНТ Милка Георгиева - бабата на 7-годишната Кристин, която се превърна в жертва на брутално убийство в Сотиря.

Още по темата

 "Не смятам че убийците могат да променят отношението си към това, което са извършили", допълни тя. Жената се опасява, че той може да лежи 25-30 г. и да получи помилване. За нея убиецът си остава убиец и затова ще продължава да се бори законът да бъде утвърден за всички останали убийци.

 "Над 1 милион подписки бяхме събрали и ще продължим, ако трябва, да събираме подписки, защото подписката която съм си поставила за цел е да получат адекватни присъди", заяви тя.

Тя спомена за други случаи за убийства на деца, с неадекватни присъди а извършителите и благодари на служебния министър на правосъдието, че е се срещнал с нея и я е изслушал.

  "Получих съдействие, ако остане служебното правителство на власт, ще искаме тежест на доживотната присъда без право на замяна", каза жената.

Милка Георгиева обяви готовност за излизане на протест и призова организацията "Системата ни убива", хората с неравностойно положение и други семейства, пострадали от подобни трагедии, заедно да изразят гражданското си мнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари