Манолова: При когото и да отиде мандатът, ще положим усилия за кабинет

ИБГНИ настояват за публични разговори
Обновена: 18 авг 2021 17:37 | 18 авг 2021 17:17, Веселина Йорданова
56
Манолова: При когото и да отиде мандатът, ще положим усилия за кабинет
Снимка: БГНЕС, архив

Независимо на коя политическа сила бъде връчен третият мандат, ние, най-малката парламентарна група, ще положим всички усилия този мандат да бъде реализиран, декларира Мая Манолова от ИБГНИ на консултациите при президента Румен Радев.

Ще настояваме този път разговорите да се проведат публично и прозрачно, за да не се стига до махленски изрази за предателства и други обиди, заяви още тя.

Още по темата
От ИБГНИ виждат в това правителство с ясен времеви хоризонт да се включат служебни министри със съгласието на президента, и да не участват партийни лица.

Президентът Румен Радев пък посочи, че в консултациите има обединение на всички партии, че България е изправена пред кризи и е нужно съставяне на редовно правителство. "Когато говорим за тези неща, в парламента няма по-малобройни или многобройни партии, а партии с ясна гражданска позиция", подчерта държавният глава в началото на срещата.

Не трябва цената на политическата безотговорност и на политическия инат да се плаща от обикновените граждани, настоя Мая Манолова.

От ИБГНИ виждали три големи риска - мигрантският натиск, четвъртата вълна на ковид и социалното напрежение, което вече се усещало заради драстичният ръст на цените на основните продукти, на тока и водата.

Тя добави и пожарите като четвърти риск, като посочи, че политическите сили нямат право да проявяват политическо нехайство предвид проблемите.

Манолова посочи, че от ИБГНИ виждат три инструмента за решаването им - актуализация на бюджета, непосредствени действия за пресичане на натиска по границата и създаването на редовно правителство, което да даде решения за предстоящите рискове и кризи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Мая МаноловаИБГНИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
10
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Вие положихте достатъчно безплодни усилия. Моля не се напъвайте повече да не напълните пампер-сите.
21
2
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
КАТО СЛУШАШ ЖАДНИЯ ЗА ВЛАСТ ХАДЖИГЕНОВ...ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ В ПАРЛАМЕНТА...ИЗПУСНА ПИТОМНОТО...ЖАЛКО ГЛСУВАХ ЗА ТЕБ...МАЯ...
20
2
 
20
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Има и лафове :"Гладна кокошка , просо сънува '' !
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ми се струва , че на следващите избори ще има коалиция ДПС и ГЕРБ и да го ухат протестърите , дето ни се представят за новото добре забравено старо.
18
3
 
22
 
! Отговори
до Манолова преди 2 години
Г-жо Манолова , изпуснахте врабчето , което бе кацнало на рамото ви !Не вярвам повече да влезете в Парламента , предадохте групата !
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая ще положи усилия, но не разбра, че и трябва мнозинство. Браво, Мая, труди се!
16
2
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Тази ,,необикновена " гражданка трябваа скоро да стане обикновена гражданка,както едно време депутатката от БСП Клара Маринова (Бог да я прости)стана продавачка в един базар в Кюстендил
15
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тая политически елитна винаги знае какво искат обикновените граждани
14
0
 
2
 
! Отговори
тъй тъй преди 2 години
До Анонимен 4А как стои въпроса с враговете на народа от БСП?
13
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Знаем, че даваш на всеки, ама прецъфтя вече. Вземи пример от Татяна. Тя поне спря да се предлага, като и казаха в очите, че е грозна
12
1
 
10
 
! Отговори
Кака Мая преди 2 години
За БСП-то си тегли това е.
11
3
 
26
 
! Отговори
payak преди 2 години
И още едно допълнение. В омразата и злобата към Бойко се провалиха. Вместо да му избодат очите, ми изписаха веждите. И него не харесвам с арогатния му и авторитарен стил, но и Радев и Славчо показаха, че с такъв стил искат да управляват. Ама пък неподготвени и некадърни. Кой ще изберат хората на следващите избори?........
10
3
 
27
 
! Отговори
payak преди 2 години
Прецъфтялата сестра Галева усеща с всичките си сетива, че губи всичко. Така е на следващите избори при шкембе войвода.
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоу журналята!!! Защо не пишете за срещата на ДПС при президента!!! Там голям скандал стана!!! Карадайъ се подига с Президента и с България!!!Трябва да подаде оставка, защото се чувствал гражданин на Османската империя!!!
8
3
 
39
 
! Отговори
Lina преди 2 години
маята започва да се усеща, че май в следващия Парламент няма да влязат. Лично аз се излъгах да гласувам за тях. Време е да си поправя грешката. Видях ги точно какви са. М.изерни
7
3
 
30
 
! Отговори
Zoro преди 2 години
Всички искахте и при първия мандат, докато дългия не нареди кабинет и вече не искахте. Мая на следващите избори отива при Шкембе войводата.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятелски въпрос към всички, подкрепящи протестите и гласуващи анти-ГЕРБ: получихте ли по-доброто, честно, прозрачно и компетентно управление? И виждате ли шанс в обозримо бъдеще да го получите?
5
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая ,Длъжни сте да съставите кабинет , че ейго Оня от Банкя с жлътата блузка пак се пени за власта ! Обединете се срещу него , поединично няма да можете да го преборите !
4
4
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Кой те пита бе ...
3
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Враговете на народа от ГЕРБ, ДПС и ИТН ще бъдат наказани от народа за антидържаванта си дейност и престъпленията срещу републиката.