ГЕРБ: Тайно се ремонтират лагери и подготвят терени за приемане на бежанци

Христо Гаджев критикува и придобиването на нова партида американски самолети F-16
Обновена: 19 авг 2021 14:56 | 19 авг 2021 14:56, Нели Христова
151
ГЕРБ: Тайно се ремонтират лагери и подготвят терени за приемане на бежанци
Снимка: БГНЕС

Тайно се ремонтират лагери и подготвят терени, които да приемат бежанци и мигранти. Без никаква прозрачност и отчетност за това пред българското общество. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гачев в декларация от името на парламентарната група, предаде БГНЕС.

„Министри през последните няколко дни загрижено коментират, че няма средства за кризата. Казват как МС ще предложи промени между двете четения в Закона за държавния бюджет, за да се осигурят средства за полиция, армия и приемни центрове. След като бяхте предупредени за идващата криза, защото не го направихте още при внасянето на искането за актуализацията. Сега полупрозрачно правителството ще иска допълнителна актуализация на вече внесен бюджет. Това ли е професионализмът и прозрачността на кабинета на Радев? Изтеглете бюджета, актуализирайте го и го внесете пак. Ние в парламента ще постъпим отговорност“, заяви Гаджев от парламентарната трибуна.

„Служебното правителство на Радев трябва незабавно да настоява пред Съвета на ЕС за целево финансиране, за да се подготвят външните граници на ЕС – България и Гърция, за идващата вълна. Да постави въпроса и да търси съмишленици сред държавите-членки за незабавно насочване на средства за хуманитарна помощ, с цел подпомагане на приемащите бежанци държави, съседни на Афганистан, както и постигане на споразумение с тях, по аналогия на споразумението с Турция от 2016 г.“, допълни още той.

Христо Гаджев отправи критики към служебния кабинет и по процедурата по придобиване на нова партида американски самолети F-16, която, според него, се извършва потайно. „Приветстваме, че са решили да не бавят и ревизират покупката на нови 8 самолета, защото това е отговорното решение – да се продължи политиката на ГЕРБ в областта на отбраната. Само не разбирам защо това се прави в пълен мрак“, каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
11
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Герб е престъпна организация която трябва да бъде забранена.Кражби,корупция,полицейско насилие.......греховете им са безброй.Предстои съд и затвор.
119
10
 
11
 
! Отговори
Лъжи и пак лъжи преди 2 години
От ОПГ Герб са на тежки наркотици, с които се опитват да притъпят жаждата си за власт. Хубаво е да се носи отговорност за всички лъжи, хвърлени в публичното пространство.
118
9
 
4
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Ся че сърбаме горчивата попара която ни забъркаха "политици,продажници и предатели" и новия ни военен съюз Нато
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знаете, значи знаете и къде. Защо не кажете, те градовете дето строите лагерите са по 15-40 хил. души, хората веднага ще проверят и ще кажат - истина ли е или пак мажете.
116
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако някой може да ми каже защо тук , пък и в ЕС са само мъже, нали жените били в опасност от бичуване, трепане, затваряне и пр.Тези от каква опасност бягат? Защо тези от разните комисии и темподобни в ЕС най-после не обърнат внимание на очевадното? И откъде жени за тях, като гледам, доста наточени ми се видят......
115
4
 
14
 
! Отговори
ssss преди 2 години
Само да ви кажа че вече е пълно.. с джагали в пограничните изоставени села.. и това не е от днес.
114
4
 
10
 
! Отговори
джиПкатъ преди 2 години
И как ще пресекът границите от Афганистан до Турция, за да влязът в Бг и Гърция? Трябва да нахлуят в Узбекистан, Туркместан или в Таджикистан, от там в Казахстан и през Русия в Турция или да "преплуват" Касписко море и през Азърбейджан в Турция. Това няма как да стане!!! Дори Пкистан закри границата си! Остава единствено авиотранспорта, което ще рече, че отново Европейските Либерале ще заемат Г- образна стойка за наша сметка и на наш гръб!!!
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данчо полицая Особенно как се справи и с историята ни ,а? Владичество ,съжителство ???. Сакън да не се справя с нищо ,щото всичко с което се справя , рухва или ремонти на ремонтите до края на света .
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пакистан е бивша провинция на Афганистан- да бягат там. Нали имат роднини и близки! Кого търсят в Европа.Може и в Северна ,Македония както и в САЩ.
111
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Без никаква прозрачност и отчетност за това пред българското общество."-----------------------Интересно е, че го казват ГЕРБ. Не помня нито да са ни питали за лагерите, които те построиха, нито дали сме съгласни да приемаме бежанци.
110
2
 
3
 
! Отговори
до 124 преди 2 години
Никой не Ви е изтрил. Когато се попълва кода и не се поълни точно (случвали ми се е една съседна цифра примерно да попълня и за това знам) та.. тогава коментара не излиза. Системата го приема като изпратен, но не го генерира заради кода, които не е потвърден. А кода е пуснат заради спам бота. Не може без код да се генерира съобщението. А за другото сте прав/а. Лагерите не трябва да са луксозни защото ще налазят като мравки. А така не се задържат и продължават по пътя си към централна Европа.
109
13
 
10
 
! Отговори
Бойко Банкянски преди 2 години
Некой ме изтри, сигурно е без да иска, ама аз пак да кажа, ние държахме лагерите в окаяно състояние за да може тези да не идват насам, а тея сега им ги правят като 5 звездни хотели за да привличат повече от твх.
108
31
 
17
 
! Отговори
Данчо полицая преди 2 години
Само ГЕРБ могат да се справят с проблема и господин генерал Бойко Борисов, затова на следващите избори гласувайте за ГЕРБ най кадърните и можещи
107
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия лъгаха докато бяха на власст... лъжат и катп паенаха
106
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клиенти на тези лагери ще са и ГРОБаджиите.
105
2
 
16
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Техния посланик каза,че те не искали пари и храна!Искали само свобода!До колкото знам за свободата човек се бори,тя не се подарява!Но знае ли човек,в тия джендърски времена вече всичко е възможно!
104
7
 
20
 
! Отговори
един друг преди 2 години
И като се ремонтират тайно, вие от ГЕРБ как разбрахте ?По ваше време не се ли строиха, ремонтираха и подготвяха лагери ?
103
6
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Лекарите излязоха на голям келепир докато - борисов си купуваше изборите с наши пари
102
6
 
12
 
! Отговори
rm преди 2 години
същите новини ги имаше и по времето на греб.както винаги гроб плашат населението, че без тях лошо.греб са най-добрите и най-умнете.
101
8
 
15
 
! Отговори
Информатор преди 2 години
Може пък тези тайни лагери да са за кадри на ГЕРБ, че зулумите са толкова много, че затворите в страната няма да ви поберат. Иначе може за разнообразие да вкарат и малко мигранти в тях. Хем така ГЕРБ-аджиите ще намажат - срещу някоя друга хилядарка ще им осигурят канал към Германия и БГ ще се отърве от мигрантите. С едно нещо да е полезен ГЕРБ.