Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати

"Да се ръководи от хора, които стоят зад интереса на държавата"
96
Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот.

Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите.

Едновременно с това Петков призова и директора на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата".

"Ако не си подадат оставките, моята идея, поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков, цитиран от БТА.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата.

Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

"И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах надежди за Кирил Петков и ми хареса в първите две изяви по тв.но за съжаление след три месеца ако му слушате приказките те са винаги едни и същи, явно има заучени няколко приказки и само тях си повтаря.
54
3
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До (-_-) По твоятя логика щом толкова "лаят" по Бойко значи, че и той си е вършил добре работата си.
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, актовете ти ще бъдат нищожни след като излезе становището на КС:)))))))))))))))))
52
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ау Според мен, двойното гражданство би трябвало да е проблем при участие в политиката - не се знае на коя държава ще служи! Може би по отношение на министрите има малък проблем, доколкото още не е уточнено министрите политици ли са или експерти. Според мен, един министър трябва да е политик доколкото генерира и внедрява политики в отрасъла и подценяването на това обстоятелство може да провали много добри проекти и инициативи...
51
21
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Кирето се е отказал от канадското си гражданство, което обикновено се прекратява без това-онова.. Щом лаят толкова значи върши работа!Самият акт, че се отказва би трябвало ясно да показва, че е сериозно момче и общо взето добре се справя с отстраняването на калинки :)
50
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро открадна 1млд. от хемус ,язовирите ,съсипа една държавна банка ,а сега иска да погребе и военните заводи ,които бяха супер печеливши до преди 3 месеца Оставка и затвор
49
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ау---може и така да е, ама мислиш ли че фигуранта е проверил? просто назначава хората, които му са спуснати с парашут от бащицата-патрон!
48
5
 
6
 
! Отговори
от Ръководството преди 2 години
Кирчо, конфликтите по света понамаляха и съответно нашата продукция започна да залежава по складовете. Да се надяваме гражданската война в Афганистан да се задълбочи и бизнеса да тръгне отново.
47
5
 
12
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Ние искаме неговата щото е канадец!
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48...."Млад, обаятелен,образован,ерудиран,възпитан,почтен,изключителен"! типичен гей!
45
5
 
20
 
! Отговори
Натрапник преди 2 години
Този нахален тип не разбра ли, че тук не му е мястото. Ако има малко чуство за срам и чест трябва веднага да напусне. Не разбра ли, че останалите политици не искат да говорят с него. Как може да бъде министър? Нагъл нахалник.
44
2
 
20
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
В чл. 65, ал. 1 от основния закон се казва, че за народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода. А според чл. 110 членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът на икономиката Кирил Петков на почивки за 10 бона .Икономистът спи в хотели по 400 лева на нощ в Кения и Занзибар. През зимата на 2019 г. са били на незабравима ваканция в Кения. Там също са събирали тен край басейните на 4-звезден топризорт, където справка показва, че нощувката надвишава стойността на минималната пенсия в България и е скромните 400 лева. Цялото им приключение отново коствало около 10 хиляди лева.
42
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млад, обаятелен,образован,ерудиран,възпитан,почтен,изключителен професионалист!!!Това е КИРИЛ ПЕТКОВ,който за кратко време разкри милиардните далавери на тъпите мутри и сарайските обръчи,които съсипаха НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ни! Затова го плюят крадливите ***,затвори им кранчетата за ограбването и изсмукването на последните капкчици кръв на изтормозения ни НАРОД! Да е жив и здрав,БОГ да му дава сили да работи за добруването на РОДИНАТА ни!!! Ще бъде чудесен ПРЕМИЕР!!!
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бърза да уволнява за да си изпълни квотата за която му е платено, преди да са го шитнали! иначе ще трябва да връща...
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това корумпе още ли не е в затвора
39
6
 
16
 
! Отговори
До реалист преди 2 години
До Реалист Този нито е честен нито е интелигентен.
38
7
 
3
 
! Отговори
Ау преди 2 години
До до герберчетата:Вземеш ли Канадско гражданство, българското ти отпада. Двойното гражданство не е проблем, ти си имаш българско! Правете разлика! Детайлите са важни, за това се вдига такъв шум.
37
6
 
16
 
! Отговори
Рушител преди 2 години
Един канадец руши родната индустрия за да могат канадците да продават тук тяхните продукти. Това е толкоз просто.
36
16
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Петков е българин,защото се е родил в България, а Бай-*** като не е канадец дали не оглозга до кокал държавата. Предпочитаме честни и интелигентни хора да управляват България, а не корумпирани,нагли и прости,та дори и да са от с.Банкя.