Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати

"Да се ръководи от хора, които стоят зад интереса на държавата"
96
Кирил Петков иска оставки във ВМЗ-Сопот заради лоши резултати
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот.

Не може, когато приниципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно - Бордът трябва да си подаде оставката, подчерта той пред журналисти след среща с ръководството на фирмата и синдикатите.

Едновременно с това Петков призова и директора на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата".

"Ако не си подадат оставките, моята идея, поне там, където имам директен контрол - в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта Петков, цитиран от БТА.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата.

Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

"И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собстевността на държавата", каза още Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ***: ти го плюеш, то се бърше и си мисли, че вали дъжд.
14
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков трябва да е новия министър-председател !
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могат ли друго освен да чагъркат? Видяхме за два месеца как с тяхното чагъркане съсипаха държавата.
12
9
 
18
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Като какъв я иска тази оставка?Като гражданинът с двойно гражданство Кирил Петков?Успех :)
11
10
 
10
 
! Отговори
Тито преди 2 години
Що грачите за двойното гражданство на Петков, а никой не пита, защо от едни държави , едни хора с двойно гражданство гласуват и редят депутатски листи и парламент? Ако ще и три гражданства да има, важното е, че им обърка сметките и им показа как се работи. Обаче ,,свестните у нас смятат за луди"?
10
8
 
16
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, всички важни постове в държавата трябва да са заемани от БСП - как иначе ще им слугуват?! Това правителство минава всички граници за некомпетентност по отношение дори на задълженията си, а камо ли на законите...Назначения и уволнения не са в неговата компетентност - такива неща могат и трябва да се решават от редовно правителство, а не от подобни самозванци! Това положение е поредното дребнаво отмъщение на копчето от сме.ш.к.ите от БСП...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
9
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков и Бойко Рашков са най силните фигури в правителството. Само те могат за изчегъртат крадците !
8
15
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Суверенът пък иска оставката на К. Петков и на цялото назначено "правителство", барабар със Зеления чорап. Един месец имаме НС и служебно правителство, колко политически коректно поведение, да не кажа безотговорно. Защо въобще правим избори, като никой не зачита "суверена" и избора му?
7
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даааам фигуранта чрез Киро се мъчи да спре българската оръжейна индустрия в полза на Русия.
6
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, покажи, че ти е останало достойнство и подай оставка, мойто момче.
5
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме Кирил Петков за премиер !
4
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажете на това момче голобрадо какво произвеждат ВМЗ и му обяснете, че това не са линийки за чертане, пергели и канчета за вода и че тая стока, търсенето й и производството малко не се подчиняват на харвардските икономически закони. И да се посвият малко со оня Асенчо, че ще останат в най-най-новата ни история като Макс и Мориц на президента Радев.
3
17
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Абе Кире Канадски, оно на тебе ти искат оставката, а ти се ежиш на други за оставки?! Това ли сте новите хора в политиката, така ли ще правите промяната в държавата, с наглост и лъжи?! Това ли е новият морал, донесен отвъд океана?! Затова ли си учил в Харвард? Ако беше в Канада, щяха да те изритат овреме!
2
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков все повече ми харесва. Човек, който разбира какво работи.
1
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да поиска и оставката на фигуранта, той също работи против държавата...