Над 330 места за настаняване подпомогнати по "Отново заедно"

Най-често учениците са почивали в тризвездни хотели
6
Над 330 места за настаняване подпомогнати по "Отново заедно"
Снимка: БГНЕС

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата "Отново заедно". Те се намират както по Черноморието, така и в планински населени места и курорти. Учениците, пътуващи по програмата, са отсядали основно в тризвездни места за настаняване, като те са общо 149, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата
Хотелите с две звезди са 100, а тези с четири звезди са 83. Сред избраните за ученическите лагери места за настаняване има и 5-звездни хотели.

Сред предпочитаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и др.

До момента общо одобрените училища, които са кандидатствали по програмата, са 769, включващи 20 900 ученици и 2178 учители. Изразходените средства са 11,183 млн. лв. Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лв., които се отпускат от националния бюджет.

Програма "Отново заедно" е насочена към подпомагане на туристическия бранш за преодоляване на последиците от пандемията и възстановяването му от кризата. Резултатите до момента показват, че заложените цели се постигат и ефектът от нея е осезаем, посочват от ведомството.

Заради променящата се епидемична обстановка в началото на седмицата Министерството на образованието и науката обяви, че спира приемането на заявки за участие в програмата.

Средствата, предвидени за мярката, които все още не са използвани, остават, за да бъдат изразходени в подкрепа на туристическия сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Отново заедно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
абе преди 2 години
отново заедно , не беше ли мотото на таз годишния гей парад , или бъркам ?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново заедно в болница
3
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Гербавите престъпници ограбиха една година на децата НИ, което никога няма да им простя. Плашиха ги, издевателстваха над тях, подиграха се с целия народ. Никога няма да им го простя. Единствено страх от закона ме спира да тръгна да ги чистя. Служебното правителство направи поне този жест, за да поправи белята, за което - поклон!
2
0
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Питам с нашите пари, някой кога ще помогне на нас? Какво стана с тока? Какво стана с всичко което се повиши драстично последните месеци? ЗАЩО ПАРТИИТЕ НА "ПРОТЕСТА" СЕГА НЕ СА НА ПЛОЩАДА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО? КЪДЕ СА СЕГА МАЙКИТЕ С МАЙЧЕТО? И. Т. Н.
1
0
 
7
 
! Отговори
Ухаааааа преди 2 години
Та значи "отново заедно" и грижа за децата в пандемия да ги набутате едно до друго, а тя каква била работата. Сякаш някой е имал съмнения, ама най-после си го признахте публично, за да се хвалите. Народна пара за наши хора. Зер умряха от глад търгашите, дето цялото море е претъпкано.