Афганистанци протестираха срещу талибаните и политиката на Пакистан

Организатор на протеста в София е Джалид Мори
20 авг 2021 19:13, Анисия Иванова
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Афганистанци протестираха в София срещу завземането на властта от талибаните в родината им и срещу политиката на Пакистан.

Организатор на протеста е Джалид Мори, който живее от 18 години в София, има четири сестри и двама братя. Работи в сферата на строителството.

Още по темата

Той заяви, че талибаните извършват страшни неща в родината, включително убийства. Неговият брат е бил арестуван преди четири дни. „При предходния режим на талибаните ми отрязаха три пръста, убиха дядо ми, убиха чичо ми, изгориха къщата ми. Благодарение на баща ми избягахме в Пакистан“, разказа Джалид Мори.

Протестиращите смятат да организират шествие, което да завърши пред посолството на Пакистан. Там те ще протестират срещу политиката на Пакистан, който подкрепя тероризма.

Омъжената за афганистанец Сузана Димитрова - Нури е на протеста, за да подкрепи хората, които там са подложени на мъчения и изтезания. Тя протестира срещу подкрепата на Пакистан за талибаните и отнемането на правата на жените в Афганистан. Сузана Димитрова няма нищо против България за предостави подслон на афганистанци, но призова да не се злоупотребява с тази тема, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: протестАфганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Много жалко , че това се случва ! Каквито и политически игри да си играят Великите сили , става въпрос за реални хора с чувства и емоции! Молете се на Бог , в БГ да не се случи нещо такова - на никой няма да му пука за нас
29
0
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Работата е там, че е трудно афганците, които традиционно не са сунити и не са араби, да търсят укритие от сунитски фундаментализъм при самите араби сунити! Талибаните са араби и суни с център Доха, все пак... Иран е може би най близкото, но и там са се фундаментализирали. Не, че подкрепям потока към Европа.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня с камуфлажните гaщи да нарамва пушка и да бяга при Достун да ги гони, не да се шляе в Европа.
27
0
 
4
 
! Отговори
Бозар преди 2 години
Защо няма и една жена на снимките? А на този с отрязаните ръце защо са му отрязали ръцете?
26
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
В Бг без война избягаха два милиона души ! Ако не дай боже тук стане война ,ще вземете ли оръжие да защитавате часната собственост на олигархията ? Хората в Афганистан бягат ,защото не искат повече насилие и война.Обаче никой не ги пита.Така както и нас никой не ни пита искаме ли ЕС ? Или да живеем в най бедната страна в Европа ?
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да си пропаднала, Сузана Димитрова, че да се наречеш Нури? Жалко,сигурно родителите ти се срамуват от това!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път сякаш попаднаха на пътя на газово трасе,а преди попаднаха на пътя на опиумно трасе,а тез трасета са опасни щот там се движат все едни дето влачат,влачат без диря докато го до влачат за себе си.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистанците да ходят в по - уредените арабски страни, не в Европа!
22
3
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Гpoзнu са афганистанците, да си ходят в Афганистан, не са добре дошли в България и Европа!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей че грозен народ!!!
20
1
 
3
 
! Отговори
Prs преди 2 години
Да ми се махат от тука. Да си обират парцалите и обратно, ще се бият ли, ще се променят ли гяхна си работа.Такива като тях тук не ни трябват .
19
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
Протестираха, ама в София! Що не се върнат да протестират и да защитят демокрацията в Афганистан??? А, що се касае до Пакистан - това е държавата -1 в света на чиято територия се обучават терористи и ексортираща тероризъм, по данни на ЦРУ и Пентагона!, но пък е държава с Ядрено оръжие!
18
3
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
По принцип момчета бягат по желание на родителите им и целта е да не бъдат взети за войници от талибаните. Затова всички тези хлапета са все момчета и все млади.
17
2
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Да се борят за страната си там на място.
16
2
 
32
 
! Отговори
2 преди 2 години
Живея до бежански център. Всички афганистанци са мъже на 15 - 25 години. Гледам ги как бягат и искам да ги питам , а на кого оставят своите жени, сестри , майки тези мишки???? Защо не мислят за своите семейства в Афганистан?Тези на снимката с нищо не са по-различни от тези с калашниците в Афганистан. Това е напаст...
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете само, една жена няма между тях. Тези страхливци да не ми протестират в България, а да се върнат в родината си и да се бият за свободата на своите жени и деца!
14
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да е на помощ на тази страна и тези хора! Имайте малко сърце защото злото ще стигне и до вас може би. Дамократите помагат спретването на Халифат и на коалиция срещу Индия - Пакистан с ядреното заедно с талибаните и когото наемат от афганците. Това е една голяма услуга на Китай - решават му граничния проблем с индийците и отвярят "Пътя на Коприната" тотално. Това не е добре! Каквито и русофили и кому-нисти да сте - и за вас като българи няма да е добре!
13
4
 
25
 
! Отговори
честито преди 2 години
тия вместо да си правят селфита що не вземат да се борят за свободата си ? млади , здрави мъже . ама по лесно е у цивилизацията , всичко на готово и пари без да работят . е такива са бъдещите новоевропейци на меркел .
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибанът Алгафари там ли беше?
11
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
при толкова оръжие в афганистан връщаите се и се борете както ние тука набалканите ако трябва ще ви помагаме с оръжие но така да бягате да плащатепо 2000 долара за ам самолет да ви вземе до никъде няма да стигнете свободатае ценна и трябва да се извоюва