Министър Светлан Стоев пред НАТО: Ще приемем до 70 афганистанци

Министрите на външните работи на страните-членки на Алианса проведоха видеоконферентна среща
Обновена: 20 авг 2021 19:29 | 20 авг 2021 19:26, Анисия Иванова
79
Министър Светлан Стоев пред НАТО: Ще приемем до 70 афганистанци
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република България Светлан Стоев обсъди последните развития в Афганистан на извънредна видеоконферентна среща на министрите на външните работи на страните - членки на НАТО.

Българският министър изрази благодарността си към съюзниците, осигуряващи в тази сложна ситуация безпрепятствено функциониране на летището в Кабул и гарантиращи безпрепятственото напускане на Афганистан от гражданите на съюзнически и партньорски държави, както и на афганистанци, сътрудничели на международните сили.

Министър Стоев информира също така колегите си за решение за приемане на до 70 афганистански граждани. Той подчерта необходимостта от извършване на обстойна равносметка на развитията в Афганистан и възможните последствия за сигурността, сред които нарастване на терористичната заплаха и нелегална миграция.

В хода на срещата съюзниците бяха единодушни, че народът на Афганистан заслужава достоен живот в сигурна и стабилна държава, надграждайки постигнатото в политическата, социалната и икономическата сфера през последните две десетилетия, съобщиха от МВнР.

Бе отправен призив за формиране на приобщаващо и репрезентативно правителство с пълноценното участие на жени и малцинствени групи, което да изпълнява международните ангажименти на Афганистан, да спазва правата на човека и принципите на върховенството на правото и да гарантира, че Афганистан никога повече няма да се превърне в убежище за терористи. Съюзниците потвърдиха решимостта си да продължат борбата с тероризма.

Срещата приключи с приемане на съвместно заявление на министрите за Афганистан.


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 68".България е съюзник на НАТО и САЩ, " - прав си!България е длъжна да приеме пропорционално имигранти, защото като натовски партньор пращаше наемни убийци да окупират Афганистан.Който дроби попара, трябва да си я сърба.
68
0
 
1
 
! Отговори
До E2-E4 преди 1 месец
Така е 100 % ..............България е съюзник на НАТО и САЩ, следователно няма начин да не приема афганистанци..............ако са 70 само е добре...........но не вярвам..........приемем ли 7000 и край на тая държава!!!
67
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 месец
ПРИЕМЕТЕ 70-АФГАНИСТАНЦИ....ЗА ДА НЕ ПРИЕМАТЕ 70, 000-ЧОВЕКА , ЩОТО ОСТАНАЛИТЕ СА ГОТОВИ ВЕЧЕ....ХА,ХА,ХАААА...НЯМАТЕ ИЗБОР , ЩОМ СТЕ ЯЛИ ОТ ТЕХНИЯ ХЛЯБ ,ТАМ У АФГАНИСТАН!
66
3
 
3
 
! Отговори
E2-E4 преди 1 месец
България е съучастник на САЩ в този хаос. За 20 години 11 хил. български военослужещи бяха на мисия в Афганистан. И сега няма не искам, няма недей. Да сте протестирали когато нашите *** ходеха на гурбет там.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Л,уди ли сте, бе? Ние и 7 не искаме!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мисля че ще намерят толкова желаещи
63
0
 
5
 
! Отговори
вън от нато преди 1 месец
който е подписвал споразумение да си носи последствията , да си взимат хората сега а не да ги разпределят и нашите са *** ,вън от нато, нато ни изполва за разни техни си схеми , три морета , срещу русия , в афганистан , а сега като има проблем , последствията ние да ги поемаме
62
2
 
3
 
! Отговори
не 70 а 0 преди 1 месец
абе бягат от проамериканското правителктво да си взимат сящ , така на времето в алжир , като се освободили от франция профренските чиновници всички избягали във франция , сега си имат проблеми , да си ги взима сащ те там правиха правителства и подкупваха хора
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви бежанци, кой си ти да определяш какво ще приема българския народ, ти ли ще ги гледаш? Референдум по такива съдбоносни за народа теми.
60
3
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
А те дали ще искат да дойдат. Спомням си, че през 2015 г, само преминаваха през България, защото условията бяха лоши, отношението към тях беше лошо, храната лоша и накрая ги биха. Колкото до тези американски колаборационисти,не мисля, че са ни необходими. На когото са служили, той да ги храни! Те са били за пари срещу народа си!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У вас ги приемай, в стаята на дъщеря ти сложи петима.
58
3
 
6
 
! Отговори
Швед преди 1 месец
Срещата е приключила с шведска маса.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 56Епа стани бежанец у Афганистан и мечтата ти ще се сбъдне
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да ми дават пари без да работя ,а само да лежа !
55
3
 
14
 
! Отговори
Ddd преди 1 месец
70 редовни, а нередовни - 7000.
54
2
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Евроатлантиците ги избират с конкурс по простотия сред българомразците.
53
1
 
12
 
! Отговори
Стойчо преди 1 месец
Айде тия и те предадоха България!
52
2
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
До Анонимен 26 "Човече;нали имахме и капиталисти-Милен Велчев;МарешкиЦаря и т.н.И какво?Направиха далавера с дълга на България в наш ущърб;Купиха си хотели;Върнаха си земи и гори;успешно участваха в обществени поръчки-въобще;всеки гледа собствения си интерес1
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как точно ще ги преброите тез 70 едно две три и тн сякаш някой ще ви се лигитимира става въпрос за вълна от бежанци а не за физкултурно занимание
50
0
 
18
 
! Отговори
А, не е баш тъй... преди 1 месец
70??? Ами родата им??? Мама, тати, жена, деца, брат и сестра с техните родители и деца, ами братовчедите 1,2,3..., че и те като подкарат и тяхната рода?! Абе, този "сериал" май сме го гледали, само персонажите ще са други! -))))))