Томислав Дончев: Не е редно вторият да прави кабинет!

Едни нови избори имат потенциал да ни донесат ползи, смята той
Обновена: 20 авг 2021 18:30 | 20 авг 2021 18:29, Анисия Иванова
100
Томислав Дончев: Не е редно вторият да прави кабинет!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Правителство с мандат на третия, петия, шестия е екзотика“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му не е редно и не е честно вторият да прави правителство, това трябва да е отговорност на първия.

Според него подобно правителство ще бъде слабо, компромисно и без ясна логика. „Редно е България да има титулярно правителство, но страната ни е изправена и пред много предизвикателства. Такова правителство ще е слабо“, допълни той.

Още по темата

По-рано през деня ГЕРБ обявиха своя проектокабинет, който няма да внесат за гласуване и веднага върнаха проучвателния мандат на президента Румен Радев.

Зам.-председателят на ГЕРБ допълни, че за тях е логично да са в опозиция, но е странна волята на първия да се самоопредели като опозиция.

„Едни нови избори имат потенциал да ни донесат ползи. На първо място трябва да са ползите за страната. По-важното е цялата тази ситуация да е урок за всички политически сили“, каза Дончев пред bTV.

На въпрос кой е задал тона на омразата между отделните партии Дончев каза, че това са партиите на протеста и президента Румен Радев. „Радев беше модератор на това, което се случи“, каза гостът. Той допълни също, че в случая ГЕРБ са „по-назад в редицата“ с виновните.

По думите му няма съгласуване на действията между „Има такъв народ“, ДПС и ГЕРБ относно казуса с гражданството на икономическия министър Кирил Петков. „Участието ни в този казус е свързано с това, че ако един министър не отговаря на изискванията ,този казус трябва да бъде проверен“, уточни Дончев.

Според него една от основните задачи на служебния кабинет била да нанесе "достатъчно имиджови щети на кабинета Борисов 3".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ограбили живота на баба Стойна и вноските им за пенсия,продали изграденото от нея,за просперитета на Държавата ни...на скрап...са ни морални...ментори,самозабравили се престъпници сте дпс-гроб,живеем в глобален свят...клишетата си отиват...и за доброто на Света ни...САЩ са глобален Лидер...дай боже да е за дълго,децата ви чакат визи пред посолствата им...факт!САЩ...по-решително и смело...прикриването на грабежи и престъпления не е...дипломация...съучастничество е!...Справедлив Свят...или да ...
73
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
папагал...клишета по..,омаха над 2 милиарда за електронно...къде е?...в офшорни...САЩ ще ви осветят скоро по Магнитски...не сте чак такива тарикати бре...евтини..крадци сте!!!
72
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 84Първо 120 не е 4 пъти 60, а 2! Второ президента е парадна фигура и няма как да строй магистрали! Трето в България няма нито една магистрала, а подобия на второкласни пътища!
71
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 40.1. Минималната заплата се вдига според икономиката, а не според желанието на политиците! И 2 милиона да направят минималната ако няма икономика която да ги изработи, няма да има кой да я дава тази заплата! 2. И като я увеличиха тази минимална заплата колко го усетиха хората? 50% от заработката и заплатата ти отива за данъци, тоест с това вдигане на минималната само се събират повече данъци и все повече средно добре заплатените стават все по ниско заплатени!
70
0
 
3
 
! Отговори
СОФЯНЕЦ- АМА ИСТИНСК преди 2 години
С ТЕЗИ ПИСКЛИВИ ГЛАСЧЕТА ЗА КАКВИ ПЪРВИ И ВТОРИ ПАРТИИ ГОВОРИТЕ !! ПРИ ТОЗИ ЦИК ЩЕ ЧАКАМЕ ДА НАТАМАНЯТ РЕЗИЛА ПРИ 20% ГЛАСУВАЛИ И 80% ПАСИВНО ОТРИЦАНИЕ !! А БЕ Я СЕ СКРИЙТЕ БЕ!!!!
69
3
 
3
 
! Отговори
Граовеца преди 2 години
А бре юнаци, не видите ли, че мафията ви заглавичква да протестирате без да знаете за какво, просто малко да ви изпуснат парат "И па че се изправиме, само да отслабне ветеро". А они си въртът синджерчето. Кога ще прогледнете. До кога ще "Вервате" на тези текезесари и одъртели комсомолци.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния 88: Ти си можр би тази, която пишеш гробовните речи на Юмручето, което ги срича назидателно пародийно
67
2
 
4
 
! Отговори
Политически песимист преди 2 години
Според мен не е редно в България въобще да има парламент, докато не пораснем всички!!!!!!
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На миналите предсрочни уж бяхте "първа сила". Що не направихте правителство, не беше ли редно поне да се пробвате?
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вие не е редно изобщо да сте в парламента, щом за нищо не отговаряте, освен да си взимате заплатите навреме.
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постигна тройно увеличение на заплатите и четворно увеличение на пенсиите, БЕП от 60 млрд при Станишев стана 120 млрд при Борисов.А Радев колко магистрали построи за пет години, няколко, нали?
63
3
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
81&82 А добрутро! Ама пробвахте промяната, и кво не ви харесва? То, търпение треба, то никой не се е научил эа месец два
62
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще изчака всички останали "партии" да се пocepaт пред очите на целия народ и едва тогава ще управлява отново.
61
9
 
25
 
! Отговори
Глас народен преди 2 години
Гласувайте за ГЕРБ, за да има правителство. ИТН дори и да спечелят мнозинство, няма да управляват, защото не могат и ще се разцепят както сега.
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Ванго, 78, а Конституцията опикана и ос рана виждаш ли я? А в тоалетната с дупка, вместо хартия виждаш ли я тая клета наша Конституция?
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! А пък третият хептем.
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В предходното НС говорехте друго, Томиславе...
57
14
 
9
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 2 години
Виждааам, виждаам новиот премиер ке бъде Кирил Петков, а герп заминуват при бае Ставри.
56
11
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 75: Мина му времето на бат'ти Бойко. Сменят ли Гешев, ще е и клиент на прокуратурата.
55
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 Абе,човек,събъди се от зимния,пардон летния,сън.Комисиите още в сряда са създадени и ресорите са разпределени,те дори вече заседават.ИТН имат пердседатели в 8 комисии,ГЕРБ в 4,което за мен е нелогично защото имат почти еднакъв брой депутати(65 и 63),само мутрите останаха без комисия.Намери да критикуваш някой друг освен ГЕРБ за сегашните гафове или ти по инерция го правиш?