Асен Василев: По-високите пенсии няма да доведат до дефицит

Колко се планира да намалее дупката в хазната с актуализацията?
35
Асен Василев: По-високите пенсии няма да доведат до дефицит
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите планира бюджетният дефицит да намалее до 3% през 2022 година и до 2,3 на сто през 2023 година.

Още по темата
В проектобюджета на страната за 2022 година се предвижда да има резерв 3,3 млрд. лева за допълнителни политики и непредвидени разходи, каза служебният министър на финансите Асен Василев в парламента.

В проектобюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" за следващата година ще има допълнително и 900 млн. лева лева, посочи министърът.

По думите му актуализацията на пенсиите няма да доведе да допълнителен дефицит и нарушаване на Маастрихските критерии за финансова стабилност на страната.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси гледа на първо четене проектобюджета на Държавното обществено осигуряване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите трябва да се оеднякват до някаква степен фо където е възможно де не мака с 38 години стаж и висше образование да е с под мин .пенсия т.е колкото тоз дето не е работил въобще
28
0
 
2
 
! Отговори
БРАВО , ВАСИЛЕВ... преди 2 години
ДОБРЕ , ЧЕ БОКО ТИ ОСТАВИ ПАРИ ЗА ПЕНСИИТЕ , ЗА ДА ГИ УВЕЛИЧИШ СЪС ОНИЯ 50-лв...ОТ ГЕРБ!....
27
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До мирореален...ограбен...и мога да се срещтна с всеки пожелал го и да поспорим...може и пред камери...каняте на среща...обвиняващ ме и осъждащ ме...вземи и биков!
26
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Василев!Народа ни разпознава...децата си...и предателите плюещи и разделящи ни!нямат шанс...не са чели правилно Историята на Народа ни...бедните имащи само офшорни...медии и....***!
25
1
 
2
 
! Отговори
До овчия поглед преди 2 години
Защо намалихте пенсиите и заплатите на още 450 хиляди тогава?
24
2
 
5
 
! Отговори
миро преди 2 години
До ББ пий си хаповете бе тро лче чалгарско
23
2
 
3
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
тоя коколино всеки ден различни лакърдии реди!ту има пари ,ту няма! иска актуализациа,след това няма нужда!още харчите на бойко парите!!!! некадърници и крадци!!!
22
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Респект г-н Василев...служби и *** ни насаждат разделение...плющят ни минуси..слава богу...не са ятагани...работете за просперитета на ограбеният ни Народ...моля,бъдете здрав!
21
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименПенсионеирите са най-ограбените...продавате още построеното от тях...на скрап,болници,училища,язовири...вие какво направихте за България...освен продажбите и служенето на чужди...ви пита...Народа ни?...да да аз съм част от този Народ...децата ми...приятелите ми...роднините ми...съседите ми...ви питаме...вие какво направихте...защо сме най...бедни...най...безправни...защо бягаме от.... домовете си,защо децата на политическата са..."щастливи" офшорни...неприети...презряни...?
20
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
безбожници...г-н Всилев...накара мафията да си плати данъците,борисов плащаше...като вземаше от вас,раздаде над 8 милиарда на авери...да гласуват за мафията...от гладните,за седмица две,принуди крадците да си платят,заради това го плюят и чернят...осигури над 2 милиарда,които ще бъдадт дадени в най-закъсалите...в най-полезните сектори...ако го приеме НС...ако са загрижени...ако са искренни...ако милеят за народа ни!!!
19
3
 
11
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Пенсиите са Намалени, но това е единствения начин да вземат на пенсионерите Бойковите 50 левчета, както каза Мика Зайкова, ама да го представят, като увеличение хаха. Е те изборите са скоро и търкащите талончета едва ли ще се усетят, че са им бръкнали в джоба. Ех Боко, Боко песни ще пишат за тебе. Хаха
18
7
 
15
 
! Отговори
ДА , БЕ ВАСИЛЕВ... преди 2 години
ВРЕМЕ Е ДА УЗАКОНИТЕ ОНИЯ 50-лв ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ ....И ПОСЛЕ ДА СИ ПРИПИШЕТЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО ...ЗА СВОЯ СМЕТКА!....МНОГО ЩЕ Е "ДЕМОКРАТИЧНО"---СЪВСЕМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...!
17
3
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
каза ли че сега не е момента да се пипа бюджета? Изглежда е бил мъдър и разумен политик. Но кой ти слуша - В страната на лудите здравия е луд.
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има дефицит до края на годината. А после? Това вдигане на пенсиите е в резултат на не на икономически причини, а защото Буцката реши да се прави предизборно на щедър и сега нямам как да се откажат, защото пак исват избори. Пенсионерите и държавните служители са най-малко пострадалите от кризата, доходите им са си същите. Пенсиите трябва да се вдигат само с процента на инфлация и растеж на БВП, а не популистки.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕРБ - Герб знаят как да се направи добро на пенсионерите!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте помощи хората да си купят Брабус. Да стимулираме немската икономика. Десният Славчо Талибански ще дава на богатите помощи.
13
9
 
4
 
! Отговори
Калеко Шебеко преди 2 години
Герберския глиcт Калеко Алеко пак е изпълзял от д0парата на Тиквата , за да ръси глупотевини тука
12
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
изглежда са отписали шанса да управляват - затова ги предлагат тези 100 лв. Кефят се, че са опозиция и могат да искат да искат да си искат. Детска радост.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ предлагат да се дават по 100 лв добавки за всички пенсионери по време на пандемията.
10
0
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
По- високите пенсии са ПОДКРЕПА за икономиката, зощото веднага се връщат обратно предимно чрез храни и лекарства!