Пожарът над Югово е локализиран

По-късно в борбата с него пак ще се включи военен хеликоптер
24 авг 2021 10:11,
9
Пожарът над Югово е локализиран
Снимка: БГНЕС

Локализиран е големият пожар над родопското село Югово, който вилнее над 10 дни. В борбата с него са се включили над 100 огнеборци, военнослужещи, доброволци и горски служители.

Днес продължава гасенето на отделни огнища. По-късно се очаква в действията по потушаване на стихията да се включи и военен хеликоптер, поясни комисар Димитър Бришимов от пожарната в Пловдив.

„Пожарът за момента е локализиран. Днес имаме още малко работа по него, за да го вкараме в едно дере, където можем да го загасим, това е откъм Нареченски бани, откъм Люти дол“, обясни той пред БНР.

Още по темата
„Откъм Югово участъците се обработват, нямаме там разпространение. Всички участъци  са готови за действие, хеликоптерите ще дигнем малко по-късно, защото инверсията в момента не позволява да виждат пожара, облаците се стелят хоризонтално”, допълни той.

„Мисля, че днес ще имаме добри резултати. Няма опасност за населеното място, няма опасност за развитие на пожара в някакви култури, които са ценни“, заключи главен инспектор Димитър Бришимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Кера преди 2 години
До Кочо: То затуй и ковидчето шета, шета.
4
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Пак далавера за дървената мафия. За свещи да им идат тъй докараните опушени парици !
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събирането на дървесина от места с горски пожари трябва да е КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЕНО! Тогава ще видите как ще спрат да палят горите. Ако това не бъде забранено от министерството, значи министерството знае кой пали умишлено горите и това е техен човек, който ще печели от тази дървесина. Тези планини не са горели даже и по турско време, значи не само от залесявания по времето на комунизма, не 140 години от освобождението, ами вероятно от поне 200-300-400 години. Няма как изведнъж на 5 места наведнъж
2
1
 
3
 
! Отговори
Хайл преди 2 години
Аз пък да попитам,защо не дойдоха пожарникари от Гърция от турция от румъния от словакия и други дето отидоха да гасят в гърция и турция или нас кучета ни яли? Другия път нашите пожарникари да се замислят дали да помагат другаде
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бах тва югово. От 12дена гори.