Мирчев: Готови сме да предложим служебния кабинет за редовен

Очаква ли БСП да вземе третия мандат?
Обновена: 25 авг 2021 22:16 | 25 авг 2021 22:14, Веселина Йорданова
45

Тошко Йорданов отказа среща на Корнелия Нинова за бюджета. Когато липсва диалог, има ли шанс за съставянето на кабинет?

В НС няма хомогенно мнозинство, когато няма мнозинство, не може да се работи по бюджета. Ние постъпихме държавнически. Това заяви в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Стоян Мирчев от БСП.

"В момента по-важен е бюджетът, а не да говорим за трети мандат, да надскачаме Конституцията. Очакваме утре това да се случи в зала. А не всяка партия да прави популистки предложения, едни невъзможни неща да се предлагат. Утре, ако мине в зала, тези партии, които сме отговорни - да седнем и кажем: "Дайте да пипнем 2, 3 неща - Ковид, мигрантски натиск, пенсиите, икономически мерки за пострадалите от 4-тата вълна", смята още той.

Мирчев коментира хипотезите относно възможността президентът да връчи третия мандат именно на БСП.

"Спекулации. В такъв период даже не отварям новини с такъв вид спекулации. Има 4 партии, на които може да даде мандат и да сядаме да видим имаме ли сили за такъв мандат. Вярвам, че мъдростта ще възтържествува. Третият мандат е доста различен. Той е спасителният и стои по различен начин, ние сме готови да предложим служебното правителство за редовно", подчерта социалистът.

И посочи, че разговор трябва да има.

"Ако някои от новите партии играят театър и не са там да решат проблемите на хората, и искат да разбият държавността в този вид, е съвсем различно. Ние искаме да покажем, че имаме воля. Сега е моментът и ще падне завесата и ще се види - кои са отговорните партии пред това общество и кои са там, за да рушат", отбеляза Мирчев.

Според него най-добрият вариант е избори 2 в 1.

"По-добре е 2 в 1. Ще се спестят пари. Последната възможна дата за провеждане на президентски избори е 7 или 14 ноември. И не биха попречили на президента. Рейтингът на Радев е толкова висок, че едва ли нещо може да го удари, ако не е нещо от Космоса", категоричен беше събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: бспстоян мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
22
 
11
 
! Отговори
Итн преди 2 години
Пия голямо уиски за края на - мутроуправлението на - греб
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НАРОДЪТ до 12 "ЦЯЛОТО КОТИЛО СА НА ДС!!" Хаха. Борисов "на ДС". Затова ли точно ДС го "сготвиха"с инсценировкат с кюлчетата?
12
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ няма да се върне повече! Назад няма да се връщаме повече!Ще сме без правителство,колкото време е нужно още!Но с ГЕРБ Приключихме! Набийте си го в чугунените радиаторни ребра Гербери!!! -:)))
11
6
 
16
 
! Отговори
Преди месец ви на .. преди 2 години
.. писах "ИТН, БСП и другите проруски партии имат една единствена задача: да дадат властта в ръцете на Фигуранта, за да си гарантира следващ мандат. Още от самото начало това беше идеята зад съществуването на ИТН, затова те, и в клин ни в ръкав, без някой да ги е питал, заявиха подкрепата си за Радев! Останлите маневри са само дим в очите на хората, за да си мислят, че има някакви политически преговори или нормален политически жувот." Виждам, че нещата се случват на 100%.
10
4
 
16
 
! Отговори
НАРОДЪТ до 12 преди 2 години
БОРИСОВ Е ТОЧНО ТОЛКОВА МУТРА КОЛКОТО ПРОКОПИЕВ И ДОГАН СА МУТРИ. ЦЯЛОТО КОТИЛО СА НА ДС!!! ДРУГИ НЯМА! А СЛАВЧО Е ПЕВЕЦЪТ НА МУТРИТЕ. НИЩО ПОВЕЧЕ. НУЛА!
9
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ С ВЛАСТТА! НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ БЕ МУТРЕЕНСКИ СИМПАТИЗАНТИ? ГРАЖДАНСКА ЩЕ ИМА,НО МУТРАТА КРАДЕЦ<ДО ВЛАСТ НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ ПОВЕЧЕ!!!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Керън е унизителен термин за жена, която непрекъснато се счита за правомощна или изискваща права извън обхвата на подходящото или допустимото. Чест стереотип за това е белокожа жена, обикновено с рус цвят на косата, която желае нещата да са угодни само и единствено за нея, създавайки неудобства за останалите."-------Славчо и сценаристите му са същите Керъни.
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко и компания са съзаклятници с герб и техни ятаци. Затова герберюгите на високи постове саботират защото знаят, че не могат да ги пипнат с тая конфигурация в парламента.
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа Борисов беше по-либерален от тези *** дето само на думи са толерантни.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези защо са без маски да не са на поляната?
4
4
 
27
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, искат 2 в 1 щото така се надяват да си вдигнат резултата покрай изборите за Президент. :D За пари не са мислили никога как да спестят. Лъжат и сега. Те ако бяха мислили как да се спестят парите на България нямаше да я фалират 3 пъти за 15 години след 1989г.С приватизация, кредитни милионери, (които до сега не върнаха парите), с банкови пирамиди. Румен Гечев фалира 19 банки за месеци. Жан Виденов създаде хиперинфлация и 1 щ.д. беше 3 000 лева. Пенсията беше 3 щ.д. Заплатата 5щ.д.
2
8
 
9
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
На този етап при тази ялова политика,на всички които са в парламента,мисля че това ,е най разумното решение! Не желая да коментирам нито една партия от присъстващите в парламента!!Т мисля,че това е най разумното решение!!!
1
21
 
11
 
! Отговори
Итн преди 2 години
Добьр избор - служебният кабинет се справя добре , имам забележка единственно относно исчегьртванетоДоста гербаджии останаха на големи постове вьв дьржавата и я саботират всеячески