TikTok лудост! Деца лягат на пешеходни пътеки, изпитват шофьорите

Това било поредното предизвикателство в TikTok
Обновена: 26 авг 2021 19:42 | 26 авг 2021 14:25, Елка Василева
124
TikTok лудост! Деца лягат на пешеходни пътеки, изпитват шофьорите
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията във Велико Търново и Горна Оряховица издирва деца, които лягат на пешеходни пътеки в града, за да изпитат реакциите на шофьорите.

Безразсъдните действия са породени от поредно предизвикателство в популярната сред тийнейджърите мрежа TikTok, а полицията научила за тях от постове в социалните мрежи, пише „24 часа“.

Първите такива засечени от полицията случаи са от Горна Оряховица от публикувани снимки на лежащи през нощта по пътя тийнейджъри. Младежите се издирват, както и родителите им.

"Не сме уведомявани по съответния ред за тези експерименти да предизвикват съдбата, но колегите от Пътна полиция са предприели необходимите мерки на територията на цялата област", каза зам.-директорът на ОДМВР Христо Христов.

"Беше разяснено на служителите при установяване на такива нарушения на Закона за движение по пътищата, каквото е лягането по пешеходните пътеки, веднага да бъде докладвано в оперативната дежурна част,инспектор Детска педагогическа стая и ръководството на районното управление. Работи се по случая, ако има записи от камери, лицата ще бъдат установени и ще бъде взето отношение", коментира ст.инспектор Галин Георгиев, началник група "Пътен контрол" при РУ Горна Оряховица.

20 лева е санкцията, която родителите на малолетните или тийнейджъри от 16 до 18 г. могат да отнесат.

Доста такива експерименти децата използват от това приложение, припомни Христов. "Преди няколко години беше доста нашумяло ловенето на покемони с телефоните, не внимаваха и допускаха нелепи произшествия, пресичайки. Инспектори детска педагогическа стая вече са се свързали с училищните настоятелства и директорите с цел превенция и провеждане на разговори и най-вече комуникация с родителите, защото ние без родителския контрол сами трудно бихме се справили", допълни зам.-директорът.

Полицията отправи апел към гражданите, ако станат свидетели на подобни действия, да подават сигнали на тел.112, за да се предотвратят тежки произшествия.

Още за изключително опасната игра вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо и Ганка преди 2 години
са непукисти, с децата си само се хвалят, но да ги възпитат и да им привлекат вниманието .....
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То сигурно 2/3 от пишещите тук пресичат неправилно всеки ден улиците,за да си спестят едни 30 метра до близкия подлез,но за тях това не е безотговорно. Обаче вече са готови да линчуват децата. Пък децата са огледало на родителите.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да забранят всички социални мрежи вече! С повечето неща, се злоупотребява. И какво е това TikTok пък сега, не стигаше Facebook и други такива, ами и още соц. мрежи създават. Най-ми е "интересно" като кажа, че нямам Фейсбук, как ме гледат хората, сякаш е нещо ненормално че не си си направил профил.
90
0
 
1
 
! Отговори
поркю тиквочев преди 2 години
еволюцията в действие. също като коронката и ваксинките. който е *** и не мое мисли че такова супичката.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не хвърляха ли и роми децата си по същия начин,изчислено,за номер с крадене от колата,докато шофьора се вайка...
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да хванеш майките им, че да ги почнеш една по една! За бащите не знам. Аз съм по майките.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да пробват,да усетят какво е да намажат гумите.
86
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 107 преди 2 години
Това което описваш прилича на ситуациите в ред видеа по нета идващи от Китай. Там масово, с колела, се хвърлят пред коли и камиони, но много под добре изчислена посока, ъгъл и начин така, че хем да са пострадали (но да минат с ожулване и някое натъртване) хем да е виновен шофьора и да им плаща.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109 - решението не е да налагаш диктатури, а да образоваш следващото поколение, за да не бъде поколение на д--били.
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата простотия на запада и Америка дойде в България.Анархия,права,деградация и свободия.Ние сме си виновни,защото харесваме свободията и глупостта.Навремето имаше страх,респект,а сега като го няма и има само права ето до къде стигаме.Искам си милицията и "диктатора" Живков и всичко ще си дойде на мястото..само за 1 месец.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газиш го, и после връщаш назад да превъртиш гуми да го размажеш хубаво по асфалта
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги шофьори, бъдете внимателни на пътя, защото вече ми се случи подобно нещо. Момиче на около 13-14 години, с велосипед, изскочи внезапно пред автомобила ми на пътя, макар че много добре ме видя. Шофирах бавно и това ме спаси, защото действието на момичето беше много добре преценено - нямаше да му има нищо сериозно, но аз щях да пострадам.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20 г. хлапетата от блока се криеха зад оградата и изскачаха внезапно пред колите да пробват реакциите на шофьора.Едно по-тромавичко падна точно пред гумите .Човекът беше набил спирачките и спрял,ама докато разбере, че не го е бутнал,изпадна в шок и се удряше по главата.После реши лично да го заведе на майка му,която беше канцеларска мишка в съда и започна да го плаши с прокурори.Къде бил зяпал,та не бил видял детето.Шамари най-напред на мамата и таткото,дето не знаят с какво се забавляват
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ммм чудесно ще им излязат червата през устите и пуберите да не забравят да го качат в нета то бива бива простотия...ама. .
79
1
 
2
 
! Отговори
трън преди 2 години
До Сосидж,Припомнихте ми детството! ...а от терасите мятахме торбички пълни с вода.
78
1
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Като млад пиех и се биех, правих и много други неща, опознах тъмната страна на силата, но такива простотии нямаше. Това са децата на чалга поколението.
77
0
 
10
 
! Отговори
Кольо фичката преди 2 години
И какво правят ако с този "експеримент" разберат, че реакциите на шофьора не са добри? Освен да им излязат карантиите през ***, разбира се.
76
0
 
22
 
! Отговори
София преди 2 години
Това се лекува само в шамарената фабрика. Едно време мама и тате като ме шамариха редовно не ми е минавало през главата да правя подобни простотии. Сегашните родители са мекушави амеби дето децата им като скръцнат със зъби и се ***, вместо да е обратното.
75
0
 
18
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
ами така ще е, откакто шамарите отпаднаха като възпитателно средство...
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - не е само в България, глобално е за съжаление. И ние като малки сме правили глупости, но чак толкова смотани не сме били.