Радев връчи третия мандат на БСП, ще има ли правителство?

Нинова: Разбираме отговорността си, ще положим всички усилия
Обновена: 27 авг 2021 10:28 | 27 авг 2021 09:37, Веселина Йорданова
275

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Виж други галерии »

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Още по темата
Получи го лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която дойде в Президентството с представители на партията.

Тя е упълномощена от партията да вземе мандата, с който БСП да определи кандидат за министър-председател.

Мандатът вече многократно беше определян като кризисен, защото е последен шанс за кабинет в рамките на този парламент.

Президентът Румен Радев напомни, че за него той има правото на избор и че е избрал БСП по много причини.

БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост, БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет, но най-важните причини са хилядите почтени социалисти, които познавам, каза президентът.

Той изрази увереност, че те и вътрешнопартийната демокрация са гарант, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности, отчетен политически профил и безспорни познати на обществото личности.

България има нужда от лидерство, размиването на политическата отговорност зад експертна и друга подобна формула няма как да реши проблемите по разграждане на проваления властови модел, подчерта Радев.

Нинова заяви, че социалистите разбират отговорността, която поемат и ще положат всички усилия да съставят редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформи, за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира в следващите месеци стабилност на България и сигурност на българските граждани.

Знаем, че сме изправени пред предизвикателства като народ и ще опитаме как можем да дадем гаранции за сигурност и стабилност, ще опитаме всичко, каза лидерът на социалистите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ставаме свидетели на *** ПР на двамата, за извънредните и президентските избори! И двамата занят, че правителство няма да има, но търсят изгода от създаденото положение.
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от самото начало се знаеше, че ИТН са проект на мафията ГЕРБ-ДПС, създаден за да отклони гласове от партиите на Истинската промяна.
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лято 2021 ...:0 Усмивка на боа, преди да преглътне .. :)
210
3
 
3
 
! Отговори
Лято 2021 преди 2 години
Още по-добрата новина е, че ще има нова служебно правителство. Така е след управленията на Борисов. Много ви моля, обяснете на портфейлите му Горанов и Ананиев, че числата се учат в училищата, а не в Харвард. Честито на Василев и Петков. С такива хора, България е възможно да просперира. С мутри като Борисов, Трифонов и останалите видяхме до къде стигна страната. 16 милиарда евра облигационен заем, който ще си го изплащат !
209
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че ... Служебното правителство остава поне до Нова година ... Много неща могат да станат дотогава ... Kлuзмa в държавната администрация ... Затвор за Чекмеджан ... Шок по канчето на Каскетя ... Нелеп инцидент в Каскетурата ... Сийка без да иска натиснала спусъка на базука, насочена към шефа ... Все нелепи неща .. ???
208
2
 
4
 
! Отговори
Националист преди 2 години
Явно българите живеят в пиеса на ужасите ! Паразитът Фигурант ,назначен от Москва дава властта на комунистите !!!!! В България ли се случва това ??? Българи, как понасяте тази гавра с националното съзнание ??? Или нямате съзнание за историческите национални катастрофи ,причинени от именно тези комунисти ?? И пак им давате да ви катастрофират ??? Това си е чист мазохизъм !
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията от комунистите в България няма край
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново под слънцето. Пак комунисти ще ни управляват.
205
1
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Всеки ден като чета коментари в този сайт и от време на време се гледам в огледалото и се щипя да се уверя,че съм аз?!Живял добре при Станишев?!Самият Станишев заяви 5 пъти,че при управлението му се крадът 4ри милиарда и той не може да направи нищо?!Направи 40 км магистрала от Тракия и Бойко му я преправи наново,щото се изкопа до дъно и отнесе оплювките,а червения мишок сгъва по 20 000 евра в Брюксел и ни се смее на тъпотиите!!
204
0
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
До ИлиевГоведата няма да свършат , нали са все лапачи на аванта. Посочи една страна с комунизъм , която е просперирала / Изразът е по друг, но така го казвам от възпитание /
203
0
 
5
 
! Отговори
izh преди 2 години
Та дойдохме си на думата , де. Циркът мина в трето действие, чакаме трагичната част на финала.
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На есен с песен.Тогава след нови избори може и да има.
201
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще се освободи от комунистите, ама друг път. По-скоро ромите ще ги изринат, като станат мнозинство.
200
7
 
2
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Гледам и слушам един хамелеон,зовящ се Т.Биков,да говори,ТОЙ решава да толерира партия,която ще му е необходима. Той е президента на България,а ти си слугата на Борисов.Нямаш политическа култура аланкоолу. Толкова сте объркани тези от герб,че вече си говорите сами по кулоарите на НС. Р.Радев,не е като прашинка в зъркелите ви,а като "стълб" от високо напрежение!След два месеца,българите ще го подкрепим,за още една петилетка.Такава е съдбата на истинските,на честните българи.
199
2
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Талибаните ще направят правителство в Афганистан преди муджахидините депутати и техните партийни лидери в България. Това е повече от ясно. Честито на политическите лидери от ИТН, Герб-СДС, БСП и останалите. Те една правителство не могат да изберат, а гласуват за актуализация на бюджета на фалиралата България. Никой не иска да е министър председател в такана държава. Честито на финансовите експерти от БНБ и управителите на другите банки в страната !
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако партиите на протеста не гласуват за правителство на следващите избори, гласовете за тях ще бъдат пренебрежимо малки.
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свиленски премиер, ще си паснат много добре с баджанака кРадев и ще му подписва празни чекове доживот. За жалост обаче няма кой да ги подкрепи и трябва да ги съдят за бавене, точно една седмица ни трябва да станем тъмно червено от мигранти до ковид.
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чака РР подкрепа за изборите наесен!
195
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП запазила добрия тон ,да запази добрия тон,защото видя огледалния си образ в партиите на ,,протеста"и учиндолските мутри -отвратително поведение което БСП правеше години наред.И сега като се видя реши да промени поведението си да измъкне. Игрички
194
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за ИТН, получаваш БСП...