Роден кошмар: Да пътуваш 350 км в автобус с полузаспал шофьор

Пътуването се състояло на 25 август
27 авг 2021 19:40,
69

Пътници пропътуваха 350 километра с полузаспал шофьор зад волана на автобус.

Кошмарното пътуване се състояло на 25 август. Елеонора и още летовници отпътуват от морето обратно към София. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 17:00 часа. В Бургас превозното средство криви към мантинелата. Същото се случва и при Пловдив, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Една жена изпищя от ужас, ние отново летяхме към мантинелата и всички в рейса наскачаха. Настана паника, хората започнаха да крещят, деца се разплакаха, всички искахме от шофьора да спре. Той отначало отказваше, но паниката вече беше такава в автобуса, че всички настояхме той незабавно да спре на първата бензиностанция. Когато го погледнах, този човек имаше потресаващ вид. Той не беше спал, изглеждаше просто ужасно. Както се оказа в последствие, той очевидно е спал само 4 часа", разказа за преживения ужас Елеонора Христозова.

"Младо момиче и момче отказаха да се качат отново в автобуса. Бяха в шок, направо обезумели от ужас и не искаха да продължат с този автобус към София", сподели Елеонора.

Един от пътниците държал шофьора буден повече от 2 часа, стоял до него и му говорил.

"Беше много тежко, на моменти виках, чувствах се безпомощен. Шофьорът беше леко агресивен,  повдигаше рамене, показваше със жестовете си, че не му пука, че ще напуска фирмата", сподели пътник от автобуса.

След повече от 7 часа кошмарен път всички пристигат в София в 00:30 часа. Шофьорът споделил на човека, който го държал буден, че само след 5 часа отново потегля с пътници към морето.

"Направих си труда да се върна на автогарата и да се уверя, че този човек е същият. И наистина беше той. Питах го с какъв акъл ще кара обратно хора на морето, той за мен е потенциален убиец", възмущава се Елеонора.

От фирмата собственик на автобуса отрекоха въпросният шофьор отново да е потеглил на следващата сутрин. А в асоциация Активни потребители са получавали и други подобни сигнали.

"Тези сигнали, макар и рядкост, са изключително симптоматични и говорят за лоша организация при българските превозвачи. Кодексът на труда и специализираните нормативи в транспорта не позволяват претоварване на водачите. Има максимално време, в което един водач може да пребивава на пътя, трябва да се осигури почивка преди отново да се качи зад волана", заяви Богомил Николов от Асоциацията.  

Шофьорът е отстранен и фирмата прави вътрешна проверка. От агенция "Автомобилна администрация" се самосезираха и стартират проверка дали шофьорът е почивал необходимия брой часове преди да се качи зад волана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
25
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
В ЕС има правила - защо те не се прилагат в България - всеки Шофьор има дигитална карта - слага я и тръгва на път , ако е нарушил законните почивки глобите са Космически за Фирмата и Водача . Тук сме като в Афганистан - талибани карат бежанци с рейсове .
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата е прав- защо не се обадиха на КАТ, да му сверят данните от тахографа.
15
0
 
43
 
! Отговори
мак преди 2 години
Вината е главно на шефовете, че претоварват шофьори. Като не ти стига персонал, правиш по-малко курсове, а не да рискуваш живота на пътниците. Ама пустата му алчност.
14
27
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
В САЩ и Япониа хората работя по 14часа и по вече а нашия се разкиснал още на 1вия цас
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивкони е на едно герберче което взе кредитче от банката за развитие
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, естествено, но не е естествено. Статията трябва да почва с "Шофьор на Юнион Ивкони...". Самите вие със собствените си досещания робувате на олигархията. Щом като мисрките не споменават името значи шефовете им са обвързани като св. черва със олигархията и фирмите и. А вие щом се досещате но не възнегодувате срещу това, значи пасивно просто отчитате факти и оставяте нещата да си вървят в полза на олигархията. Осъзнайте се най-после. Без дори да се усетите сте пленници на олигарсите.
11
0
 
37
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Фирмата е Юнион ивкони, не е трудно да проверите. Тази компания има 5-6 катастрофи годишно с десетки жертви. Бойкот на Юнион
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е фирмата (превозвача)? Публикувайте по-точна информация! Ако това е вярно (деца плакали, обезумели от ужас пасажери ... и т.н.) тогава е достатъчно за съдебен иск и отнемане на лицезията на собственика (юридическото лице) със съответните морални щети - по 20000 евро на пасажер и 50000 евро за човека, който все пак ги е докарал до София. Или е поредния фейк???
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятел имат на всеки час ,първия автобус тръгва от там в 04.30 чеса ,но са пълни ,тия май добраха милиони и от ББР
8
4
 
5
 
! Отговори
Toto преди 2 години
веднага оставка на борисов и мин на транспорта и социалните грижи. оставка( да се прочете поне 10 пъти)
7
11
 
9
 
! Отговори
ИТНист преди 2 години
Нещо лъжете, 350км. не са 7 часа. По магистралата на Бойко са си не повече от 3 часа.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нека бе, нека бе. Още може бе. Малко ви е.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Ивкони са. Само те имат автобус от Слънчев бряг в 17 часа.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Ивкони естествено. Това е най-големия превозвач. И е най-зле. Още пари да им дават от бюджета. В цялата страна съкратиха курсовете наполовина. Било криза, заради епидемията. В резултат на това блъскат хората като г.оведа в автобусите си. Никакви противоепидемични мерки не се спазват в автобусите им. Шофьорите им се държат с пътниците отвратително. Непрекъснато се карат с тях. Защо не се обърне внимание, че не спазват областните транспортни схеми.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Името на фирмата трябва да се казва. Само тука в България не смеем да казваме името на фирмите които злоупотребяват и затова сме на тоя хал.
2
3
 
38
 
! Отговори
обикновен българин преди 2 години
Причината е много ясна и травиална! Плащат малко - и човека се стреми да направи заплата-просто за да може да живее а не да забогатява.А фирмата има допълнителни сериозни трудности- няма хора за работа - няма достатъчно шофьори и се налага един човек да работи за двама
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тахографи нямат ли тия автобуси ? А и да проверят камерите на автогарите ,все ще се види дали е същия шофьор на обратният курс .