Кацане на самолет спряло стрелбата по градоносните облаци над Пловдив

Разрешение за възстановяването й е дадено в 20.11 часа в събота
30 авг 2021 15:55,
72
Кацане на самолет спряло стрелбата по градоносните облаци над Пловдив
Снимка: БГНЕС, архив

Спирането на работата на полигоните за борба с градушките край Пловдив било с цел да се осигури безопасно кацане на самолет на летище Пловдив, съобщиха от Ръководството на въздушното движение.

Траекторията на машината преминавала през 11, 12 и 13-и полигон, а решението за спирането на ракетите е потвърдено в 19.35 часа в събота. Самолетът е кацнал на летището в 20 часа, а 11 минути по-късно е дадено разрешение да продължи стрелбата по градоносните облаци.

Още по темата
„От 2011 година съществува оперативна процедура за осигуряване на планирани полети от и до летище Пловдив при работа на полигоните за борба с градушките. Тя е разработена вследствие решение от среща между Летище Пловдив , Изпълнителната агенция за борба с градушките, ГД ГВА, ДП РВД и Министерство на отбраната.

Съгласно процедурата при работа на полигоните за борба с градушките, приоритет е осигуряването на планираните полети от и до летище Пловдив.

Основната дейност на ДП РВД и ръководителите на полети е осигуряване на безопасно обслужване на въздушното движение спрямо предварително разписан и утвърден летателен план от съответния оператор. Решение за промяна на полета се взема единствено от командира на самолета, съгласувано с неговия оператор”, поясниха от РВД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Трън Глок преди 2 години
До ПроСоТо NATOвашки, брато, НАТОВАШКИ!!! Също като едно време Русняшките...
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеден съм, че преминаването на самолета през градоносните облаци е провокирало активацията им и валежа на град! Грамаден самолет с 4 мощни двигателя отделя огромно количество топли газове и твърди частици, което може да станат кристализационни ядра. Фактът, че градушката е дапочнала след прелитането, е в полза на това допускане. Виновните да платят на хората, обречени на глад и мизерия! Туй за застраховките си го боднете на шапката!
50
1
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
На вниманието на всички *** - хайде гледайте flightaware . com/live/airport/LBPD/arrivalsЕто този ви интересува flightaware . com/live/flight/HKY73/history/20210828/1358Z/ETAR/LBPDСамолетът е транспортен C-130J-30 Super Hercules.И да, може да благодарите на американските ни партньори за този полет!
49
1
 
11
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
да заплати унищожената продукция на хорицата в десеторен размер + дебела глоба от няколко милиарда долара. И ако сте толкова некадърни да не можете да кацнете в буря, по-добре от НАТО да си стоите извън България. Какъв е този военен пилот, който не може да приземи военен самолет в лоши метеорологични условия? Пишван-военни, ако тези ще ни защитават от когото и да било, по-добре без тях...
48
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
прав е колегата долу:-Колко време каца един самолет?..Ако е бил военен,са му били нужни най-много 5-6 минути да кацне на "Граф Игнатиево"!..Обаче цели 25 минути преди това дебелака е забранил ракетите!..При скорост поне 500 км/час,въпросния самолет е бил на НЯКОЛКОСТОТИН километра от летището!!!!!...А ако е бил граждански,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е било вместо да спират ракетите,да го отклонят към друго летище!..Обаче КОЙ НИ БРОИ ЗА ЖИВИ?!.."МАЧКАНЕ НА ТОЯ НАРОД МУ Е МАЙКАТА!"..И са прави!..Като си тра
47
1
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Единствените гъзомийници, които не вземат наем за бази на мераклиите за войни. В цял свят се заплащат сериозни суми за това. Но, тук не...! Не се коментира и никой не знае за какво нашите продажни политици за предали народ и земя за мераците на чужди агресори. Сега и последните опити за препитание искат да отнемат на вече малцината останали хорица по тези земи. Геноцит, систематичен продължава да се провежда без свян и съвест. Не знам по продажни, по гнусни, по деградили управляващи в тази държ.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въх, мари, Божкеее! Ши каиш тоя самолет минал през светкавиците и през градушката! Ми тоя самолет извънземен кораб ли е? Как мина през тези огромни ледени късове? Хората ги показаха колко яйце големи са. Всичката ви работа е тинтири минтири. Кой возиха в този самолет? Какви са тези тайни операции?
45
2
 
7
 
! Отговори
Ввс преди 2 години
Да бяха стреляли. Самолетът едва ли щеше да е уцелен - малък е и се движи бързо, барем облаците можеше - бавни, големи ...
44
0
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Прав си брято! 440 дк са един ф16.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
e защо вее ,тря всички като буци с джипка да са движат..не може самолети,ама ха
42
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и кой е бил тоя ТАЙНСТВЕН самолет,чието спокойно приземяване не е трябвало да се наруши?.."Държавна тайна"?...Няма ли практика,когато приземяването на едно летище е затруднено по най-различни причини,самолета да се отклонява към други летища?...Че то за една мъгла отбиват кацания,а в случая за тежка атмосферна ситуация,просто некой деблак е наредил:-"Спрете ракетите докато кацнем!"..А до какви поразии ще доведе това,на ДЕБЕЛАКА НЕ МУ ПУКА!
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами десетте села да, се грабват с рейсове и на митинг пред парламента както гърците им платиха къщите след пожара да платят и на тези хора реколтата
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак лъжи
39
1
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
Ами така си е. Не е и тамагочи да го нахранят от РВД.
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега авиокомпанията, на която се е осигурило този комфорт да заплати щетите на хората.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВАП сезира две министерства за градушките засегнали пловдивските села. Но след дъжд качулка и след сватба булка. Пак ще се укрият престъпниците. Тежко и горко на пострадалите.....
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма чушки,няма пaтладжан,на 5хил метра паркинги и отбивки няма и РВД си води полета според международните правила и норми.Това да не е Плей-Стейшън?Лош късмет!
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 "Идвал е от базата Рамщайн, кво е возил не е ясно.Потвърдено то РВД."Базата в Рамщайн сега е "гъчкана" с афганистанци и щото нямало достатъчно легла за всички вече спят на смени! Не твърдя, че са ни докарали афганистанци - може и друго или пък от друга народност да са ни докарали!
34
2
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Щото евентуален облак с градушка не е повод да се отмени кацане, принципа е РВД казва къде може и всички по тях, хич не им пука за градушките, вероятно просто се вдига един телефон и се заповядва, не се коментира
33
0
 
15
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
До AngelКато така се е разхождал този самолет защо не е кацнал в Бургас? Толкова е далеч като Пловдив... сега от Козяк да си плащат масрафа...