Георг Георгиев: Държавата се управлява от Радев еднолично

"Математически неизбежно е да се отиде на следващи избори"
Обновена: 31 авг 2021 21:49 | 31 авг 2021 21:48, Веселина Йорданова
81

Вече дори протестът разбра, че еднолично държавата се управлява от Румен Радев. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и добави.

"Грешката е в дебелото разделение на обществото. Когато започваш тон на конфронтация, трябва да си даваш сметка, че той може да даде отражение в много направления", подчерта той.

По думите му диалогът е пречупен от президента Румен Радев.

"Той унищожи възможността за диалог между институциите. Беше предопределено, че ще се стигне до този момент", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Георгиев е на мнение, че левицата не иска изборите да са две в едно.

"Очевидно е, че Корнелия Нинова няма повече полезни ходове. Математически неизбежно е да се отиде на следващи предсрочни избори. Най-добрата дата за такива е най-скорошната според Конституцията. Още нямаме отговор на въпроса как технически ще се гласува - видяхме какви бяха трудностите на последните избори", заяви Георгиев.

Според събеседника в студиото сме в омагьосан кръг, предвид факта, че сме махнали хартиената бюлетина.

"Ако говорим за изборите в чужбина - това бе двоен логистичен процес. Президентът се превърна в рекетьор, не може да поставяш условия на парламента. Ако е истина, че в бюджета няма пари, те какво актуализират?! МС не зачита визията на парламента. Това да си опозиция не е само въпрос на заявка. Ако видим целия процес до формирането на НС, може да заключим, че опозицията е ГЕРБ", коментира Георг Георгиев.

В духа на своята прикритост министър Кирил Петков не иска да каже дали ще се кандидатира за друг пост, смята той.

"Младите у нас искат предвидимост, а не разделението да става причина животът им да се обърква. Те не са социално уязвима група. От ГЕРБ ще постъпим отговорно, уважаваме своите избиратели, но и на другите партии. Нова бежанска вълна ни заплашва, ние имахме достатъчно капацитет да удържим на станалото. Не знаем дали се изпълнява споразумението с Турция", заяви още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Ами като ставам в 1 след обед обядвам в 18 ч и сега вечерям. Ваканцията е виновна. Загубих представа за времето. Вредно е, че в късно....ама хладилника след полунощ се самозаключва, че цяла нощ ще ровя. Наздраве!
31
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да бях гласувал за Цецка Цачева отколкото за жалкия фигурант даже не мога да го нарека президент.
30
7
 
6
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До 36Много късно се храниш бе! Сега е ракиено време. Аз съм на водка с кренвирши и кисели краставички. Относно книгите.. Да аз пиша. Написах двата тома на Винету. Сега започвам третия.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автокоректа ми играе номера. Да пишете книги написах. Автоматично заменя думите. Лицето ме заболя от смях Извинявам се.
28
5
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Връщайте..що са пънете толкова,не знам...Та самата Тиква НЯМА НАМЕРЕНИЕ да "са връща" бе!..Мутрьо се амортизира,съсипа СОЦИУМА,натрупа огромни дългове ,доведе до тежки проблеми държавата и сега просто не иска и да чуе за власт..Може единствено да ЛАЕОТСТРАНИ по неговия си просташкиначин..И да чака докато "се измиришат бакиите му"..А вий,вий сте...Сега проблема за него е да не пипат гешеф докато слабопаметното население забрави далаверите му..
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 29 хахахаха задавих се от смях, човек ..вечерям :D Имай милост. Много забавно и дори цветно описвате събития. Имате талант да пушите книги.
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Буци да не би да управляваше двулично?Май да...
25
13
 
9
 
! Отговори
Радев вън преди 2 години
Само радеффф. Много ме кефи, а най-вече на нова година. С нетърпение чакам 24,00 ч и да се появи образа на ледения стив остин и с гласа на гро_баря да ми изрецитира колко сме зле. Как така не може. И в рамките на 4-5 минути да ме зареди с гроба-рска енергия за цяла година. Представяте ли си, че в един момент, рано или късно, ще се разделим с тоз харизматичен и запленяващ глас. Какво ще правим, ако няма кой да ни очертае мрачния хоризонт? На кого ли ще ни остави?!?
24
1
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Що без бельо? Гипсирали ли са я?
23
6
 
12
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До Връщайте Герб и тоя и ти На бунището Горд съм че бях един от тези който ви прати там!
22
8
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Георгчо може да вземе и той еднолично решение-може да се обеси..
21
10
 
28
 
! Отговори
Професор преди 2 години
И да завърша с една много важна подробност: Радев не е уважаван никъде защото не знае един чужд език. Един държавник трябва да владее поне английски. Генерал Борисов проведе среща на четири очи с бившия американски президент Тръмп. Без преводачи. Два часа са се гледали в очите. Тръмп му казал: "How are you Boyko" и Генерал Борисов му отговорил с "Ъ!" на чист и брилянтен английски без никакъв акцент.
20
22
 
12
 
! Отговори
Връщайте преди 2 години
Борисов, че тия вече не мога ги гледам! И да съм бил недоволен, съжалявам! Рашков, Майчито ,Генералите...пълни ***!
19
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв елементарен, злобен, алчен пРезидент като фигуранта, България не е имала досега. Даже Георги Първанов който също беше издигнат от БСП е в пъти над Радев, даже няма думи за сравнение. Крадев юмрука разедини България и я съсипа с неговото служебно правителство. Импийчмънт
18
0
 
0
 
! Отговори
hahahahaha преди 2 години
и защо бе %@@@@?
17
8
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя първо да върне дъгата на децата... Па после да ръси глупотевини...
16
12
 
19
 
! Отговори
Професор преди 2 години
А помните ли разговора на Радев за Мишо Бирата? Как казва да махат полицията защото той не бил Първанов. А после искаше едно момче да назначава за работа защото ритал топка с него? А *** как я караха без бельо след катастрофа в Шуменско с кола на НСО и я закараха в болница с хеликоптер. Пекин било във Виетнам. Всички в БСП са такива начело с диктатора Радев който преди години беше казал Ай Ти специалистите да копат картофи.
15
14
 
22
 
! Отговори
Само Радев преди 2 години
Браво на Радев!
14
10
 
22
 
! Отговори
До 17: преди 2 години
"Борисов е възпитан, скромен и вярващ човек." ----- А ти си на тежки наркотици.
13
8
 
19
 
! Отговори
Хахахаххахаххаха преди 2 години
Ей го умния и красив гербаджия :D