Георг Георгиев: Държавата се управлява от Радев еднолично

"Математически неизбежно е да се отиде на следващи избори"
Обновена: 31 авг 2021 21:49 | 31 авг 2021 21:48, Веселина Йорданова
81

Вече дори протестът разбра, че еднолично държавата се управлява от Румен Радев. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и добави.

"Грешката е в дебелото разделение на обществото. Когато започваш тон на конфронтация, трябва да си даваш сметка, че той може да даде отражение в много направления", подчерта той.

По думите му диалогът е пречупен от президента Румен Радев.

"Той унищожи възможността за диалог между институциите. Беше предопределено, че ще се стигне до този момент", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Георгиев е на мнение, че левицата не иска изборите да са две в едно.

"Очевидно е, че Корнелия Нинова няма повече полезни ходове. Математически неизбежно е да се отиде на следващи предсрочни избори. Най-добрата дата за такива е най-скорошната според Конституцията. Още нямаме отговор на въпроса как технически ще се гласува - видяхме какви бяха трудностите на последните избори", заяви Георгиев.

Според събеседника в студиото сме в омагьосан кръг, предвид факта, че сме махнали хартиената бюлетина.

"Ако говорим за изборите в чужбина - това бе двоен логистичен процес. Президентът се превърна в рекетьор, не може да поставяш условия на парламента. Ако е истина, че в бюджета няма пари, те какво актуализират?! МС не зачита визията на парламента. Това да си опозиция не е само въпрос на заявка. Ако видим целия процес до формирането на НС, може да заключим, че опозицията е ГЕРБ", коментира Георг Георгиев.

В духа на своята прикритост министър Кирил Петков не иска да каже дали ще се кандидатира за друг пост, смята той.

"Младите у нас искат предвидимост, а не разделението да става причина животът им да се обърква. Те не са социално уязвима група. От ГЕРБ ще постъпим отговорно, уважаваме своите избиратели, но и на другите партии. Нова бежанска вълна ни заплашва, ние имахме достатъчно капацитет да удържим на станалото. Не знаем дали се изпълнява споразумението с Турция", заяви още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари