Родители на протест, искат присъствена учебна година

Заради пандемията се жертвали интересите на децата
41
Родители на протест, искат присъствена учебна година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“ организира днес протест пред сградата на Министерството на здравеопазването с искания за гаранции за присъствена учебна година.

Протестът е планиран за 18 часа, съобщи БНР.

В отворено писмо до министър-председателя, президента, председателя на Народно събрание и омбудсмана на България, от гражданската инициатива заявяват, че в условията на пандемия от Covid-19 системно се пренебрегват и омаловажават потребностите на децата и се жертват техните интереси.

Родители, учители, университетски преподаватели и учени призовават за спешна и съвместна реакция от съответните институции, които да гарантират присъственото обучение в училище, както и да набележат мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19 сред учителите и учениците.

Според тях децата прекалено дълго са били затворени месеци наред пред компютрите в рамките на една и половина учебна година. Това е навредило на интелектуалното, физическото и психическото развитие на учениците.

От обединението „Да запазим училището като средище за децата“ посочват, че институциите в другите държави работят за осигуряване на присъственото обучение през новата учебна година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: училищепротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 15ти июа време. Никакво. Да видим пискащите учители и родители. Присъствено-ок! Но нека да е с мерки - тест, ваксина, преболедувал, маски. Както е навсякъде. Другото е безумие.
29
0
 
0
 
! Отговори
Aнонимен 27 преди 2 години
Ме е така, в накои училища мрънкат, твърдят, че РУОто не давало...
28
1
 
2
 
! Отговори
Aнонимен 34 преди 2 години
Подкрепям!
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ на присъственото обучение в момента, защо е ясно!!
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По колко им платиха на тези така наречените "родители"- ***??? Присъственото обучение в момента е трамплин към масово заразяване!!
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #31 Не във всяко училище има "дистанционно"/ОЕСР/, не приемат и отказват пуснатите заявления от родителите!!!! Преди да пускат децата присъствено, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да направят ОЕСР във всички училища-частни и държавни, всеки родител да има право на избор!!! Училищата, които не предлагат ОЕСР- да учат онлайн!!!
24
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 2 години
през изминалата учебна година твърдо бях на мнение,че децата трябва да са в училище. Осъзнавам вредите от онлайн обучението. Сега обаче вируса се промени и все повече млади хора и деца се разболяват тежко. Другото, което му притеснява е, че така или иначе при един болен ще карантинират целия клас. Вероятността всяка седмица да има нов болен е огромен. Карантината означава невъзможност да се излиза навън, да се разхожда на открито и да играе дето. Така, че според мен по-малкото зло е онлайн...
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и много родители, които са против присъствено обучение, кои са тези които протестират и обричат масово деца, родители и учители на геноцид?!! Това е протест с политически цели, целящ хаос!!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А къде да дойда за да протестирам, че НЕ искам присъствена учебна година докато не се оправи епидемиологичната обстановка. Искам дистанционно обучение."================== Че ти специално за чий ще протестираш - като искаш дистанционно обучение, просто пускаш молба до директора и детето ти минава онлайн. Имаш тази възможност, никой не те спира. Протестират тези, които нямат друг избор, които не желаят децата им с наложени императивни решения да бъдат затваряни като ***.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21Ами отивай да преподаваш, аз моите родители няма да ги пусна обратно да преподават докато от училището не ми гарантират че не са застрашени от заразяване! И двамата не могат да се ваксинират поради медицински причини! До момента преподаваха онлайн от дома им където аз им пазарувам, за да не се излагат на риск!
20
8
 
21
 
! Отговори
Право на избор преди 2 години
Напълно съм съгласен че всеки трябва да има право на избор! Както родителите и учениците, така и учителите! Родителите са в правото си да пращат децата си на училище но и учителите са в правото си да пазят здравето си и да не влизат в час! Колкото и да протестират родителите, като няма кой да влезе в час от учителите кой ще преподава!
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се!!!
18
21
 
28
 
! Отговори
Вива преди 2 години
Учителите не са заложници на родителското безхаберие! Не са бавачки на децата ни, не са за една година и имат безусловното право да се запазят живи и здрави в пандемията чрез дистанционно обучение. Така щадят и пазят и нашите деца! Който не разбира, да продължава да тъне в невежество!Всеки има право на личен избор относно ваксините! Ще протестират някои родители, за какво? Някой друг да се занимава с децата им! Да не забравяме, че и учителите са родители! Те също имат деца!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурна съм, че за някои от учениците е доста по- добре да не ходят на училище, където са тормозени от разни други малолетни/ непълнолетни **************************** срещу такива и учителите нищо не правят. В такива случаи, детето и да има желание за учене губи мотивация. Училището е удобство за работещите родители, никога не е било удобство или най- оптималното за децата.
16
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите се борят да не се занимават с децата си, не за нарушени права. Т.нар. социализация ня децата им представлява пушене и бой в междучасията, материала пак се предава отгоре отгоре, но родителитв са свободни да не се знаимават с него. От мързел е цялата работа, я да видим колко са мурзелацктв които ще протестират
15
17
 
17
 
! Отговори
Епидемия преди 2 години
Безродниците, които пишат коментари за насилствено ваксиниране, така и не вдянаха, че тези препарати, ако изобщо работят, не предпазват от заразяване. Който иска дистанционно обучение, има тази възможност - пуска молб а до директора и готово.
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние сме най-умните в света.това е и причината да умираме най-много в света.за това и протестираме за неща,за които никой не може да каже какво ще се случи утре.
13
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другата седмица ще искат обратното. Всичко при нас е първично и без да се мисли.
12
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте се ваксинирали! Заради вас сме на тоя хал сега! Къде спахте цяло лято???
11
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като тръгнат да се разболяват учители и ученици, дори и да започне присъствено, бързо ще стане неприсъствено. Присъственото е за ваксинирани държави. Да бяха протестирали, когато началото на лятото стана ясно, че ваксинацията се забавя и на практика спира. А ако са си мислили, че вирусът ще изчезне от само себе си, да се сърдят на грешната си преценка. А нивото на образованието и без това е паднало под критичния минимум, особено в горните класове.