Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът

БСП зове за извънредни заседания, за да мине по-бързо
197
Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът
Снимка: БГНЕС, архив

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че явно БСП не среща подкрепа сред партиите на протеста за съставяне на кабинет, но ще задържи мандата, докато депутатите не актуализират бюджета.

"Усилията ни засега не се оценяват от колегите, които поканихме въпреки нашата диалогичност и призив за разум и отговорност. Особено сложен става този разговор след позицията на ДБ изобщо да не дойдат на срещата и там да заявят позицията подкрепяме, не подкрепяме, защо го правим. Днес ще чакаме ИТН, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и това, което още се случи в следващите месеци и заради това сме загрижени за актуализацията на бюджета, а досега не сме отваряли дума за бюджета за следващата година, но това е също голяма отговорност", каза Нинова.

Още по темата
Според нея актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа.

"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос", посочи соцлидерката.

Заради това тя поиска бюджетната комисия да се събере извънредно в събота, а НС - във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са владели България 60 години и българите са техни роби така че могат да държат мандата колкото си искат. Да се забранят всички останали партии освен БКП!
107
19
 
5
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До аа... Цената на парното , не е ли НАСЛЕДСТВО от герб ?
106
13
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До генерал Нахуйников.. а ''вожда'' на герб Винету , какво е ''учил'' ?
105
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв комунист не е Бойко щом не успя да фалира България за 12 години. Комунистите тая работа с наглите си огромни кражби я правят за една година!!! Факт!
104
2
 
17
 
! Отговори
генерал Нахуйников преди 2 години
Президентът ни може да пуска бомби със самолет, а назначеният от него министър-председател може да стреля с артилерия! Това са учили и това са работили и двамата!
103
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП освен отново да въведат купонната система. На всяко домакинство по 1 кисело мляко. Чакай по опашките в 5 сутринта.
102
6
 
8
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос" .................................................................................................................................... Нещо неясно?
101
4
 
10
 
! Отговори
До наивния бесепар преди 2 години
Пари за опазване на границата не са нужни, те пускат всички. Вече са подготвени бежански лагери. Няма нужда да се опитваш да оправдаеш кражбите, издишате по всички опорни точки.
100
7
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До до анонимен: Няма "бивши комунисти"? Бат'ти Бойко тогава какъв комунист е - бивш или настоящ? Да го изпратят да се повърти из Синайската пуситиня докато посинее, така ли?
99
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лой повръща мандат не връща крадливата комунистка!
98
6
 
20
 
! Отговори
аа преди 2 години
фигуранта и протестърите дигнаха цената на парното и тока
97
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали актуализираха 500 млн лева заделени за Магистрала Хемус? Вече нито ще строят, нито имат пари. Къде се изпариха никой нищо не знае. Честито на всички
96
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП одавна не бяха крали, затова се разцепиха, защото не бяха на власт и почнаха да се самоизяждат. Сега като помирисаха власт и пак взеха да точат зъби. Докога ще ги търпим тия кърлежи. Още 100 години ли няма да му дойде акъл на тоя народ.
95
11
 
3
 
! Отговори
До тролската дружина преди 2 години
"актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа". ................................................................................................................................ Нещо неясно?
94
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
"""""Никой в България не иска комунист, пък комунисти държат властта на 100% ..."""" --- Щото не съществува понятие като "Бивши Комунисти"!!!! -))))) Затова Моисей е въртял евреите 40 години в кръг из Пустинята, докато и последният живял в Египет не умира, дори самият той не стъпва в Обетованата Земя, та, трябва към 1990г. да прибавим още 40-45 години и може би, чак тогава....
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръв повръща, мандат не връща!
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е казала на народа, докато не се легализират кражбите на комунистите от бюджета няма да върне мандата! Жената иска законни комунистически кражби и намери слабото място на народа и ще го изнудва до гладна смърт.
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А София... спии ли спиии... поредния си сън
90
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От днес поскъпва хляба. Всичко поскъпва, няма пари за добавки на пенсионерите и лекарите. Но вече всички са доволни, няма протести. Българите са вече в зимен сън. Един буквално заспал народ. Изчегъртайте всичко построено от ГЕРБ и Борисов, хайде давайте. Защото вече не се строи нищо.
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ще послуша Бойко и ще върне мандата на 36 септември. Остава да се уточни през коя година има 36 септември! След няколко дена Нинова ще разясни колко велик е кървавия 9 септември 1944 г. и какво ни е отнела демокрацията. На нея със сигурност е отнела детото й да учи в Москва, та горкото момче сега учи и аргатува в САЩ, тази омразна капиталистичмеска империя!