Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът

БСП зове за извънредни заседания, за да мине по-бързо
197
Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът
Снимка: БГНЕС, архив

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че явно БСП не среща подкрепа сред партиите на протеста за съставяне на кабинет, но ще задържи мандата, докато депутатите не актуализират бюджета.

"Усилията ни засега не се оценяват от колегите, които поканихме въпреки нашата диалогичност и призив за разум и отговорност. Особено сложен става този разговор след позицията на ДБ изобщо да не дойдат на срещата и там да заявят позицията подкрепяме, не подкрепяме, защо го правим. Днес ще чакаме ИТН, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и това, което още се случи в следващите месеци и заради това сме загрижени за актуализацията на бюджета, а досега не сме отваряли дума за бюджета за следващата година, но това е също голяма отговорност", каза Нинова.

Още по темата
Според нея актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа.

"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос", посочи соцлидерката.

Заради това тя поиска бюджетната комисия да се събере извънредно в събота, а НС - във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
6
 
! Отговори
ники преди 2 години
Като ви чета коментарите и разбирам следното. Ако си бяхте мълчали ,то никога нямаше да разбера колко сте прости и *** тролчета. Ама ,нъл трябваше ида си заработите стинките ,та пишете ли пишете глупости. Истината е следната.Ако няма пари ,то народът ще ги подбере наред . И няма да ми пука кой е отляво и кой е отдясно. Искам си актуализираните пари ,защото инфлацията по магазините не й пука ,кой е ляв и кой е десен. Там се плаща с пари ,които стремително се обезценяват,докато вие се драпате
87
9
 
4
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
То пък от герб , нито са крадливи , нито са комунисти , нито са КОРУМПИРАНИ , като Нинова , ... нали !
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бахтиии преврата. Сменят на всякъде постове във всяка една администрация. Пак ще има после да плащаме .... хич не ми харесва комунисти като задържат властта.Ама това е имигранти в пилешки мозъци до там пак докараха всичко...
85
1
 
1
 
! Отговори
нЯщо бРъкаш преди 2 години
До отровна гад... оказа се на САЩ !
84
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази се е хванала за мандата като удавник за сламка.
83
2
 
20
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Къде са сега всички протестиращи ?!? Защо няма протести, а толкова много ги заслужават ? Това не е нормален демократичен акт ? Нинова и Радев потъпкват всичко в тази страна. Единствената цел и разруха и облага за тях и партията майка. Протестърите да не припознаха и БСП за партия на промяната ? Жална ни майка..
82
4
 
14
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Румен Радев е дюрекс на Корнелия Нинова!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой, за който гласуват все по-малко хора, ще определи как да се харчат парите на данъкоплатците. Няма такъв задръстен народ, заедно с надупи се! И славунчовите тъпанитиквеничета, заедно с Ристя Маджото
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой в България не иска комунист, пък комунисти държат властта на 100% ... благодарение на другаря Костов
79
0
 
12
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Къде съм "намирил" Болшивиките казваш???? Тц,тц,тц..., явно историята не ти е бил любим предмет?! -))))) Хайде, накратко - На 6-ти септември 1944 г. Червената армия обявява война на Бг. При положение, че Бг до този момент не е обявявала война на СССР, на 9 септември 1944г Червената армия нахлува в Бг. Власта е "предадена" в ръцете на ОФ на БКП (Болшивики). БКП управлява Бг до ноември 1989 г. Същата година се преименува в БСП (демократични Болшивики) -)))) Та, чак до днес! Мога и по-подробно!
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък няма плащаме данъци на правителство дето не е избрано от никой и ние ще си задържим данъците, докато мандата се върне там където трябва да се върне.
77
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЗИ ИЗБОРИ вече са приключили! ПРЕЗИДЕНТА се страхува какво бели могат да направят опулените МИНИСТРИ! Еуфорията от свалянето на ББ ОТМИНА! ВИЖДАМ КАК НАРОДА ГЛЕДА УПЛАШЕНО!ЩЕ ИМА ''Камъните ПАДАТ ''и БЕЛИЯ август ще е тесен за всички
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами направо да си го сложи в рамка мандата и да си го окачи на стената в кабинета. От колко години БСП не са виздали мандат за съставяне на правителство. Нека да му се порадва още малко.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС спи нещо, така и рекетьор не изнудва
74
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТО НАГЛА!
73
19
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До винкел: Не знам къде ги намери "болшевиките", (сигурно някъде из винкелите на тролските спекулации) но Слави на два пъти каза, че подкрепят Радев. Интересно ми е Бойко кого ще извади като кандидат за президент. Който и да е (дори Цецка - "майката на нацията") няма шанс срещу Радев
72
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, "Червените Кхмери" в Бг сън не спят!!! Стоят будни и следят по форумите, за да цъкат минусчета на всеки който не подрепя БКП-Олигарси!!!! -)))))))))))
71
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не и изпълнят всички желания на Нинова, никакво връщане на мандат. Сега и е паднал мандат, друг път едва ли ще го получи :)
70
7
 
28
 
! Отговори
винкел преди 2 години
Целта на Болшивиките е Радко "Фърчилото" да спечели втори мандат. Залисани с избори за парламент, съставяне на правителство, актуализирането на бюджета..., партиите забравиха или проигнорираха изборите за президент!!!! Забележете, нито една друга политическа сила, освен Болшивиките, до момента официално не е обявила своя кандидат за президнт!!!
69
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техноимпексова ги рекетира. Тя ако е промяната, по-добре да потегляме към терминал 2