Ако се стигне до тестване в училищата, ще се взима материал от слюнка

Кацаров не посочи конкретен период за пика на четвъртата вълна
2 сеп 2021 12:28, Нели Христова
61
Ако се стигне до тестване в училищата, ще се взима материал от слюнка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ако започне тестване на деца в училище, то ще се използват само щадящи и одобрени тестове. Ще се взима материал от слюнка. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, след като МЗ обяви ограничителните мерки срещу COVID-19, които влизат от 7 септември, предаде БГНЕС.

На въпрос на БГНЕС какво могат да направят хората, които са преболедували и вече изминава шестмесечния им период, министърът коментира, че имат два варианта:

"Преболедувалите, на които им изтича сертификатът или да се ваксинират, или да се тестват при пътуване", посочи Кацаров.

От думите му стана ясно, че страната ни има право да дарява ваксини, чиито срок на годност изтича и поясни, че други държави не само даряват, но и продават такива препарати.

По отношение на третата доза, д-р Кацаров каза, че се чака решение от Европа и препоръча, ако се даде такава възможност, хората да си поставят.

На въпрос кога се очаква пикът на четвъртата вълна, Кацаров не можа да посочи конкретен период, но коментира, че ако спазваме мерките, то тя ще бъде по-кратка и ще мине по-бързо, в противен случай ще се проточи и ще платим висока цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
20
 
27
 
! Отговори
Tyty преди 2 години
Никакви тестове на децата, ни щадящи, ни нещадящи, продажници такива...
20
26
 
10
 
! Отговори
РР преди 2 години
Повече никакви ваксини,тестове и други такива,който мре да мре,има хора-има проблеми,няма хора-няма проблеми,ВЕЛИК,обожаван от мен чоловек го е казал.
19
22
 
21
 
! Отговори
Ни-ко-га! преди 2 години
Ще тествате моите децата само през трупа ми.
18
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще покажат тестовете? Ако са като ПСР-а да хващат 46 вируса плюс ковид, само ще се поддържа истерията. Тестът не е диагноза. Или това е целта, да има достатъчно уплашени и на всеки 6 месеца игла. Тогава не имунна система, организъм няма да остане
17
21
 
21
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
От моите ще вземете само спомен, защото няма да ги пусна на училище. Ако някой се опита тайно да ги тества или инжектира, ще ме гледате по новините.
16
22
 
27
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Нито слюнка, нито храчка няма да вземат, понеже някой ще събере тупаници у глупавицата си.
15
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако няма тестове, които да различават ковид от обикновена настинка, тестването става напълно излишно и единствено може да допринесе за създаване на хаос!
14
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой министър няма ли да нареди една проверка на тези ежедневни статистики поне веднъж?
13
13
 
11
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
До Анонимен 11. Щом си на компютъра и бълваш ваксърска пропаганда и истерия, значи не си чак толкова зле. Твърде далече си от сърцераздирателната картинка рисувана миналата година от генерала с погребалния мундир "Яко ще се мре", на хора борещи се със сетни сили за глътка въздух.
12
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ако се стигне, трябва задължително тестване всяка седмица.Това е единственият начин да запазим икономиката, като слсонтролираме разпространението.
11
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11: Никой не отрича , че има грип.
10
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пандемия и маските са вредни. Такива лелички са вредни за обществото, защото са досадни и пр.о.с.ти. Да не ми се мяркат и на мен пред очите.
9
9
 
23
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
Тези тестове на коя фирма са? Кой ги внася и колко ще струва на данъкоплатците тестването на всички ученици на България по два пъти седмично? Защо по времето на Борисов на никой не му хрумна тази "великолепна" идея, а тя се реализира сега точно в този момент? Толкова ли тежко боледуват децата от ковид или безкрайният фонов шум в медиите на тази тема е чисто и просто маркетингов прийом?
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 години
Как бе, питай Кунчо, ***, математика,, и Ангелов,,, те ще ти кажат кога е пика на 4-тата вълна...... Те правят с точност прогнози,, дата, месеци, и години...... И за колко време занапред ще е вируса.
7
11
 
21
 
! Отговори
До номер 5 преди 2 години
Внимавай да не те изненада някоя лелка или бухалка. Мнооого си си повЕрвал.
6
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наков, такива лелки си го заслужават. Аман от натегачки.
5
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ги вкарат насила в училищата заедно с болните учители, а след това ще изтезават децата и ще си правят експерименти с тях?! Това и хитлер не би го направил
4
37
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете с глупостите! Ковид е лъжа! Пандемия НЯМА! Днес една лелка замалко да изяде един юмрук в мутрата, за дето ми мренка на среща, че не съм спазвал мерките! Ако не искате никой да пострада от телесни щети и повреди, по-добре спрете!
3
5
 
9
 
! Отговори
T.Шак преди 2 години
"На въпрос на БГНЕС какво могат да направят хората, които са преболедували и вече изминава шестмесечния им период, министърът коментира, че имат два варианта:"Преболедувалите, на които им изтича сертификатът или да се ваксинират, или да се тестват при пътуване", посочи Кацаров." ---------- Аз пък имам и трета опция - сертификат без да се ваксинирам.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2021/09/02/ako-se-stigne-do-testvane-v-uchilishtata-shte-se-vzima-material-ot-sliunka.502469
2
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой НЯМА интерес да свърши пандемията?